- Konu Sahibi tirtilkurabiye
konu açılalı biraz olmuş ama ben yine de biraz bilgi verebilirim. ben A- eşim A+. ilk hamileliğimde sezaryen sonrası biz hatırlattık zaten hastane sordu. ameliyat akşamı test sonucum geldi. kızım pozitifti hem de 0
meğer ben A0- eşim de A0+miş. kızım bizim sıfırları alıp eşimin pozitifini almış. hamileliğim sırasında hiçbir sıkıntı çıkarmadı bu durum. bir hatırlatma: kan uyuşmazlığı eşler arasında olmaz bebek ve anne arasında olur bu da iyi bir durum aslında kızınız olursa en azından torunlarınızda böyle bir durum yaşamazsınız
. benim ikinci bebeğim 6 haftalıkken düştü ve yine iğne vuruldum. iğnenin üzerinde yazıyor zaten ilk bebekten sonra olsa bile düşüklerde kan uyuşmazlığı iğnesi vurulmalısınız. bu ilk bebekten öncede sonrada olsa fark etmiyor ve ne yazıkki her seferinde vuruluyorsunuz. bu düşüğümün nedeni kan uyuşmazlığı değil rahim ağzına yakın durmasıydı. şimdi 7 haftalık hamileyim ve bir düşük tehlikesi yaşadım yine kan uyuşmazlığı iğnesi vuruldum. bu da zorunlu düşük tehlikesi sonrasında da vurulmanız gerekiyor. her seferinde değil çok kanama olması durumunda vuruluyorsunuz. iğne ise özel bir raporla alınıyor. özel ya da devlet hastanesi fark etmiyor bu raporu hemen veriyorlar siz de o günlerde hangi eczanede ise sıra ona gidiyorsunuz ve iğne genellikle eczanede olmuyor ve getirtiliyor buzlu kalıpla. zaten ertesi gün elinize ulaşır. 72 saat dolmaz bile. ben iki kez ayakta vuruldum bir sorun yaratmıyor günlük hayatta. şunu unutmamak gerekir: doktorum çok iyi hastanem çok iyi aman benimle ilgilenen bir ailem var yanımda demeyeceksiniz bu görev sizin göreviniz herkes unutabilir siz hatırlamalısınız. okuyanlara umarım yardımcı olmuşumdur.