Kan sulandırıcı iğne!!!

Yaseminceel

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2020
144
57
13
27
Merhabalar. Ben 5+2 günlük hamileyim. Doktorum ultrason ve beta değerimi gördükten sonra bana oksapar isimli kan sulandırıcı iğne ve hap verdi. Ancak o ultrasonla ilk baktığı gün gayet sağlıklı bir gebelik olacağını progestan hormonumun 40 in üstünde olduğunu söyledi. 2 gün o iğneleri kullandıktan sonra bebegimin aşağıya indiğini gördük. Ikiz gebelik olduğunu ve birinin düşmüş veya düşebileceğini diğerininse düşük riskinin olduğunu söyledi. Sizce ortada hiçbir seben yokken yani ne daha önce düşük yaptım ki zaten bu ilk gebeliğim nede kan pihtilasmam olmadığı halde bana bu ilacı ne sebeble vermiş olabilir. Ayrıca bebegin aşağıya inmesinin sebebi bu iğneler olabilir mi? Bu durumu yaşayan anneler veya hamile arkadaşlarım yardımcı olabilirler mi? Teşekkürler

Hayır iğne düşüğü engelleyebilir. Ben 9 ay iğne ve hap kullandım. Bende pıhtılaşma vardı yani pıhtılaşmaya yatkınlık vardı . Kanamam olmustu dusuk yapicaktim bir kese daha vardi o dustu.pŞuan da düşüklerin çoğu sebebi pıhtılaşma olabiliyor . Kullanin zararı olmaz . Faydası olur.

Ama 2 gün öncesinde bebegin yeri gayet güzeldi bir sıkıntı yoktu. Igneleri kullandım asagi inmiş bebek dedi. Ve benim pıhtılaşma problemim yok. Başka bi doktora gittiğimde öyle bi durumun yoksa düşüğe sebebiyet verir iğneler dedi.

Şimdi ben tüp bebek tedavisi gördüm ve transferim de gerçekleşti, doktorum oksapar iğne ve hap yazdı bana da kullanmam için. Ben bunun tedbir amaçlı olduğunu düşünüyorum yani düşüğe sebep olacağını sanmıyorum. Öyle olsa herhalde baştan bana vermezdi ortada bişey yokken.

Durumu bizzat yaşadım gittigimdoktorum pıhtılaşma yoksa ve daha önce düşüğün yoksa bu iğnenin gereksiz olduğunu ve düşüğe, kanamaya sebebiyet vereceğini söyledi. Ikiz bebeklerimin birtanesini bu iğne yüzünden kaybettim. Digeride düşüyordu 1 hafta istirahat ve progestan kullanımıyla durdurduk çok şükür ve tabiki doktorum sayesinde. Sizin kendi bileceğiniz bisey tüp bebek tedavisinde süreç nasıl ilerliyor bilmiyorum tabikide. Sağlıkla kucağınıza alın insaallah

Nasıl desem acaba, embriyonun tutunma sürecini hızlandırma gibi bi durumu vardır belki bilmiyorum, kesinlikle olumlu yönde bir sebebi var ama bunu beliyorum, tüp bebek tedavisinde hemen hemen her doktor bu iğneyi kullanır çünkü, sadece sizin doktorunuz biliyor olamaz iğnenin etkisini dimi? Bu işte bi yanlışlık var çok emin konuşuyorsunuz ve ayrıca progestan iğneyi ve fitilini ben de kullanıyorum işte önce Rabbimin izni sonra da tedbir amaçlı, düşmesin bebeğimiz diye... Her neyse geçmiş olsun çok, Allah bebeğinize sağlık versin.

Sizin kullandığını iğne ve hapın dozu ne kadardı bide kaçıncı hafta başladınız bende de homozigot pıhtılaşma bozukluğu varda

Bende dusuk tehlikesi ve kovid yuzunden hastanelik oldum hastaneye yattigim ilk gün basladilar oksapar kullaniyorum ignem bitmisti kontrolume daha vardi igne bittikden 3 gun sonra kanamam oldu adet kanamasi gibi hastaneye gittim simdi 1 ay daha kullanicam ve kullanmaya basladigimdan beri kanamam yok cok sukur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…