• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan tutması

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.193
498
Selam hanımlar
Sizi de kan tutar mı? Beni tutar ani bir kesik yaralanmayla karşılaşayım başım dönmeye gözlerim kararmaya terlemeye başlarım nasıl başladı hatırlamıyorum ama ben bildim bileli böyle
Bugün eşimin parmağı kesildi derin bir kesikti bende gene bahsettiğim şekilde belirtiler oluşmaya başladı uzandım kv hazretleri başımda durmuş eşime ne zamanda beri böyle hastamı bak hiç söylemiyor aileside saklıyor nasılda insanı kandırıyorlar diyor
Eşim anne abartma diyor
Gözlerimi açamıyorum açsam yolucamda kalkamıyorum
Ben kendime gelinceye kadar gitmişti
Şimdi ben bu kv güzelliğini ne yapayım?

Ayy benide kan tutar.serum takilirken damarimi patlatti acemi hemsire gozlerim karardi,basim dondu bayilacaktim.siz yine iyi yigilip kalmamissiniz ben sedyeden kalkamadim bir sure.
Kv nizde halt etmis kac yasina gelmisler gun gormus insanalr olmalari lazim cahilce konusup insani sinir ediyorlar

Ben de koptum valla.: D Caheeel, lafa bak defolu gelin kakalamislar der gibi. Boşver şimdi bişey deme, tam yeri gelince tatlı şirin lafını carparsin, o utansın

Bu kan tutması şeysi çok ilginç ya, alıştıkça aşılabilir bir şey sanki, kardeşimden biliyorum.
Burnu kanayınca elini götürmüş, elindeki kanı görünce bayılmıştı, düşmüş dizi kanamış, kanı görünce "Aiy" deyip arkaya düşmüştü, birkaç kez elimi kestiğimde göstermiştim "Baaak" diye, fenalaşmıştı, sapsarı olmuştu (Kıza çok eziyet etmişim ya aklıma geldi de :KK53:) ... Ve daha pek çoğu.

Şimdi hemşire ve kanla pek sorunu yok gibi. Değişik. :KK48:

Bu arada kvniz de tam bir mal.

Bu ne ya ne kadar çirkin davranmış. Sert bir şekilde anne hasta değilim bazı insanları kan tutar gerekirse doktora gidelim ama hastalığım olmadığını gördükten sonra bir daha ben senin yüzüne bakmam diyebilirsin ay çok sinirlendim.
Ona hasta olup olmadığımı ispatlamak zorunda bile değilim
Kendine nasıl bir anlam yüklemişse
Güldüm ya :KK70:
Cahillik başa bela napıcan idare edicen :KK69:
O halde ben gükemedim eşim gülüyordu ama iyiki kendinde değildim hiç hoş olmayan şeyler söyleyebilirdim o sinirle
Ayy benide kan tutar.serum takilirken damarimi patlatti acemi hemsire gozlerim karardi,basim dondu bayilacaktim.siz yine iyi yigilip kalmamissiniz ben sedyeden kalkamadim bir sure.
Kv nizde halt etmis kac yasina gelmisler gun gormus insanalr olmalari lazim cahilce konusup insani sinir ediyorlar
Aslında nasıl bir laf sokabilirim incitebilir açığını yakalayabilirim derdinde bence yoksa bilmeyen mi var bazı insanları kan tutar hastalık değildir keza hastalık bile olsa kusur gibi bahsetmek kv şahsına münasır
Ben de koptum valla.: D Caheeel, lafa bak defolu gelin kakalamislar der gibi. Boşver şimdi bişey deme, tam yeri gelince tatlı şirin lafını carparsin, o utansın
Ben biraz üzüldüm bu duruma gerçi ama kv anormal olunca bazen gülüyoruz
Regl olunca ne yapıyorsunuz?
Ani kesiklerde yaralanmalarda oluyor öyle her kan gördüğümde olmuyor

Ona hasta olup olmadığımı ispatlamak zorunda bile değilim
Kendine nasıl bir anlam yüklemişse

O halde ben gükemedim eşim gülüyordu ama iyiki kendinde değildim hiç hoş olmayan şeyler söyleyebilirdim o sinirle

Aslında nasıl bir laf sokabilirim incitebilir açığını yakalayabilirim derdinde bence yoksa bilmeyen mi var bazı insanları kan tutar hastalık değildir keza hastalık bile olsa kusur gibi bahsetmek kv şahsına münasır

Ben biraz üzüldüm bu duruma gerçi ama kv anormal olunca bazen gülüyoruz

Burdan Komik geldi bana tabi size laf vurmuş gibi olmuş yerinizde olsam gülmezdim heralde bende.

Anladım. Alışılıyor bu duruma ama göre göre. Yani siz ani kesik yaralanmayla nadir karşılaşıyorsanız alışmanız da zor olur. Fakat kendinizi duyarsızlaştırmaya çalışabilirsiniz. Bu aslında psikolojik bir olay kan görünce bir şeylerin ters gittiği psikolojisi, panik ve ani tansiyon düşmesi ardından fenalık hissi, bayılma gibi sonuçlar. Ama sadece hayati bir tehditten korunma psikolojisi üzerine gelişen olaylar. Kendinize bu şekilde telkin edebilirsiniz.

Regl olayında bi şey olmuyo ani kesik ve kanamalarda oluyo hanımlar.. ben kendimde o kadar değil de başkasında görünce daha çok fenalaşıyorum.. tansiyonum düşer gözüm kararır ya yığılırım ya da içim dışıma çıkar.. çok feci bi durum ama napim elimde değil bende meraklı değilim böyle olmaya..

Cahil işte napıcan.. ben şunu yapardım hani dedim ya içim dışıma çıkıyo diye direkt kaynanayı nişan alırdım görürdü kakalamayı :D

Ayy bendede var o sıkıntı çok kötü oluyo ya. Bende yoktu önceden komşunun kızı oyun oynarken düşmüş baya bi bacağı kesilmişti bak yine aklıma geldi beynimde bisiler kimildiyo. Baktım bende ne olmuş diye eneeemm bakmaz olaydım annem vardı Allah'tan yanımda basım döndü beynim uyuştu gözümün önü karardı midem bulandı konuşamadım bile anne dedim yığıldım kaldım. Küçüktüm ozaman saç düzleştirici istiyordum annemde almiyodu beni öyle görünce kadın hemen gidip almıştı canım annem yaa :) o gün bu gündür kan görsem yara görsem yığılır kalırım aşmaya çalıştım acaba kendi yaramı görünce mi oluyo dedim baskasininkine bakayım bisi olmaz belki dedim ama geçmiyo.

Üniversitede hastanede staj yaparken sürekli genel cerrahi ve ameliyathane katlarında dolaşmıştım sırf maruz kalıp bu kan tutma illetinden kurtulayım diye; sonuç hala bazen olur eskisi kadar olmasada.
Ayrıca o kv yi kana bulamak lazım :sopa:

Back
X