Kanama ve Progestan

edebiyatci222

Evli, Mutlu, Çocuklu
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2007
1.805
2
158
43
Almanya
5+3 günlük hamileyim 1 hafta önce kanamam oldu çok az. Dün doktorum her şeyin normal olduğunu ve dinlenmem gerektiğini söyledi. Folic Plus verdi. Bugün (özür dilerim) büyük tuvaletimi yaparken pembe kanama oldu yine. Doktorumu aradım önemli değil dedi. Progestan almamı ve normal kontrol zamanında (9 gün sonra) gitmemi söyledi.

Kasıklarımda ağrı da var...

Bu tür şikayetleri olan, bu ilaçları kullanan var mı? Çok çaresiz hissediyorum kendimi. İlk bebeğim ve kaybetmek istemiyorum... :1no2:mafoldumben

bende hamileyim.benimde hamileliğimin ilk günlerinde seninkine benzer kanamam geldi.bunun nedeni oluşan embriyonun rahim duvarına tutunmaya çalışırken kılcar damarlardan birine rastlaması.bir kaçgün içinde geçer.sen yine de ilk üç ay kendine dikkat et
bende folik asit ve progestan kullanıyorum.biri vitami diğeri ise düşük yapmanı engellemek için.ayrıca günde 1 defa cor aspirin kullanıyorum.kanı sulandırmak için.hayırlı olsun bebeğin...opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

cnm endişelenmene gerek yok,bak dr.unda sorun yok demiş yerleşme kanamasıdır onlar
sen yinede ayakta fazla kalma yat dinlen
evde de hiç bi iş yapma
hayırlı olun cnm bebeğinopuyorumnanaktan

Hiçbir iş yapmıyorum, yatıyorum sürekli ama tuvalete gitmeye korkuyorum, karnım şişti iyice. Kabızlık için kayısı falan yiyorum sürekli...

Canım aynı şeyleri ben de yaşadım. 5 haftalıkken başladı, 10. haftaya kadar sürdü. Dinlenmen kesinlikle çok önemli. Ama kabız olmaman da çok önemli. Doktorum hiçbir şekilde ıkınmamamı söylemişti. Bana "Magnesie Calcinee" adlı bir toz önerdi. Hiçbir zararı yokmuş. Başka hamile arkadaşlarım da kullanıyorlar. hatta günde birkaç kez kullanan bile var. Beni çok rahatlatmıştı. Eminim sende de etkili olur. Ayrıca kanamam arttığı zaman da doktorum "proluton depot" adlı bir iğne yapıyordu, kanamam hemen kesiliyordu. Onun da bir zararı yok. Doktoruna danışarak yaptırabilirsin. ınşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın canım...

Bilgiler için teşekkür ederim. Kabızlık bende oldum olası var. Bahsettiğin ilacı doktoruma danışarak alayım. Şimdilik kayısı, sıcak su gibi doğal yolları dniyorum. Umarım bir aksilik olmaz.

Sağlıcakla...

canım korkma folik plus ile progestanı tüm hamilelere öneriyorlar çok ciddi bir durumun olaydı eminim dr başka ilaçlar da verirdi korkma hiç bol bol dinlen ayaklarını dik ağır kaldırma uzanma 2-3 bardak süt veya yoğurt tüket ceviz ye her gün bir de sade maden suyu iç içine limon sıkıp inş bir sıkıntın olmaz hayırlı olsun

Çok teşekkür ederim desteğiniz için, sizi duydukç rahatlıyorum. kaydirigubbakcemile3

İki gündür mide bulantılarım başladı, çok yememek en iyisi sanırım, çünkü doymuyordum. Kendime geliyorum...

benmde kanamm olmustu progestan kullanmdım şimdi bebeğim 15 hafta sonra gelecek inşallahh geçmiş olsun

bende en son 18 haziranda adet olmuştum. Bittikten bir hafta- 10 gün sonra renkli bişiyler oldu. Dr a gittim vaginit dedi antibiyotik fitil ve prgptril diye söktürücü bi ilaç verdi. Kullandım bunları 2 gün gece aniden karnımın alt bölgesinde çok şiddetli bi ağrı histteim gece boyu uyutmadı sabahı beklıyelım dedık dayanamadım 5,30 da acile gittik acildeki dr kan testi idrar testi vs. istedi idrar tesitnde hamilelik pozitif çıktı. Derken yatırdılar tuzlu su serumu taktılar ama agrılarım coktu. Kadın dogum dr. unu bekledıler ılac da veremıyorlar hamıle oldugum ıcın. 3 - 4 saat kadar da hastanede kıvrandım. derken kadın dr. u geldı aa sen gebemıydın dıye cok sasırdı. hemen baktı ultosonda falan gebelık kesesı yoktu ama dusuk yapmak uzereymısım. bır gun hastanede kaldım baska bı serum ve ılac verdıler. Taburcu olurkende aynen Folıc Plus ve Progestan verdıler. Birde parol da yazmıslar ama cok agrın olursa al dedıler. Kanama olursa sakın bekleme saat kac olursa olsun hastaneye gel dedıler. Hİç almadın paroldan ağrı olsada. Kanama da yok. Folıc ve progestanı ıcıyorum. Bakalım cuma gunu yıne gıdıcem belkı gorunur gebelık kesesı.

