• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan pıhtılaşması testi kafamı karıştırdı 🫠

20kk25

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
45
Puanlar
8
Merhaba, bir kimyasal gebeliğim vardı. Tıbbi genetikte trombofili paneli testi yaptırdım böyle çıktı sonuçlar. Genetik doktoru gebe kaldığında doktoruna göster bu sonuçları dedi.

Araştırdığı da bazı doktorlar kan sulandırıcı öneriyor bazıları gerek yok diyor 🫠

Benim sonuçlarıma benzer sonuç alan var mı?

Eklentiler

• e5b85ea8-7f09-47f4-9175-688d60bbf0d4.webp
    e5b85ea8-7f09-47f4-9175-688d60bbf0d4.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 271
Merhaba sonuçlarımız aynı a1298 olan benimde homozigot 2 kimyasal gebelik yaşamıştım onun üstüne yapıldı testler banada lekenme şeklinde atıyordu vucüdum bebeği birçok farklı illerde dr gittim hepsi evet var pıhtılaşma meyilliliği gebe kalırsan erkenden öğrenmen lazım kan sulandırıcı başlamak için dedi kimisi sağlıksız olduğu için vücut atmıştır dedilerde dediler kafam Allak bullak olmuştu geçtiğimiz sene rahim filmi isteyen doktorlar falan bende akışına bırakmayı tercih ettim bir rahatsızlığın kullandığın ilaç var mı kist vs.

Merhaba, bir kimyasal gebeliğim vardı. Tıbbi genetikte trombofili paneli testi yaptırdım böyle çıktı sonuçlar. Genetik doktoru gebe kaldığında doktoruna göster bu sonuçları dedi.

Araştırdığı da bazı doktorlar kan sulandırıcı öneriyor bazıları gerek yok diyor 🫠

Merhba, bende sizinkine ek iki heterozigot var. İki günde bir kan sulandırıcı kullanıyorum, doğuma kadar devam edeceeğimi söyledi doktorum.

Merhba, bende sizinkine ek iki heterozigot var. İki günde bir kan sulandırıcı kullanıyorum, doğuma kadar devam edeceeğimi söyledi doktorum.
İğne şeklinde mi kullanıyorsunuz hap mı? Geçmiş olsun bu arada

Merhaba sonuçlarımız aynı a1298 olan benimde homozigot 2 kimyasal gebelik yaşamıştım onun üstüne yapıldı testler banada lekenme şeklinde atıyordu vucüdum bebeği birçok farklı illerde dr gittim hepsi evet var pıhtılaşma meyilliliği gebe kalırsan erkenden öğrenmen lazım kan sulandırıcı başlamak için dedi kimisi sağlıksız olduğu için vücut atmıştır dedilerde dediler kafam Allak bullak olmuştu geçtiğimiz sene rahim filmi isteyen doktorlar falan bende akışına bırakmayı tercih ettim bir rahatsızlığın kullandığın ilaç var mı kist vs.
Hayır bir hastalığım da yok şükür. Ben kimyasalımda betamı 120 ile öğrenmiştim. 2 gün sonra katlanmak yerine 110a düşmüştü değerim. Adet gecikmemin 10. Gününde de regl olmuştum.

Siz ne yapmayı planlıyorsunuz peki? gebeliğiniz olduğunda başlayacak mısınız iğneye ilaca vs. 🫠

Hayır bir hastalığım da yok şükür. Ben kimyasalımda betamı 120 ile öğrenmiştim. 2 gün sonra katlanmak yerine 110a düşmüştü değerim. Adet gecikmemin 10. Gününde de regl olmuştum.

