kan uyuşmazlığında sakat kalma olasılığı nedir

cimy87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2010
80
1
96
İstanbul
merhaba kızlar eşim ve bende kan uyuşmazlığı var 1 bebeğimi 6 haftalıkken düşürdüm ve kan uyuşmazlığı iğnesi oldum kğrtaş yaptılar 2 bebeğim için korkuyorum sakat felan olabilir 2 bebekte diyolar aranızda kan uyuşmazlığı olan varmıı sakat doğuran varmı :2:

niye sakat olsun arkadaşım Allah korusun. benim bildiğim kan uyuşmazlığı eşler arasında değil anne ve bebek arasında oluyor. yani sizin kanınız (-) negatif ise doğuyor zaten bu problem. iğnenizide olmuşsunuz böyle şeylerle kafanızı meşkul etmeyin. herşeyin hayırlısı Allahtan..

eşim pozitif ben negatifim
yani kan uyuşmazlığımız var
ilk bebeğimde kanama geçirdim ve acil yatış verip uyuşmazlık iğnesini yaptılar bebek düşmesin diye ve o bebek şuan 15 aylık bir oğlan
doğumumdan sonra bir iğne daha yaptılar uyuşmazlık için
bu iğnede 2.kez hamile kalırsam bebeği korumak içindi ki şimdi yine hamileyim sağlıklı bir kızım var karnımda 28 haftalık
ablam ve kız kardeşimdede kan uyuşmazlığı var
ablamın 2 kızkardeşimin 3 sağlıklı evladı var
sakın endişelenme olduğun o iğne sakat yada düşüğü engelliyo

tatlım zaten bebekte tek taraflı yapılmıyor ya kromozomların yarısını babadan alıyor yarısını da anneden.. orda bir çakışma olunca tabi ki sonra bebekle anne arasında uyuşmazlık oluyor..

doktorlar daha iyi açıklama yapar yine de.. Allah sağlıklı çocuklar nasip eder inşallah

Merhaba

Bende mayıs ayında 2 senelik evli olacağım ve eşim ile bende de kan uyuşmazlığı var. Eşim pozitif ben negatifim.Aslında benim gibi pozitif bir insanın kanı nasıl negatif çıkar ona da akıl erdiremiyorum yaa hadi neyse. Bende şimdilik hamile kalmayı düşünmüyorum ama yinede kan uyuşmazlığı için internetten araştırmalar yapıyorum.
Bence korkma iğneyi olduysan İnşallah bir problem çıkmaz. İçini ferah tut.

canım bizimde kan uyuşmazlığımız var. oğlumun doğumundan sonra iğne yaptılar sadece ikinci bebeği koruma adına senin bebeğin neden sakat olsun anlamadım bebeğinin kan grubu - olursa zaten problem olmaz olaki + oldu iğne zaten onun için hiç canını sıkma sağlıklı şekilde alırsın inş. kucağına bebeğini

ben 5 yıllık evliyim bizde de kan uyuşmazlığı var. suanda 4 yaşında son derece sağlıklı bir oğlum var çok şükür. ilk hamile kaldığımda iğne vurulmamıstım hatta kan uyuşmazlığından haberim bile yoktu. doktorum bir test yaptı suan iğneye gerek yok dedi bebek doğunca ona yapmamız gerekebilir dedi. ama oğlum doğduktan sonra [ kan grub A rh(+)] onada iğne yapılmaya gerek olmadığını soyledi. doğumdan sonra bana iğne yapıldı 2. bir hamilelikte koruma amaçlı. yanı bence korkacak bir durum yok.sen gerekenleri yaptırmıssın. inşallah hayırlısıyla alırsın bebeğini kucağına.

canım bendede kan uyuşmazlığı vardı.ikinci bebeğim düşükle sonuçlandı ve düşüktede iğne yapıldı,ilk iki doğumdan sonra bir kere iğne yapılıyordu,doğumdan sonra 3.cü çoçukta ise 7 aylık hamileyken yapıl dı ve doğumdan sonra da iki kez tekrarlandı çünkü birici aşıdan sonra kan alındı pek tesir etmemiş ikinci kez yapıldı yani son hamileliğimde toplam 3 kez aşı yapıldı.Allahıma şükür 3 tane sağlıklı çoçuk doğurdum, şu anda gelinlik çağındalar.tabiki aşıyı ihmal edersen sakat olma riski var, sen aşını olduktan sonra hiç korkma.

Eşimlede kızımla aramda kan uyuşmazlığı var. Doğumdan sonra iğnemi oldum arkasından 2 tane bebeğim alındı. Ama bunun sebepleri kan uyuşmazlığı değildi. Şimdi bir oğlum var. Onunlada kan uyuşmazlığım var. Şükür hepimiz sağlıklıyız. İğneni ol önlemini al taktirini Allah' a bırak.

canım sen sadece dua et rabbimin izniyle birşey olmaz inşallah bende ilk bebeğimi kan uyuşmazlğı yüzünden kaybettim kürtaj oldum ve kürtajdan sonra iğnem yapıldı ve sonra tekrar hamile kaldım şimdi 13günlük bebeğim var çok şükür şağlıklı kan gurubuda benle aynı olduğu için iğnede vurmadılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…