- 24 Ocak 2020
- 456
- 324
- 53
- 32
- Konu Sahibi Denizim2503
-
Doktorlar zâten siz gebe kalır kalmaz hemen kan sulandırıcı ve düşük önleyici veriyorlar sizi bilgilendirmediler mi? Yada araştırmasını yapacaksanız genetik testi yaptırmak istiyorum diyinMerhabalar
1 tane sağlıkli oğlum çok şükür var
Ondan sonra da 2 tane anne karnında kalp durmasından kaynaklı kaybim var 10 ve 11. Haftalarda tüm tahlillerim bunlar şuan tekrar bebek istiyoruz rabbim kismet ederse. Bana kan pıhtılaşmasi dediler sadece ama detay söylemediler şuan ne yapmam gerekiyor bilgisi olan beni bilgilendirebilir mi acaba
Cok güzel anlatmissiniz teşekkür ederim.bulunduğunuz şehirde iyi bir perinatolog bulursanız çok iyi olur. Ama bulamazsanız iyi bir kadın doğum uzmanı da sizi doğru yönlendirecektir. Sizden ilk önce trombofil paneli isteyecekler. Araştırma hastanelerinde eğer 3 gebelik kaybınız varsa bu paneli ücretsiz yaptırabiliyorsunuz. Sizin iki kaybınız var, benimde de iki kaybım vardı ve ben tekrar aynı şeyleri yaşamak istemediğim için 3 kaybım olduğunu söylemiştim. Sonucunuzu aldıktan sonra gebelik takibini doktorunuzla beraber yapacaksınız. mutasyonlu genlerinize göre doktorunuz, kan sulandırıcıya ne zaman ve ne ölçüde başlamanız gerektiği konusunda sizi yönlendiricek. Bazı durumlarda kanda gebelik çıkar çıkmaz başlanıyor, bazı durumlarda bebeğin rahme tutunduğu 5.haftada yada kalp atışı duyulduktan sonra kan sulandırıcıya başlanıyor. Buna doktorunuz mutasyonlu genlerinize göre karar veriyor. Kan sulandırıcı ilaçlar iğne şeklinde, durumunuza göre bazen gğnde bir tane, bazen sabah ve akşam olmak üzere günde iki tane iğne olarak hamileliğinizi devam ettiriyorsunuz. Bu konu sizi korkutmasın, çünkü en iğnemi yapabildiysem inanın bu dünyada herkes yapabilir.
.
.
benimde sizin gibi sağlıklı bir doğumla dünyaya getirdiğim bir oğlum vardı. tekrar anne olmak istediğimde tıpkı sizin gibi iki kayıp yaşadım. bizim durumumuza edinilmiş pıhtılaşma deniyor. Sonrada gelişen bir durum olduğu için. Sizin durumunuzu bilmiyorum ama benim ki bağışıklıkla ilgiliydi. ama merak etmeyin, şükür ki hamile kalabiliyorsunuz, Allah sağlıkla kucağınıza da almayı nasip etsin
Bende sadece ilk fotoğraf açılıyor, o yüzden diğerlerini göremedim ama Heterozigot yazıyorsa muhtemelen odur. İki kaybınızdan sonra kürtaj mı oldunuz? Acaba kürtajlardan sonra rahim temiz mi diye mi bakmak istedi? Gerçi bunu ultrasonda da görebilirdi. Size pıhtılaşma tanısı konduysa gerisi çok zor değil aslında, ben de şu şekilde ilerlemiştik; Pıhtılaşma tanısı kondu. Sonra yumurtlama dönemlerimde birliktelik istendi. Her ay regli tarihimden 3-4 gün önce kan verip Beta HCG'me baktırmamı istediler. Pozitifi gördüğümüz gibi de kan sulandırıcı ve diğer ilaçlara başladık. Bendeki sıkıntı bağışıklıkla ilgiliydi. Bağışıklığım yüksekti, rahimde bir bebek oluşumu başladığında vücudum onu zararlı bir organizma olarak algılıyor ve onu besleyip büyütmemek için damarlarda pıhtılaşma yapıyordu. Dolayısıyla kan sulandırıcı ile birlikte bağışıklık düşürücü ilaçta kullandım. O yüzden regli gecikmemi beklemeden ilaçlara başlanıyordu. Ama bazı durumlarda bebeğin rahme yerleşmesi bekleniyor , kan sulandırıcıya erken başlamak bebeğin rahme tutunmasını engelleyebiliyor. Periontolog orada devreye giriyor. Kan sulandırıcıya ne zaman başlanacağına ve ölçüsüne karar veriyor. O yüzden rahim filmini istenme nedenini bende anlamadımCok güzel anlatmissiniz teşekkür ederim.
