Merhaba 35 yaşındayim 10 yaş bir oğlum var. Benim kan grubum o negatif, eşiminkisi 0 pozitif yani kan uyuşmazlığımiz var, İlk hamileliğimde doğumdan sonra daha hastaneden çıkmadan bana iğne yapıldı, ikinci çocukta sıkıntı yaşamamak için yapıldığını ve endişe edilecek birşey olmadığına güvendik. 8 yıl spiral kullandıktan sonra ikinci çocuk istediğimiz için spirali çıkarttirip yaklaşık 1 buçuk yıl kadar korunmadan geçirdim. Ve şuan 13 hafta 5 günlük hamileyim- dim, geçen ay indirekt coombs adı verilen bir test yaptırdık ve sonuç aşırı yüksek çıktı, 1 bölü 125 gibi bir değer, doktor bile şaşırdı, sen ilk doğumdan sonra iğne olmadın mı? Veya arada hiç düşük yaptın mı? Kürtaj oldun mu seklinde sorular sordu bana doktorum. Bunların hiçbiri yaşanmadı, ve testin bu derece yüksek çıkması benim vücudumun geliştirdiği antikor seviyesini gösteriyor ve bu çok riskli bir durum, doktor bir bir sıraladı olası riskleri, donakaldim, Orda bir soğuk şok olduk, ilerleyen aylarda çocuğun kan grubunu öğrenir ve riskleri o zaman konuşuruz diyerek Dr un yanından ayrildik, maalesef dünkü kontrolumde bebeğimin 12. haftadan sonra gelişiminin durduğunu ve kalbinin atmadigini öğrendik. Yarın sabah erkenden kürtaj yoluyla onu benden alacaklar, üzgünüm, konuşamıyorum, dünden beri yaşlarım kurumadi, bir yerlerde bir kopukluk var içime sinmiyor ama şuan hak arayacak durumda ve modda değilim, sadece bunun olmasına gerek var mıydı diye soruyorum kendime, nerde hata yaptık veya yapıldı bilmiyorum,umuyorum ki süreç içerisinde güncelleme yapacağım ki okuyan arkadaslar açısından yol gösterici olsun. Herkese sağlıklı günler diliyorum