Siz ne yapmayı planlıyorsunuz peki? gebeliğiniz olduğunda başlayacak mısınız iğneye ilaca vs. 🫠
Akışına bırakınca ilk korunmasız ilişkimde hamile kaldığımı öğrendim 12 haftalık olduk şuan herşey yolunda çok şükür hiç lekenme yada kanama yaşamadım bu gebeliğimde 3 tane doktora gittim gebe kaldığım an kan sulandırıcı kullanıyorum 100 mg coraspirin hergün
Benim öncekilerde betam 2 bine kadar çıkıp düşüşe geçiyordu o yüzden hiç sıkma canını hastalığım kullandığım ilaçta yokmuş şükür Allah sağlıklı bir gebelik verir tez zamanda inşallah hangi ildesin

Akışına bırakınca ilk korunmasız ilişkimde hamile kaldığımı öğrendim 12 haftalık olduk şuan herşey yolunda çok şükür hiç lekenme yada kanama yaşamadım bu gebeliğimde 3 tane doktora gittim gebe kaldığım an kan sulandırıcı kullanıyorum 100 mg coraspirin hergün
Benim öncekilerde betam 2 bine kadar çıkıp düşüşe geçiyordu o yüzden hiç sıkma canını hastalığım kullandığım ilaçta yokmuş şükür Allah sağlıklı bir gebelik verir tez zamanda inşallah hangi ildesin
İstanbulda’yım.

Sizin adınıza çok sevindim, sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

Ben de gebe kalınca doktora göstereceğim sonuçları. Bir doktorla yetinmem ben de muhtemelen birden fazla görüş alırım diye düşünüyorum.

Sonuçlarınız benimkiyle birebir aynı mı?

Benim pal-1 de 4G/5G çıkmış yani o da heterozigot

İstanbulda’yım.

Ben de gebe kalınca doktora göstereceğim sonuçları. Bir doktorla yetinmem ben de muhtemelen birden fazla görüş alırım diye düşünüyorum.

Aynı gözüküyor heterozigot yok bende hiç sizde oda çıkmış sanırım benim lupus antikoagülan sınırda çıktı o yüzden tek doktor kalmamak en iyisi İstanbul’da koç ünide hastanesinde prof ebru Çelik var çok iyi bir hoca perinatalog aynı zamanda riskli bakıyor genelde altta yatan sebepleri bulmaya çalışıyor maddi durumunuz el verirse bir gidin derim

İstanbulda’yım.

Çok sağol canım inşallah şeninde güzel haberlerini bekliyorum burada rabbim tez zamanda kavuştursun

Merhaba ben bir yıl içerisinde iki kimyasal gebelik ve bir kürtaj yaşadım . Son gebeliğimde kalp atışı durdu malesef . Genetik testi verdiğim zaman sizin kâğıtta görülen son iki maddede mutasyon tespit edildi . Doktoruma attığım zaman hiçbir şey yok . Normal zamanda bile kan sulandırıcı kullanmana gerek yok dedi. Ama son gebeliğimde coraspin yazmıştı ve kürtajdan dört gün önce iğneye başlattı . Ben en başında doktoruma ailemde bazı kişilerde bu sorun var acaba ilk baştan mı iğneye başlayalım demiştim . Hayır dedi ısrarla . Kürtajdan dört ay sonra başka şehirde çok iyi bildiğimiz bir doktora gittim kontrol amaçlı ve onun fikrini almak için. Doktorum çok sinirlendi doktorunu değiştir hemen dedi . Kanımda pıhtılaşma varmış bana gebelik öncesinden coraspin yazdı ve gebelik öğrenir öğrenmez iğne şart dedi . Şuan 5+3 hamileyim inşallah sağlıklı bir süreç olur hepimiz için.

Ne kadara yaptırdınız bu testi. Benimde 11. Haftada kalbinin durması şeklinde düşüğüm oldu. İlk düşükte devlet bakmıyormuş. Sadece benden mi kan alınıyor. Eşten de istiyorlar mı

Ne kadara yaptırdınız bu testi. Benimde 11. Haftada kalbinin durması şeklinde düşüğüm oldu. İlk düşükte devlet bakmıyormuş. Sadece benden mi kan alınıyor. Eşten de istiyorlar mı
Ben eğitim araştırma hastanesinde yaptırdım. Tıbbi genetik bölümünde. Eşimden ve benden kan aldılar. İlkinde bakılmıyor deniyor genelde ama bizim doktor baktı, belki yaş ve evlilik yılı falan da etkili oluyordur. Çok geçmiş olsun inşallah sağlıkla kavuşursunuz tekrar 🤲🏻

Back
X