Kan Uyuşmazlığı

ozlemersel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
203
0
96
Gaziantep
merhabalar..
benim kan grubum Rh (-) eşim de Rh (+)
dolayısıyla kan uyuşmazlığımız var
bu durumda neler yapılmalı bilgisi ya da tecrübesi olan var mı?

28.haftada kan uyuşmazlığı için iğne olman lazım o yüzden doktoruna daha önce söylemelisin ki indirek coombs diye bir test yapılmalı sana...
doğumdan sonra 72 saat içinde tekrar yapıyorlar bu iğneyi...

28.haftada kan uyuşmazlığı için iğne olman lazım o yüzden doktoruna daha önce söylemelisin ki indirek coombs diye bir test yapılmalı sana...
doğumdan sonra 72 saat içinde tekrar yapıyorlar bu iğneyi...

bızdede kan uyuşmazlığı var.2. gebeliğim ılk gebelıkten sorna ığnem vuruldu.ılk doktorum 28 . haftada ığne vurulacak dedı.ama doktorumu degıltırdım bu doktorum vurulmayacak dedı .kafam karıştım bu haftaya kadar testlerım normal cıktı.

Bizdede kan uyuşmazlığı var.Eğer hamilelik sırasında kanama olursa iğne vuruluyor.Benim 2.ay lekelenmem oldu iğne vuruldum daha sonrada doğumdan sonra vuruldum.Test yapılıyor gerek yoksa 28.haftada iğne vurulmuyor diye biliyorum ben.Benim doktorum gerek görmedi 28.haftada.

Komplikasyon olmadığı sürece doğumdan hemen sonra yapılıyor. Tıp gelişti. Bu tür durumlar artık ilaçla düzeltilebilen rutin durumlar olarak algılanıyor. Endişeye gerek yok. Ama eşinizin elinde mor reçete eczaneye koşturması gerekebilir iğneyi almak için. Doktorunuzla koordine olun, çünkü bu iğne ancak özel reçetesiyle temin edilebiliyor.Parayla ya da başka türlü temini yok yasal olarak.
Bir de ilk çocukta kanama plesanta ayrılması..v.s olmazsa hiç müdahale olmasa bile çocuk ve anne sağlıklı kalabiliyor. Çünkü yabancı kana karşı vücut henüz antikor geliştirmemiş, tepki vermeyecek durumda oluyor.

bugun doktorumla goruştum ama hayır dedı ben vurdurmuyorum.onun harıcınde kımde duyduysam vurulacak dıyor.ve benım 2. gebeliğim ılk gebeliğim sonlandırıldı bu yuzden korkuyorum canım senın doktorunda vurulma demış gebeliğin bıttımı bır sıkıtı cıktımı?

Ay arkadaslar ayni sorun bendede var benim kan grubum ARH negatif esimikide pozitif ben yurtdisinda oturuyorum burdaki doktorlara hic gevenmiyorum daha once 2 defa 8haftalik dusuklerim oldu bana kan uyusmazlik ignesini vurmadilar simdi yine hamileyim 29. haftanin icindeyim gecen hafta kan verdim sonucu pozitif cikti doktorum dedi 30.haftada igneyi vururuz internete baktim 28.haftada vurulmasi gerekiyor acaba ben gecmi kaldim moralim cok bozuk lutfen bilgisi olan bana fikir versin ne yapmam lazim.

geçen kontrolde doktoruma sordum
eskiden vuruluyormuş 28. haftada iğne
artık vurdurmuyoruz sadece doğumdan sona yapılacak dedi
umarım bi sorun çıkmaz

işh öyledır bende doktorumla konuştum bben gerek duymuyorum dedı.ama hala kafamda bır soru işareti olarak kaldı.

bende 10. haftamda kanama geçirdim hemen gittim tabi.acil bir şekilde mor reçeteye iğne yazdı dr. ve hemen gidip bulduk iğneyi heryerde de olmuyo malesef.kanama vs. bişi olduğunda ya 24 ya 72 saat içinde yapılması gerekiyomuş iğnenin.

merhaba arkadaşlar eşimle bendede kan uyuşmazlığı var ben ARH NEGATİF EŞİMSE POZİTİF HAMİLELİĞİMDE 26 HAFTADA indirek coombs TESTİ YAPILDI VE SONUCA GÖRE İĞNE VURULMADI DOĞUMDAN SONRA HEMEN İĞNE VURULDU UYUŞMAZLIK İÇİN BEBEĞİMİN KANI POZİTİF KAN UYUŞMAZLIĞINDA İLK GEBELİKTE PROBLEM OLMUYO ÇÜNKÜ VÜCUT BEBEĞİ ALGILAYANA KADAR DOĞUM GERÇEKLEŞİYO BİLDİĞİM KADARIYLA GEBELİKTE KANAMA OLURSA, DÜŞÜK YAPILIRSA UYUŞMAZLIK İĞNESİ YAPILIYOR.

Back
X