Kan Uyuşmazlığı

cociz

Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2016
32
3
6
37
Eşimle kan uyuşmazlığımız var. 12 haftalık hamileyim. Doktorum kanama yaşayabileceğimi telaş yapmamam gerektiğini söyledi. inanılmaz bir telaş halindeyim. 28. hafta da kan uyuşmazlığı iğnesi yapılacakmış. Bir de kan uyuşmazlığı bebeklerinin doğduktan sonra sarılığı biraz ağır atlattıklarını ve soluk benizli olduğunu okudum hatta canlı örneklerini gördüm. Kan uyuşmazlığı olan anneler, adaylar biraz bilgi verebilirler mi? Teşekkür ederim...

canim bizdede var doktor sana Kan uyuşmazlığı testi (İndirekt Coombs Test yaptimi. test soyle kan veriyorsun sonuc ya negatif cikiyor ya pozitif Doktor ona göre seninle konuşuyor benim negatif çıkmıştı. sorun yok demisti.

Eşimle kan uyuşmazlığımız var. 12 haftalık hamileyim. Doktorum kanama yaşayabileceğimi telaş yapmamam gerektiğini söyledi. inanılmaz bir telaş halindeyim. 28. hafta da kan uyuşmazlığı iğnesi yapılacakmış. Bir de kan uyuşmazlığı bebeklerinin doğduktan sonra sarılığı biraz ağır atlattıklarını ve soluk benizli olduğunu okudum hatta canlı örneklerini gördüm. Kan uyuşmazlığı olan anneler, adaylar biraz bilgi verebilirler mi? Teşekkür ederim...
bir de panik yapma. benim cevremdede var kan uyuşmazlığı olan cocuklari gayet saglikli.

Son düzenleme:
Kizimda yaşadım kan uyusmazligini sariligini anne sutuyle çok hafif olarak atlattı.soluk benizli bir bebek değildi kirmiziydi yanaklari.evham yapma bence

siz kan uyusmazligi testi yaptirmismiydiniz
kan uyuşmazlığı testi yaptırmaya gerek yok anne negatif baba pozitifse zaten kan uyuşmazlığı yaşanıyor. Bir de ilk test yaptırdığınızda ben 7. haftada yapmışlardı kan ve idrar tahlili o zaman zaten anne kanına bakıyorlar. ben tam diyecektim kan uyuşmazlığımız var eşim pozitif die doktor dedi ki hemen sen negatifsin eşinin kanı ney dedi onlar bakıyorlar

Kizimda yaşadım kan uyusmazligini sariligini anne sutuyle çok hafif olarak atlattı.soluk benizli bir bebek değildi kirmiziydi yanaklari.evham yapma bence
teşekkür ediyorum ne biliyim araştırdıkça farklı şeylerle karşılaşıyor insan :) . peki herhangi bir kanama oldu mu sizde hamileyken

canim bizdede var doktor sana Kan uyuşmazlığı testi (İndirekt Coombs Test yaptimi. test soyle kan veriyorsun sonuc ya negatif cikiyor ya pozitif Doktor ona göre seninle konuşuyor benim negatif çıkmıştı. sorun yok demisti.
kan uyuşmazlığı testin den bana hiç bahsetmedi doktor. ben 0 negatif eşim 0 pozitif kan uyuşmazlığı var dedi evlenirken de uyarmıştı aile hekimi bu kadar diye biliyordum ben

Bizde de var kan uyuşmazlığı.Cok şükür kanama falan olmadı.Sarılık normal seviyedeydi,kendiliğinden geçti.Hiç telaş yapmayın.Saglıkla kavusun inş.