Tromboli paneli dediğiniz test yukarıda attığım resimdekiler değil mi ? Heterozigot felan yazan. Bende araştırma Hastanesi'nde yaptirdim hepsini ve başka bir test söylemediler de. Ben adana da yaşıyorum ilk başta periontoga gittim özelde ve baya bı yüksek meblalar ödedim sağlık olsunda gerisi önemli değil ama aydınlatıcı bir bilgi vermedi işte baktı sonuçlara pıhtılaşma var ama rahim filmi de isteyelim oda bizim anlastigimiz yerde yaptirin diyip şart koştu orda zaten acabaya düştüm . Benim bildiğim rahim filmi hamile kalmayanlarin genel olarak yaptırdığı bir şey fakat bende hamile kalamama söz konusu değil. Korunmayı bıraktığım zaman 3 ay geçmeden hamile kalıyorum zaten. Kafami baya bi karisti anlayacağın
Cok tesekurler tekrardan başka bir doktorla daha görüştüm oda aynı sekilde aspirin kullan şuan için ve kontrollü hamile kal dedi öğrenir öğrenmezde iğne başlayacaz dediBende sadece ilk fotoğraf açılıyor, o yüzden diğerlerini göremedim ama Heterozigot yazıyorsa muhtemelen odur. İki kaybınızdan sonra kürtaj mı oldunuz? Acaba kürtajlardan sonra rahim temiz mi diye mi bakmak istedi? Gerçi bunu ultrasonda da görebilirdi. Size pıhtılaşma tanısı konduysa gerisi çok zor değil aslında, ben de şu şekilde ilerlemiştik; Pıhtılaşma tanısı kondu. Sonra yumurtlama dönemlerimde birliktelik istendi. Her ay regli tarihimden 3-4 gün önce kan verip Beta HCG'me baktırmamı istediler. Pozitifi gördüğümüz gibi de kan sulandırıcı ve diğer ilaçlara başladık. Bendeki sıkıntı bağışıklıkla ilgiliydi. Bağışıklığım yüksekti, rahimde bir bebek oluşumu başladığında vücudum onu zararlı bir organizma olarak algılıyor ve onu besleyip büyütmemek için damarlarda pıhtılaşma yapıyordu. Dolayısıyla kan sulandırıcı ile birlikte bağışıklık düşürücü ilaçta kullandım. O yüzden regli gecikmemi beklemeden ilaçlara başlanıyordu. Ama bazı durumlarda bebeğin rahme yerleşmesi bekleniyor , kan sulandırıcıya erken başlamak bebeğin rahme tutunmasını engelleyebiliyor. Periontolog orada devreye giriyor. Kan sulandırıcıya ne zaman başlanacağına ve ölçüsüne karar veriyor. O yüzden rahim filmini istenme nedenini bende anlamadımGenetik testinizde temizse; bu süreçte hamile kalsanız elinizdeki raporlarla hemen tedaviye başlamaz mı?
Ben çok doktor gezdim bu kayıp süreçlerinde en son hakan kalayci ya gittim perinatolog olarak.Geçmiş olsun benimde üç kaybım var testleriniz kan sulandırıcı kullanmanız gerektiğini gösteriyor.. gününüz geçer geçmez doktora gidin hemen rapor çıkarır iğne başlarsınız.. Adana'da Altınkoza hastanesinde Ersin beye gidiyorum ben memnunum..
Ben çok doktor gezdim bu kayıp süreçlerinde en son hakan kalayci ya gittim perinatolog olarak.Geçmiş olsun benimde üç kaybım var testleriniz kan sulandırıcı kullanmanız gerektiğini gösteriyor.. gününüz geçer geçmez doktora gidin hemen rapor çıkarır iğne başlarsınız.. Adana'da Altınkoza hastanesinde Ersin beye gidiyorum ben memnunum..
Coraspirin değilde aspirin kullanmamı söyledilerSon eklediğiniz fotoğrafta Trombofili panel analizi niz var. Ekstra bir teste ihtiyaç yok.
Gebelik düşündüğünüzde söylendiği gibi coraspirine başlayabilirsiniz.
Benim 1 gen homozigot 1 gen heterizigot. Gebeliğin 5. Haftası öğrendiğim için o tarih itibariyle coraspirin ve iğne kullanıyorum.
Gebelik olduktan hemen sonra doktorunuz iğne gerekiyorsa söyleyecektir.
Yanlış hatırlıyor olabilir misiniz? Kan pıhtılaşması için coraspirin kullanılır. Bence sonucunuzla beraber, geçmiş hikayenizi de anlatarak tekrar bir görüşme sağlayın.Coraspirin değilde aspirin kullanmamı söylediler
Aynen canım insanın kafası karışıyor bana da kullanma diyen doktorlar oldu hatta iğne kullanırken ölebilirsin beyin kanamasından vs diyen bile oldu .ama ortada tekrarlayan kayıplar var.. kızımda kullandım şimdi yine kullanıyorumBen çok doktor gezdim bu kayıp süreçlerinde en son hakan kalayci ya gittim perinatolog olarak.
