Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu arada cok gecmis olsun cnm.. Nasil zor oldugunu bilirimEvet bende var
hayatimi olumsuz etkilemeye başladı geçen gün ış yerınde şekerım düştü bayıldım ve kafamı arkadakı yatağaın demırıne çarptım
beyın sarsnıtısı bıle geçırdım bu ıllet yüzünden
Genelde anlıyorum düştüğü zaman hemen ağzıma bır parça ekmek veya bıraz kola ıçıyorum yatıyorum hemen
benım çok fena 38 ı bıle gördüm.. her defasında acıllık oluyorum
Açıkcası yemeğıme dıkkat etmıyorum pek, Bakalım haftaya doktorda randevum var ne olacak :26:
Senınde böyle fena mı? Sık mı oluyor?
Bu arada cok gecmis olsun cnm.. Nasil zor oldugunu bilirim(
Benimde eger acikinca hemwn bisiler yemezsem dusuyo.. Once ter bosalio buz gibi titreme bas donmesi ve kalbimin gogsumu parcalarcasina carpmasi ve sonrasinda bayilmagerci suana kadar 2 kere bayildim, ama cok dikkat ediyorum hep yiyor hale geldim ki ben cok az yiyen acikmak nedir bilmeyen biriydim
bigun yeni evliyken kayinbabamlarda bayildim ve ogundwn sonra psikolojim bitti
yanima hep serbet aliyorum disari cikinca.. Okula giderken cantamda hep bulunur cunku bazen ac olmadigim halde oluyor
napicam bilmiyorum.. Dr gittim normal cikti.. Hayatimi resmen alt ust etti
![]()
Sağol sanada geçmış olsun
Yemene dıkkat et, günde en az 3 ana öğün 3de ara öğün
fazla karbonhıdratlı gıdalar tüketmemeye çalış
Kılon nasıl? mesela ben bır buçuk sene ıçınde 3O kılo verdım, şuan 56 kıloyum onunda etkısı var
çok alkol ve sıgara kullanıyorum bunlarda aşırı düşürüyor şekerımı farkındayım
Kahve çay vs bunları çok tüketıyorsan onuda azaltmalısın
günde en az 1.5 lıtre su ıç..
Bol bol egzersız yap
Haftaya glukoz tolerans testı yapılcak bana, sen yaptırdın mı?
Bak aslında ne yapıp ne yapmamam gerektığını çok ıyı bılıyorum hemşıreyım son sınavım hıpoglısemı üzerıneydı ama ben uygulamıyorum sen dıkkat et![]()
Sagol .. Ben ara ogun pek yapamiyorum ..1 yildan fazladir boyleyim ve bu rahatsizligimdan beri 12 kilo aldim 4 geri verdim ve o fazla 8 kilomla duruyorum gitmiyor ama almiyorumda.. bende br ara co kilo verdim yememe hastaligina yaklastim diyebilirim yemek yemek midemi bulandiriyodu sonra evlendim yurt disina geldim stres hasret yalnizlik alisma sureci derken iyice bosladim beslenmemi ve sonra bu rahatsizlik geldi ve ondan sonra hep yemek dusunen biri oldum .. beni goren sok geciriyor.. O dedigin testleri yapmadi dr sanirim sadece ac gittim kanimi aldim bakti biraz yuksek dedi onemli degil dedi ama dedi istersen yarin yine gel bakalim ertesi gun gittim normal cikti..
Suanda 1 aydir tatilim yani tum gun evdeyim 3 ogun yiyorum ve gayet rahat geciriyorum ama benim sorunum disarda olunca basliyo.. Mesela dersteyken yada musait degilken yiyemezsem hemen bas donmem baslio psikolojim gidio morel sifir oluyo .. Asil sorunum psikolojik gibi dusunuyorum ben .. Bir hemsire olarak sen ne dersin ? Anlattigim kadariyla..
Banada psıkolojık gıbı geldı
şekerın nasıl yüksek çıktı onu anlamadım ben hep mı yükses arada mı düşüyor ?
Kanında şekerın kaç çıktı hatırlıyor musun?
Yurtdışında nerdesın? Ben almanyadayım eğer buralardaysan yaptırman gereken testlerı söyleyebılırım ılgılenıyorlar
Glukoz tolerans testını mutlaka yaptır eğer bırşey varsa orda çıkar zaten
Şeker yükleme testı dıye bılınıyor
belırlı bı mıktar glukoz ıçıyorsun çok ığrenç bır tadı var ama yapcak bırşey yok
ve sonrasında 1, 2, 3 ve 4 saat aralıkla şekerıne bakılıyor
Ayrıca dedığım gıbı psıkolojık olabılır senın kı
örneğın moralın bozukken şeker çıkolataya saldırıyor musun?
Saracoglunun kitabi var bende ,ogled yemeyinden once haslanmis patates yemegi oneriyor,mucize oldugunu soyluyor
Gün içinde kan şekeri düşenlerin öğle yemeğine başlamadan önce 1 adet orta boy haşlanmış patates yemeleri hipoglisemiye karşı mükemmel bir çözümdür.
Eğer Gün içinde sık sık kan şekeriniz düşüyorsa sabah kahvaltısında da 1 adet orta boy haşlanmış patates tüketerek Güne başlayabilirsiniz.