Doğuma Hazırlık kan uyuşmazlıgı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Gecemavasi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2015
46
15
88
30
Evlilikde kan uyuşmazlıgı olan arkadaşlar gebe kalındıgında ne gibi sorunlar oluyor

Ilk hamilelikte hic bir sorun olmuyor. Dogumdan sonra 48 saat icinde uyusmazlik ignesi vuruluyor. Benim iki cocugumda da kan uyusmazligimiz vardi. Hamileyken igne yapilmadi dogumdan sonra bebegin kan grubuna bakip oyle yapiyorlar igneyi. Eger uyusmazlik olupta dogumdan sonra igne yapilmamissa ikinci gebelikte bazi riskler olabiliyormus.

Bende aynı durumdayım canım benim 12.haftada ve 28.haftada indirekt coombs testi yapıldı bebeğimin etkilenip etkilenmediğine bakıldo cok şükür negatif çıktı testler.yukarda arkadaşın dediği gibi doğumdan sonra iğne olucaz oda ikinci bebişimiz için inşallah sağlıkla alırız kucağımıza bebişlerimizi Doktorun seni yönlendirecektir zaten korkmana gerek yok :)

Bende 12. Haftamda indirekt coombs testini yaptirdim.Cok sukur bebis etkilenmemis.Tekrar 28. Haftada bakilcak duruma gore iğne yapilcak....Buarada dr dediki her an kanaman olursa 72 saat icinde bu iğneyi olacaksin zaman kaybetmeden hastaneye koş dedi

benimde kan uyuşmazlığım var arkadaşlar 12. haftada indirekt coombs testi yaptırdım bişey çıkmadı çok şükür.
şimdi 28. haftada yapılcak herhalde yine. bu sefer muayenemde yine sorarım doktoruma.
geçen sene bir düşüğüm oldu 6 haftalık ondan sonra hemen yapıldı bir iğne.
allahım hayırlısı ile sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimizin

Arkadaslar bu indirect comb testini 28.haftada mi yaptirmk gerekio illa. Bnm kontrolum 27.ye denk gelio. Dr um da kontrole gelmeden yaptir dedi

Bende 27.haftada yaptrdm negatif ckti ama doktor uyusmazlk ignesi vurucm haftaya gel dedi

Evet cnm cockla uyusmazlk ckmadi henuz ama her ihtimale karsi vuruyolar .bazi dktrlarda bebek dogdktan snra kan grubuna bakp vuruylarmis

Merhabalar
İndirect Coombs Testi pozitif çıktı. Benim kanımda bebeğe karşı antikor var demekmiş ve bebeğimde kansızlığa sebep olabilirmiş okuduğum kadarıyla. Bunu yaşayan var mı acaba?

Merhabalar
İndirect Coombs Testi pozitif çıktı. Benim kanımda bebeğe karşı antikor var demekmiş ve bebeğimde kansızlığa sebep olabilirmiş okuduğum kadarıyla. Bunu yaşayan var mı acaba?
Selam inşallah görürsün bu yazımı. Nasıl şu anki durumunuz? Nasıl bir yol izlediniz? Benim de test sonucum pozitif çıktı :( Ve doktorum hiç iç açıcı şeyler söylemedi.

Selam inşallah görürsün bu yazımı. Nasıl şu anki durumunuz? Nasıl bir yol izlediniz? Benim de test sonucum pozitif çıktı :KK43: Ve doktorum hiç iç açıcı şeyler söylemedi.
Test tekrarlandi ve negatif cikti. Haftaya carsamba 28.hafta dolunca anti d ignesi olucam. Testi tekrarlattirir mutemelen. Pozitif cikmasi anlamsiz demisti doktor bana

Back
X