kanadaya yerleşenler bilgisi olanlar bir fikir verin.

muftak perisi

Guru
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2011
265
264
323
Öncelikle herkese Merhabalar. Daha okul zamanlarından beri aklımdadır çalışmak için kanada ya gitmek.. Sanırım haberlere çıkan işçi alımlarından girdi aklıma. son dönemlerde ciddi ciddi düşünmeye başladım artık ve eşimin aklına da yatmaya başladı. Bir tanecik de oğluşumuz var. Şu an da içinde bulunduğum çevre şartlarında mutlu değilim ve oğlumu da çok mutlu ve donanımlı yetiştirebileceğime inanmıyorum. Güzel bir mesleğim var sağlık personeliyim gecemi gündüzüme katıyorum ve aldığım maaş asgari ücret. Devlette bize çok az kadro veriyorlar. özel süründürüyor. Artık iyice bıktım. Bu iş süreçleri yüzünden yaşama hevesim kalmadı. ve artık göç etme zamanı geldi diyorum. peki ama nasıl olacak bu iş ?? Daha önce iş bularak gidenler var mı aranızda? işi nasıl ayarladınız? eşinizi ve çocuğunuzu götürebildiniz mi ilk etapta, götürdüyseniz nasıl? eşinizin çalışma izni nasıl oldu? Kısacası hiç bir bilgim yok bana bilgi verin.. :)

Merhaba canım. Ben Kanada'da yaşıyorum ama ben tamamen farklı geldim ailemle.gelir gelmez maaşımız bağlandı,hastane karti,çalışma izni,oturma izni bunlar hemen verildi. Ama gerçekten samimi söylüyorum burası çok pahalı bir ülke. Ve genelde bildiğim kadarıyla turkiyedeki diploma burda geçerli değil,yine bir eğitim alman gerekecek. İngilizcen varsa tabi daha kolay olur herşey.

ingilizcem iyiydi ama kullanmaya kullanmaya eskisi gibi akıcı değil onun için kursa gitmeyi düşünüyorum. zaten pat diye olacak bir iş değil 2 sene de falan ancak tam hazır olurum gibi geliyor hem maddi hem manevi. peki iki kişi çalışsa hem evine bakıp hem birikim yapamaz mı gelir gider dengesi az çok nasıl? teşekkürler bu arada cevapladığın için.

Diplimanizin orda denkligi yoktur , yani orda saglik personeli olarak calisamazsiniz
Esinizin meslegi ne?

Kanada ülkeye çok zor adam alıyor malesef. Ayrıca uluslararası geçmiyorsa mesleğiniz ki geçmiyor, orda iş imkanınız yok.Ayrıca uzun bi ıngilizce eğitimi almanız gerekiyor. Onların istediği dereceye gelene kadar=) Gidene kadar da çok uğraştırıyorlar. Yine de başvurunuzu yapın siz.

Diplimanizin orda denkligi yoktur , yani orda saglik personeli olarak calisamazsiniz
Esinizin meslegi ne?

biyomedikal teknikeri eşimde sağlık da çalışıyor. ama onun alanında fazla eleman çalışmıyor. o ne iş olursa çalışırım durumunda şu an. asıl benim denklik alıp iş bulmam söz konusu şu an.

Kanada da yasiyorum ben esim sporsonsor oldu yaklasik on senedir burdayim.Acikcasi son donmelerde gelme islemleri nasil oluyor pek bilmiyorum hatta instadan bir arkadasimin gocmenligi onaylanmis ondan biraz bilgilerimi guncelledim...Burada gocmenlige basvurmadan once bazi kriterleri tasiman gerekir,ozellikle bir mesleginin olmasi,evli olman,buradaya daha once gelip gitmen hatta burada herhagibir dil okuluna daha once gitmis olman vs hepsi senin icin bir kriter.Devlette sahip oldugun her bir kriteri puanlamaya tabii tutuyor ve eger yuksek puandaysan onaylaman yapiliyor.Belirttigin gibi bazi mesleklerde cok acik oluyormus,ozellikle bu mesleklerden birinde calisiyorsan senin icin cok buyuk avantaj oluyor.Tabi akademik seviyede ingilice veya fransizca bilmen gerek zaten basvuru icin ielts yada tofel sinavina gireceksin sen ve esin... Canada revenue agency sayfasinda senin onaylanma sansini test ediyor.Bir takim sorular soruluyor ona gore gelmeye uygunmusun degilmisin ogrenebilirsin.Birde burda yasayan bazi youtuberlar var gelme surecleri hakkinda bilgi veriyorlar mutlaka bir goz at derim,sormak istedigin birsey olursa yardimci olurum yine...