benimde7. haftamda lekenmem olmuştu folic plus alıyordum zaten doktorum hemen progestana başladı ve 1 hafta hiç kalkmadan yattım

sonrasında kontrole gittim doktorum kanma durmuş ama 1 hafta daha yatmamı söyledi yatmadım ama iş filanda yapmadım şükür şuanda 34 haftalık hamileyim

bu tarz leklenmelerin nedeni bazen bebeğin yerleşmesinde ortaya cıkan kanamalardır
bazende maalesefki önce lekelenmeyle başlayan sonrasında düşükle sonuçlanan kanamalardır buyüzden progestanı mutlaka kullanın ve istirahat edin kanamanız geçene kadar mutlaka istirahat

Uzun zamandır en ufak bir leke dahi yok çok şükür. İlaçlarıma devam ediyorum ve ev içinde küçük gezinmeleri saymazsak yatıyorum.

Sadece kasıklarımda ağrı oluyor (ilk günlere göre azaldı o da) ve göğüslerim şiş ve çok acıyor. Bunun dışında hiçbir belirti yok. Perşembe muayenem var kalp atışları için. Sanki hayatımın en uzun günlerini yaşıyorum, hiç geçmiyor. Bir an önce (hayırlısıyla) görmek istiyorum.

Benil, umarım bir sorun olmaz ve keseyi görürsün. Allah sağ salim bebişlerimize kavuştursun bizi.

Sezen, teşekkür ederim. Seni de Allah kurtarsın artık, çok az kalmış.

Sağlıcakla...

leke ve ağrı olmaması büyük avantaj ama yinede ihmal etmemek lazım dinlenmek çok önemli imiş.
Bende öyleyim evin içindeki zaruri gezinmeleri saymazsak yatar vaziyetteyim hep ki bu hiç bana göre birşey değil. Sabır edip dua edip hayırlısı demekten başka pek de yapacak birşey yok. Allah hayırlısını nasip etsin hepimize...:ecrin_bebek:

Ayrıca sürekli yattığımız için barsaklarda ister istemez tembelleşiyor. Kuru kayısı, kuru incir gibi kuru meyveler iyi geliyor bana bunlardan bir iki tane tükettğim gün sorun yaşamıyorum. Beslenmeme de dikkat ediyorum hazır çorba, sosis, hazır köfteler, dondurulmuş pizzalar vb. gibi hazır gıda sınıfına girecek ne varsa tüketmiyorum taze sebzeler, marul vs. birde bol su içiyorum gerçi biraz bulantı yapıyo çok su içmek ama yinede barsaklar için iyi geliyo tavsiye edebilirim.

Bağırsak sorunu bende de var. Önceden de vadı gerçi. Ben de taze kayısı ve gün kurusu yiyip bol bol su içiyorum. Tuvalete gitmeye korkuyorum, hapşırırken bile korkuyorum. Allah hayırlısını göstersin artık.

benımde 6.hafta basında kanamam olmustu hemen doktora gıttım crınone jel verdı her gun kullanım ıcın bırde 5 gunde bı pruluton depot ıgne verdı. 1 gun sonra kanamam durdu. su an 8+3 deyım haftada 1-2 defa kahverengı lekelenmelerım oluyor. doktor kahverengı normal dıyo bırıkmıs kanı atıyo vucudun dıyo pembe olursa tehlıkelı dıyor. oncelerı hep yatıyodum sımdı oturabılırsın ve hafıf hafıf hareket edebılırsın dıyo doktorum. doktorun dedıgınden cıkma bence. ıgnenın hıc bı zararı yok aksıne kanamayı durduruyor. kabızlık ıcınde ben her ogun mutlaka corba ıcıyor ve ara ogun olarak kuru kayısı yıyorum. allahım hepımızın yuzunu guldursun. bu mubarek kandıl gununde dualarımızı kabul etsın ve bebeklerımızı bıze bagıslasın kızlar...

Zeynep, teşekkür ediyorum. Dikkat etmeye çalışıyorum ama bu durum beni geriyor. Bir de bu yatış ya da dinlenme olursa tüm hayatım değişir. Özel sektörde çalışıyorum ve bu durumdan işimin etkilnemesini hiç istemiyırum. 10 Ağustos'ta okulum başlıyor. Umarım perşembeden sonra ayağa kalkarım.

merhaba canım benimde 8 haftadan sonra tam 3 ay kanamam oldu progestan kullandım çok işe yarıyor ağrılarada kanamalarada iyi geliyor iş konusunda kendini fazla germe bende çalışıyordum 30. haftada doğum iznine ayrıldım sadece bol bol dinlen 2-3 saatte 1 de 10 dk yürüyüş yap devamlı oturmakta iyi değil yatmakta çok şükür şimdi sorunumuz kalmadı gün sayıyoruz kabızlık içinde gece bol sütü sabah aç karnına kayısı ve ılık suyu tavsiye ederim dilerim güzel bi hamilelik geçirir meleğini hayırlısı ile kucağına alırsın

Back
X