Öncesinde Mehmet yıldırım
Hicran giriş
Muzaffer Şengül daha ismini hatirlamadiklarim bunların arasında aslında sadece 2. Gebelikte önlem alan Muzaffer Şengül olmuştu aspirin vermişti direk kaybim var dyince fakat çok doktor gezmekte çok kafa karışması oluyor diğerlerine sorduğum zaman kullanmama gerek olmadıklarını soylemislerdi . Biraz önce tekrar onla görüştüm yukarıda da yazdım zaten şuan aspirin kullanmam gerekliymis hamileliği hemen öğrenip iğne baslanacakmis.
Tesadüf denk geldim yaziniza.bisey sorcaktim size.iki boş genelikten sonra testleri tromfoli paneli yapamadan hamile kaldım ve doktor kan sulandirici oksopar ile coraspin başladı sağlıklı bir kızım var çok şükür.tabi seker tansiyon oldu gebeliğin sonlarına doğru.simdi beta 880 çıktı sanırım hamileyimbulunduğunuz şehirde iyi bir perinatolog bulursanız çok iyi olur. Ama bulamazsanız iyi bir kadın doğum uzmanı da sizi doğru yönlendirecektir. Sizden ilk önce trombofil paneli isteyecekler. Araştırma hastanelerinde eğer 3 gebelik kaybınız varsa bu paneli ücretsiz yaptırabiliyorsunuz. Sizin iki kaybınız var, benimde de iki kaybım vardı ve ben tekrar aynı şeyleri yaşamak istemediğim için 3 kaybım olduğunu söylemiştim. Sonucunuzu aldıktan sonra gebelik takibini doktorunuzla beraber yapacaksınız. mutasyonlu genlerinize göre doktorunuz, kan sulandırıcıya ne zaman ve ne ölçüde başlamanız gerektiği konusunda sizi yönlendiricek. Bazı durumlarda kanda gebelik çıkar çıkmaz başlanıyor, bazı durumlarda bebeğin rahme tutunduğu 5.haftada yada kalp atışı duyulduktan sonra kan sulandırıcıya başlanıyor. Buna doktorunuz mutasyonlu genlerinize göre karar veriyor. Kan sulandırıcı ilaçlar iğne şeklinde, durumunuza göre bazen gğnde bir tane, bazen sabah ve akşam olmak üzere günde iki tane iğne olarak hamileliğinizi devam ettiriyorsunuz. Bu konu sizi korkutmasın, çünkü en iğnemi yapabildiysem inanın bu dünyada herkes yapabilir.
.
.
benimde sizin gibi sağlıklı bir doğumla dünyaya getirdiğim bir oğlum vardı. tekrar anne olmak istediğimde tıpkı sizin gibi iki kayıp yaşadım. bizim durumumuza edinilmiş pıhtılaşma deniyor. Sonrada gelişen bir durum olduğu için. Sizin durumunuzu bilmiyorum ama benim ki bağışıklıkla ilgiliydi. ama merak etmeyin, şükür ki hamile kalabiliyorsunuz, Allah sağlıkla kucağınıza da almayı nasip etsin
Soru bana değil amaTesadüf denk geldim yaziniza.bisey sorcaktim size.iki boş genelikten sonra testleri tromfoli paneli yapamadan hamile kaldım ve doktor kan sulandirici oksopar ile coraspin başladı sağlıklı bir kızım var çok şükür.tabi seker tansiyon oldu gebeliğin sonlarına doğru.simdi beta 880 çıktı sanırım hamileyimkan sulandırıcı kullanmam gerekiyomu yine acaba . çok zahemtli ya ne yapcam bilmiyorum
Evt bir turlu yaptiramadim. Ama hamileyken sağlıklı sonuç vermediğini duymuştum.Soru bana değil ama
Ben olsam kesinlikle kullanırdım. Hatta şimdiye kadar Trombofili panel analizini yaptırırdım. Aklınızda şüphe kalmazdı iyi olurdu
iyi geceler, trombofili paneli yaptırmadığınız için boş gebelikleriniz kan pıhtılaşmasına mı bağlı bilmiyoruz, sanırım doktorunuz önlem olsun diye size kan sulandırıcı ve corasprin başlattı. İsabetli bir karar da olmuş anlaşılan ki sağlıkla kucağınıza almışsınız. Bence aynı doktorunuzla tekrar gebelik takibinizi yapın,riske girmeyin ve doktor kontrolünde kararınızı verin.Tesadüf denk geldim yaziniza.bisey sorcaktim size.iki boş genelikten sonra testleri tromfoli paneli yapamadan hamile kaldım ve doktor kan sulandirici oksopar ile coraspin başladı sağlıklı bir kızım var çok şükür.tabi seker tansiyon oldu gebeliğin sonlarına doğru.simdi beta 880 çıktı sanırım hamileyimkan sulandırıcı kullanmam gerekiyomu yine acaba . çok zahemtli ya ne yapcam bilmiyorum
Ben hamileyken yaptırmıştım. Hamileliğimi öğrendiğim ilk gün.Evt bir turlu yaptiramadim. Ama hamileyken sağlıklı sonuç vermediğini duymuştum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?