Telaslanacak bir sey yok ki kan uyusmazligi oldugunda dogan bebek pozitif olursa anneye bir igne yapiliyor ki sonraki gebelikte bebek icin sikinti cikmasin. Ama negatif dogarsa hic bir sey yapilmiyor

Bizde de var kan uyusmazligi esimle. Indirekt coombs testi yapildi bana negatif cikti. Igne vurulacak miyim bilmiyorum. 2 hafta sonra randevum o zaman gosterecegim sonucumu doktora. Benim annem ve babamda da kan uyusmazligi var. 3 kardesiz hepimiz saglikliyiz. Gerci annemin 4 dusugu var ama rahimdeki sekil bozuklugundan diye biliyorum. Benim 1 kere kanamam oldu 1 gun surdu sadece ama kan uyusmazligiyla ilgili oldugunu sanmiyorum. Oksururken cok zorlamistim kendimi ve cok oksurmustum ondan diye dusundum. 1 kere de lekelenmem oldu o da hemen gecti. Panik yapmaya gerek yok bence.

Bizde de var kan uyusmazligi esimle. Indirekt coombs testi yapildi bana negatif cikti. Igne vurulacak miyim bilmiyorum. 2 hafta sonra randevum o zaman gosterecegim sonucumu doktora. Benim annem ve babamda da kan uyusmazligi var. 3 kardesiz hepimiz saglikliyiz. Gerci annemin 4 dusugu var ama rahimdeki sekil bozuklugundan diye biliyorum. Benim 1 kere kanamam oldu 1 gun surdu sadece ama kan uyusmazligiyla ilgili oldugunu sanmiyorum. Oksururken cok zorlamistim kendimi ve cok oksurmustum ondan diye dusundum. 1 kere de lekelenmem oldu o da hemen gecti. Panik yapmaya gerek yok bence.
Indirekt coombs testini siz mi istiyorsunuz yoksa doktorunz mu yapıyor ya da özel de mi yaptırıyorsunuz bana böyle bir testen bahsedilmedi. yaşadığım şehirde özel hastane yok en azından bilgi verirseniz bende başka yerde yaptırırım. teşekkür ediyorum sakin olacam :) ;)

Indirekt coombs testini siz mi istiyorsunuz yoksa doktorunz mu yapıyor ya da özel de mi yaptırıyorsunuz bana böyle bir testen bahsedilmedi. yaşadığım şehirde özel hastane yok en azından bilgi verirseniz bende başka yerde yaptırırım. teşekkür ediyorum sakin olacam :) :KK66:
Ben ozel hastaneye gidiyorum. Doktorum istedigi icin yaptirdim. Devlet ozel fark etmez. Devlette olanaklar cok daha fazla. Doktorunuza bizde kan uyusmazligi var derseniz testi verecektir mutlaka. Hicbir tahlil veya test doktor onayi olmadan yapilmiyor zaten. Direk doktora kan uyusmazligimiz var ben indirekt coombs testi istiyorum derseniz de verir. Onemli bir sey oldugu icin testi istemek zorunda. Sonucunu gosterirsiniz doktorunuza. Sonuc negatif ciksa da igne vuruyorlar sanirim. Ihmal etmeyin kesinlikle.

Ben ozel hastaneye gidiyorum. Doktorum istedigi icin yaptirdim. Devlet ozel fark etmez. Devlette olanaklar cok daha fazla. Doktorunuza bizde kan uyusmazligi var derseniz testi verecektir mutlaka. Hicbir tahlil veya test doktor onayi olmadan yapilmiyor zaten. Direk doktora kan uyusmazligimiz var ben indirekt coombs testi istiyorum derseniz de verir. Onemli bir sey oldugu icin testi istemek zorunda. Sonucunu gosterirsiniz doktorunuza. Sonuc negatif ciksa da igne vuruyorlar sanirim. Ihmal etmeyin kesinlikle.
Allah Allah şu an çok kızdım haftaya kontrolüm var ve bu meseleyi doktorumla konuşacağım. biliyor kan uyuşmazlığı olduğunu ve bana hiçbir şey söylemedi sadece belli rutin şeylerden bahsetti bu iğnenin adını bile duymadım. çok teşekkür ederim. bunu yaptırmam lazım çünkü aklıma takıldı yani ...

Back
X