Kızlar merhaba 29+4 günlük hamileyim ve ikinci sağlıklı gebeligim.sayfada tesadüfen anti d ignesiyle ilgili bir konu okudum ve bunun üzerine dr.umu aradım.bizde dekan uyuşmazlığı var ve igne olmadım diye.o indirect cooms testi yaptırıp sonuca göre igne olmam gerektiğini söyledi.ama nereye baksam 28. gebelik haftasında vurulması lazım diyor.çok endişeliyim lütfen başına gelen bilen varsa yardım etsin
Bizde de kan uyuşmazlığı var ve ben de ilk hamileliğimde her yerde 28. haftada yapılır diye okumuştum ama doktor bana bu iğneyi 28.haftada yapmadı. Acaba unuttular mı diye cok korktum. Dogumdan hemen sonra bebeğin kanı pozitif olunca uyuşmazlık iğnesi yaptılar. Telaş etme. İndirect combs testi yapılmıştır mutlaka
İlk bebeğinizin kan grubu sizinkiyle aynıysa ondan iğne vurulmamış olabilirsiniz. Test yapılır gerekli görülürse vurulur, sıkmayın canınızı , bişey olmaz Allah ın izniyle:)
Kürtajdan sonra iğne vurulduysanız tekrar vurulmanız şart değil. Test sonucuna göre gerek görülürse vurulur .
Bizde de kan uyuşmazlığı var, kürtajdan sonra vurulduğunuz iğne, sonra ki gebeliğinizde ki bebeği korumak amacıyla vuruluyor zaten.