Kan uyuşmazlığı

Akedemis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2020
46
6
1
29
Arkadaşlar merhaba 1.5 aylık hamileyim kan uyuşmazlıgı var eşimle doktor normal rütin tahliller verdi yaptirmam icin içinde kan uyuşmazligi testi var bu benim ikinci gebeligim ilkinde kimyasal gebelik yaşamiştim özel bir hastaneye gidiyorum orda yaptirmami istedi ama yaptirmadim baska hastanede yaptirdim tahlillerimi ordada bu kan uyusmazligi testini yaptirmama gerek olmadigini söylediler ikinci cocukta yapiyolarmis bu testi senin yaptirmana gerek yok dediler kan uyuşmazligi yaşayan bilgisi olan arkadşlar varsa yazabilirmi🤔

Bizdede kan uyuşmazlığı var ilk gebeliğim 20.haftadan sonra Bi iğne yapacaz dedi doktorum

Peki test dediği iğnemi yapiliyo sadece normal kan tahlili yapildigi gibi olmuyomu

doktorlar ılk gebelıkte bırsey olmaz ıkıncı gebelıkte sıkıntı dıyorlar ve tahlıl degılde bıldıgım kadarıyla ıgne yapılıyor

Kan uyuşmazlıklarında ilk gebelikte bir şey yapılmıyor. Bundan sonrakilerde iğne yapılıyor.
(Lise biyoloji konusu. Bize böyle öğretildi)

Merhaba ;

Bizde de kan uyuşmazlığı vardı , bir kez hamilelik yaşadım , sürecim hep kanamalı olduğu için ilk iğnemi 10. hafta da sonraki iğnemi ise 19. hafta da yaşadığım düşük sonrası oldum. Kan uyuşmazlığı iğnesi , eğer ki bebeğin kanı senin kanının grubunda ise bu hamileliğinde kan uyuşmazlığı sorun teşkil etmiyor , hamilelik sonrası 72 saat içinde iğnenin yapılması gerekiyor ki sonraki gebeliklerde bebek ve sen etkilenmeyesiniz. Fakat bebeğin kan grubu eşinin kan gurubu ise , antikorlar bebeğin kan grubunu yabancı bir madde gibi algılayıp bebeğe savaş açıyorlar :(

Arkadaşlar merhaba 1.5 aylık hamileyim kan uyuşmazlıgı var eşimle doktor normal rütin tahliller verdi yaptirmam icin içinde kan uyuşmazligi testi var bu benim ikinci gebeligim ilkinde kimyasal gebelik yaşamiştim özel bir hastaneye gidiyorum orda yaptirmami istedi ama yaptirmadim baska hastanede yaptirdim tahlillerimi ordada bu kan uyusmazligi testini yaptirmama gerek olmadigini söylediler ikinci cocukta yapiyolarmis bu testi senin yaptirmana gerek yok dediler kan uyuşmazligi yaşayan bilgisi olan arkadşlar varsa yazabilirmi🤔
Eşimle benim de kan uyuşmazlığımız var. Hamileliklerim boyunca düzenli tahlil verdim. 20 haftalık hamileyken ve doğumdan sonra kan uyuşmazlığı iğnesi yapılıyor.

Esinin kan grubunu belirten bir evrak veriyorsun hastaneye. Ehliyet, kimlik fotokopisi veya kan grubu karti. 28.haftada kan uyusmazligi icin igne yapiliyor o igneyi devletin karsilamasi icin

İlkinde de ikincide de yaptırdım tahlilleri. Yaptırın bir şey olmaz. Önlem iyidir.

Bizde de kan uyuşmazlığı var önce coombs indirec testi yapılıyor. Bu testin sonucu negatif olmalı deniyor.28.haftadan itibaren de anti d aşısı yapılıyor .çocuk doğunca sizin kan grubunuzdaysa bir şey yapılmıyor. kan gruplarınız farklıysa doğumdan sonra anneye tekrar anti d yapılıyor.
bence bu durumda prof. olan bir perinatolog bulup hangi test ne şekilde yapılıyor,sonucunun değerlendirilmesi ve anti d aşısının uygulanmasıyla ilgili bilgi almanız gerekiyor.
Gebeliğiniz de hayırlı olsun,Allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Devlet hastanesinde doğum yaptım. Kontrollerde kan değerlerime bakıldı.
Kan uyuşmazlığı belirtisi yoktu bebekte benim gibi negatif kan grubuna sahip gözüküyordu
Doğumdan sonra bebeğin kan grubuna bakıldı neğatif olduğu için iğneye gerek kalmadı.
20 haftadan sonra kanda bebeğin pozitif grup olduğuna dair belirti var ise iğne oluyorsun
Bebek doğduğunda kan grubuna bakıyorlar pozitif ise ikinci iğneyi 72 saat içinde olman gerekiyor

Devlet hastanesinde doğum yaptım. Kontrollerde kan değerlerime bakıldı.
Kan uyuşmazlığı belirtisi yoktu bebekte benim gibi negatif kan grubuna sahip gözüküyordu
Doğumdan sonra bebeğin kan grubuna bakıldı neğatif olduğu için iğneye gerek kalmadı.
20 haftadan sonra kanda bebeğin pozitif grup olduğunu

Merhaba, benim de eşimle kan uyuşmazlığı var. Öncelikle ilk çocukta yapılmaz diye bir şey yok. Vücudunuzun çocuğunuza karşı antikor üretmemesi için kan uyuşmazlığı testi çok önemli. Genelde 4. ayınızda sizden kan alınıyor ve bebeğin kanına bakılıyor. Bebeğin kanı negatifse yani sizle aynıysa 1 ay sonra tekrar bakılıyor ve o da sizle aynıysa iğne olmuyorsunuz. Eğer siz negatifken bebek pozitif çıkarsa 28. haftada önce kan testi verip indirekt coombs a bakılıyor ve kalçadan kan uyuşmazlığı iğnesi vuruluyorsunuz, doğumdan sonra 72 saat içerisinde ise damar yolundan ikinci dozu alıyorsunuz.
Bazıları da her türlü bebeğin kanına bakmadan 28. haftada önlem olarak iğneyi yapıyor, bebek doğduktan sonra kanına bakıp anneyle uyuşmazlık varsa ikinci iğneyi yapıyor, yoksa da ikinci iğne verilmiyor. Ama yapılması gereken bir iğne, bebeğe de bir zararı yok, aksine faydası var, atlamayın.

20. Haftadan sonra iğnesi var onu yapıyorlar.. hastanede senin ve eşnin kan grubunu soruyorlar tahlilleri falan herşeyi yapyorlar benm ilk hamileliğim eşmle kanlarmz aynı olmasna rağmen yaptılar

Back
X