kan uyusmazligi

hayatttt8994

Küçük meleğim..
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2015
31
18
30
Merhabalar. Çok merak ettiğim bi o kadar araştırıp da sonuç alamadigim konuyu size açmak istiyorum ben negatif eşim pozitif bizde kan uyusmazligi var ve ben dört aylık hamile iken öğrendim bu durumu bide bilmiyo dum kan uyusmazliginda yapılması gereken leri neyse sekiz haftalik hamile iken kanama olmuştu ve ben bilmediğim için anti d vurulmadim indrest coombs testi +++ pozitif çıktı ve ilk Bebeğimi sağlıkla kucağıma aldım kızım suan üç yaşında ama iyi bebeğim çok riskliymis bu konu hakkında bilgi almak isterim.tedavisi varmı ikinci bebek te anemi kalp yetmezliği ve genelde ölümle sonuçlanan gebelik oluyormuş çok korkuyorum..

Lütfen bu konuda yardımıniz ihtiyacım varrr gerçekten ikinci bebekde gebelik döneminde tedavisi varmı ve ben ne yapmalıyım bilmiyormmn

Bendedede ayni dert vardi canim benimde kanamam olmustu igne 3 gun icerisinde yapilmasi gerekiyordu ve ben neredeyse 5. Gunumde ignemi vuruldum test pozif cikti sanirim bi ise yaramadi doktor test gunlerini katistiriyor olabilirsin dedi ama ins düşündüğümüz gibi olmaz Rabbim büyüktür Mevla gorelim neyler neylerse guzel eyler.

Ins canım bende bilmediğim için vurulmadim ve cok korkuyorum int den bakiyim diyorum bu sefer canım sıkılıyor moralim buluyor Rabbim herseyin Hayırlısı ni versin

Bende de kan uyuşmazlığı var kanama olunca hastaneye gitmem gerekiyor özel hastane ya da devlet farkeder mi?bir de hemen bulunuyor mu iğne acilden falan mi yaptırılıyor basıma gelirse telaş yaparım kime nereye gidicem bilgilendirirseniz sevinirim

Lütfen bu konuda yardımıniz ihtiyacım varrr gerçekten ikinci bebekde gebelik döneminde tedavisi varmı ve ben ne yapmalıyım bilmiyormmn
ikinci gebeliğinizde doktoru bu konuda en başından bilgilendirmeniz gerkmekte. benimde kan uyuşmazlığım var netten araştırınca çok kötü senaryolar çıkıyor karşımıza o yüzden okumayın hiç bişey ben öyle yapıyorum..gebeliğin 28. haftasında test yapılıyor ve bahsettiğiniz iğne vuruluyormuş anneye sonrasında sorun olmayacağını söylemişti doktorum. Bu arada size doğumdan sonra iğne yapıldı mı yapıldıysa bu da koruyucu oluyor ikinci gebelik için.

X