eşimle benim aramda da kan uyuşmazlığı var ben b negatif eşim a pozitif benimde bir kürtajım vardı ve doktorun bilgilendirmemesi sonucu ne yazıkki bana iğne yapılmamıştı,şimdiki gebelik sırasında doktorla konuştuğumuzda nasıl yapılmaz çok önemli eğer alınan bebeğin kan grubu pozitifse ve kürtaj sırasında sizin kanınızla temas etti ise kanınız antikor üretmiştir ve şimdiki hamileliğiniz için büyük risk dedi. Annenin kanı bu antikorlarla bebeğin kanına saldırarak onun antikorlarını parçalıyor bu da en kötü ihtimalle kalp yetmezliği,zeka geriliği,bebek ölümü ile sonuçlanabiliyor dedi ödümüzü kopardı resmen hemen ındırect coombs testi yapıldı çok şükür ki negatif çıktı yani kanımda antikor yokmuş artık gebeliğim ilerlerse 28. haftada ve doğum sonrası bebeğin kanı pozitif ise iğne olucam diğer gebeliği korumak için ihmal edilmemesi gereken bir konuymuş meğer,iğne yapıldıysa veya geçmişte kürtaj yada düşük yoksa ilk gebelik için hiçbir zararı yokmuş ama ayda bir ındırect coombs testini tekrarlamak gerekliymiş önlem amaçlı