Kan uyuşmazlığı

Bilmece811

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2017
466
1.059
63
Arkadaşlar, eşimle bende kan uyusmazligi var. 7+5 hamileyim. Dün doktora kalp atışını dinlemeye gittim ve bize kan uyusmazligindan dolayı eğer bir kanama olursa hemen gelin iğne vuracağız dedi. Hiç böyle bişey duydunuz mu. Akşam eve gelince nokta kadar bir kahverengi leke çamaşırımdaydı. Çok korktuk acile gittik ama acilde bir ebe ile görüştük. O hiç öyle bişey duymuş gibi değildi.Eğer düşük olursa iğne vuruluyor dedi.Kan uyusmazligi olan arkadaşlar doktorunuz size böyle birşey dedi mi? Bu benim ikinci doktorum, ilk doktorum boyle birseyden bahsetmedi. Kan uyusmazligi olan anne arkadaslarimi aradım. Bize boyle birsey soylenmemisti dediler. Siz ne yasadiniz. Yardımcı olursanız sevinirim

Kan uyuşmazlığımız Yok ama burada birkaç konuda benzer birşey okumuştum. İnternette de gördüm sonrasında. Kanama olursa iğne vurulması gerekiyormuş. Olmazsa kaçıncı hafta tam hatırlayamadım ama ilerleyen haftalarda vuruluyor bir de doğduğunda.

Canım mutlaka doktorunla görüş kanamalar tehlikeli kan uyuşmazlığında.bende de var bir düşüğüm var kürtajdan sonra vuruldu bu gebeliğimde de doktor önlem olarak 28.haftada yapıcaz dedi bazen rahim içi kanamalar da olabiliyormuş görünmeyen. Bunun haricinde kanamam olursa hemen gel dedi. İstersen önce bi ara ne der doktorun bilmiyorum.

Bizde de var uyusmazlık.Doktor beni de surekli kanaman olursa hemen gel diye uyarıyrdu.O zmn cok bilgim olmadıgı icin niye boyle sık sık hatırlatıyr dye dusunuyrdum.Uyusmazlık ignesi icinmis megerse

Bende de var kan uyuşmazlığı ama böyle bir şeyi ilk defa duydum.bana geçen hafta iğne vurdu doktor .geçen sene suyumun bitmesi sonucu bebeğimi kaybettigim hamileligimde de çok az kanamam olmuştu hiç iğneden bahsetmemişlerdi

Bende anlamadım. Çok stresli bi durum

Eşimle bende de var canım 28 hafta iğne vuruluyor ama kanama olursa hemen vuruluyor gel diye ondan demiştir kanama olursa

Kanamadan kasıtlı ne kadar ki. Paranoyak oldum devamlı kontrol ediyorum. Ben çok etkilendim ya.

Kan uyuşmazlığı kanamaya sebep olmaz. Doktorun demek istediği kanamanız olursa iğne olacak olduğunuz. Kahverengi lekeler değil, kırmızı ya da pembe taze kanda mutlaka iğne vurulur. Yoksa kaninizda + savaşçılar olur ve ilerde - bebeğe hamile kaldığınızda ölümüne sebep olur. Tabi bu bebek + ise. Şu anki yerleşme kanaması. Artarsa progesteron başlarlar. Paniğe gerek yok. Doğum sonrası vurulacakbu iğne eğer sıkıntınız olmazsa gebelikte.

Kanamadan kasıtlı ne kadar ki. Paranoyak oldum devamlı kontrol ediyorum. Ben çok etkilendim ya.
korkma canım varsa kahverengi bile olsa git kan uyuşmazlığım var de leke geliyo diye kırmızıysa teklikeli zaten sen kendine dikkat et ilk zamanlar çok önemli bizde hem kan uyuşmazlığı var hem de ben de troid 2 si de tehlikeli dikkat ettim hep bana doktorum hemen gel demişti kanaman olursa 12 haftaya kadar olan kanamalar bizi korkutur demişti söylediğimde kan uyuşmazlığını 28 hafta vurucaz bi problem olmazsa dedi bide doğumdan sonra bebeğin kan grubuna bakıp eğer pozitif se hem bebeğe hem anneye vuruyolar 2 doz dedi doktor bir de 5 haftalıkken indirek colombs diye uyuşmazlıkla ilgili test yaptılar bana vücut bebeğe karşı antikor üretiyor mu diye farklı doktorlara gidiyorsan her gittiğine söyle uyuşmazlık olduğunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…