Merhaba konuyu öncelikle nereye açacağımı bilemedim. Bebeğim 5 haftalıkken kanamam geldi ve kürtaj oldum. Ve ikinci kürtajımdı.
Doktorum kan uyuşmazlığımız olduğu halde iğne yapmadı. 1 hafta geçti ama her gün kafama takıyorum. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
Buda benim derdim işte
Pek bir bilgim yok ama şöyle açıklayayım; kan uyuşmazlığı varsa kürtajdan sonra 3 gün içinde bu iğne yapılmalıydı. Aksi halde bir sonraki gebeliğinizde kan uyuşmazlığının bebeğinize az da olsa zarar verme ihtimali var,internette okuduğuma göre %5 civarı bir zarar söz konusu. Ama tabi ki riske girmemeliydi doktorunuz,keşke yapsaydı.
Uyusmaklık bızdede var ilk dogumumdan sonra bana dogumun ardından hemen ıgne yapıldı ikinciye hamile kaldım ilkinde risk yokmuş ikincide varmıs cok sordum doktora yine ıgne yapılmadı. O kadarda soyledım dogum yaptım ikinciye bebegımınde kanına baktılar benim kanımdan oldugu ıcın ıgne ye gerek yokmuş ama bu ıgne gebelıkgın 7. Ayında vuruluyordu
Bizde de kan uyuşmazlığı vardı 8 haftalık hamileyken tahlil isteyip önlem amaçlı kan uyuşmazlığı iğnesini yaptırdı bize. Daha sonra 15. haftada yoğun kanamam olunca yine bebeği korumak amaçlı tekrar iğne oldum eğer sıkıntılı bi hamilelik olursa doktorlar hamileyken de iğne yapılmasını istiyor.
Bizde de kan uyuşmazlığı vardı 8 haftalık hamileyken tahlil isteyip önlem amaçlı kan uyuşmazlığı iğnesini yaptırdı bize. Daha sonra 15. haftada yoğun kanamam olunca yine bebeği korumak amaçlı tekrar iğne oldum eğer sıkıntılı bi hamilelik olursa doktorlar hamileyken de iğne yapılmasını istiyor.