uluslararası geçmesinden kastınız nedir acaba? diplomayı alırken her yerde geçerliliği vardır gibisinden mi meslek kolu olarak mı?

uluslararası geçmesinden kastınız nedir acaba? diplomayı alırken her yerde geçerliliği vardır gibisinden mi meslek kolu olarak mı?
Yani az önceki denklik meselesi gibi. Orda da sağlıkta çalışmanız için sınav a girmeniz lazım. Ama başka iş yapacaksanizda bu sefer yine ingilizce sınavını geçmeniz lazım. O şekilde garsonluk vs diğer işlerde çalışabiliyorsunuz.

iş daha başlangıç aşamasındayım gidenlerden fikir alıyorum şu an yol gösterebileceklerden.
Anladım.
Öncesinde kenara baya bi birikim yapmanız lazım kendinizi 6ay 1 yıl arasında idare edebileceğinizi onlara ihtiyacınız olmadığınızı gösteren belgelerle gitmeniz gerekiyor diye biliyorum. Zaten tapu- banka hesapları her ülke için geçerlidir vizede bile soruyorlar.
Dil içinde anadili gibi istiyordur ama orada göçmenliğin 3. Yılından sonra vatandaşlığa başvuru hakkı sağlıyorlarmış.

Cok vaktim yok kisaca anlatayim.. express entry e basvuracaksiniz ya da sponsor bulacaksiniz.. express entry icin ielts den 6 ustu almaniz ve bankada kisi basi 5 bin cad ( bu gecen sene icin gecerliydi bu yil artmis olabilir ee basvuru sitesinden inceleyin) bulundurmak gerekiyor.. puanlama sisteminde 440+ oldugu surece ilk cekilisten cikarsiniz, puani yine siteden hesaplayabilirsiniz.. diplomaniz orada gecmedigi icin gitiginiz zaman is bulabilme ihtimaliniz sifira yakin, orada egitimi tamamlayip o asamada cafede falan calisanilirsiniz.. eger yazilimci iseniz freelance islerde calisirsiniz.. akrabaniz varsa isler cok kolay ozellikle eyalet basvurularinda ama yoksa ee nin eline kaldiniz.. baska bir yolu ise egitim icin gitmek, o da kalacak yer, gecim ve okul parasini hesabinizda gostermenizi istiyorlar, iki sene sonra oturumunuzu alirsiniz.. simdilik aklima gelenler bunlar :)

Bu durumda öncelik dil ve denklik benim için. Bunları halledene kadar da birikim yaparım. gene 2-3 seneyi bulur bunlar ..

peki bir sorum olacak, dil benim için sorun değil ne yapar eder çok iyi dereceye getiririm merakımda var ilgimde şu an da günlük konuşmada hastanede çok rahat iletişim kurabiliyorum hastalarımla. ama eşim bu konuda sıkıntılı. önce ben alsam vizeyi çalışma iznini eş durumuyla yanıma gelebiliyor mu yoksa yine dil sınavında iyi bir derece yapması şart mı?

2 yil hazirlanirsaniz çok iyi olur. 2 kişi çalışırsanız gül gibi geciinip gidersiniz birikimde yaparsanız,ama burda hayat pahalı birikim yapmak için biraz sıkmak gerekir kemeri. Burda asgari ücret denilen şey saati 14 dolar. Kendi mesleginiz varsa 20 dolardan başlar 50-60 dolara kadar çıkar. Yaşadığınız şehir de çok önemli ben Toronto da yaşıyorum ve pahalı bir şehir

Farkliymis mesleginiz saglik personeli deyince ebe hemsire vs sandim
Bol sans diliyorum

Getirebilirsin tabi once senin gocmenlik icin onaylanman gerekiyor onay cikinca ve gocmenlik kartini aldigin an esine de basvuru yapabilirsin,ben bu sekilde geldim cunku...esim henuz vatandas bile degildi nikahtan hemen sonra basvuru yapti ve cikti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…