kanatlı karıncaların baskınına ugradık!

canım ben biliyorum bunun çözümünü
ben bekarken evimizi istila etmişlerdi ilaçladık ama yinede geldiler
eczanelerde adı TOK olan kağıt kutu gibi bi kutuda olan ilaç var
içi beyaz toz aynı pudra gibi
onu alıp kapı ağızlarına eşiklere banyo vs kenar köşeye dökersen gelemezler
zira kokusundan rahatsız oluyolar
dip köşe her yere az az dök ama kanepe arkalarına falanda tabii
çok olmasada hafiif bi kokusu var ama çok rahatsız etmiyor
çocuk filan varsa evde ayrıca dikkat etmelisin ama nede olsa bi böcek ilacı

Karınca dedin kaşıntı tuttu bir sabah uyandıgımda bekarken gece karınca istilasına ugramısım yatagımda sabah bir kalkttım yatak ve ben simsıyah hiç olmamıstı karınca berekettır derler ama yalan nefret edıyorum karıncalardan

canım ben biliyorum bunun çözümünü
ben bekarken evimizi istila etmişlerdi ilaçladık ama yinede geldiler
eczanelerde adı TOK olan kağıt kutu gibi bi kutuda olan ilaç var
içi beyaz toz aynı pudra gibi
onu alıp kapı ağızlarına eşiklere banyo vs kenar köşeye dökersen gelemezler
zira kokusundan rahatsız oluyolar
dip köşe her yere az az dök ama kanepe arkalarına falanda tabii
çok olmasada hafiif bi kokusu var ama çok rahatsız etmiyor
çocuk filan varsa evde ayrıca dikkat etmelisin ama nede olsa bi böcek ilacı

tesekkur ederım cnm .eczaneden alayım o zaman bır tane .

Karınca dedin kaşıntı tuttu bir sabah uyandıgımda bekarken gece karınca istilasına ugramısım yatagımda sabah bir kalkttım yatak ve ben simsıyah hiç olmamıstı karınca berekettır derler ama yalan nefret edıyorum karıncalardan

evet canım bereket dıyorlar ama ben de bereket olarak goremıyorum malesef :(

bı'de dıyorlar kı karıncalar genel de deprem olacagı zaman cıkarlarmıs ortaya

ne kadar dogru bılemıyorum tabı ama ,ıkı gun once de marmara da cokufak

bı sarsılma oldu

kızlar bu karıncalar evımızı mesken tutmadılar ,cok garıpler anlam veremedım .

bı gelıyorlar bı yok oluyorlar:44:

dun geldıler bugun yoklar .bu ne zaman kadar boyel surecek acaba

kızlar şu an bizde de var.bikaçı avize etrafında bikaçıda yerde annem ordan oraya koşuşturuyo yakalayabilmek için.bu sene uçan sineklerle derdimiz var anlaşılan.etkili bi çözüm bulan söylesin valla.

ben uçanlar için değilde sinekler için bişey biliyorum.bi tebeşir var zehirli, eczanelerde var onu sürüyorsun karıncalar gelmiyor gerçekten çok etkili

kızlar bu karıncalar evımızı mesken tutmadılar ,cok garıpler anlam veremedım .

bı gelıyorlar bı yok oluyorlar:44:

dun geldıler bugun yoklar .bu ne zaman kadar boyel surecek acaba

canı"m netten bulduğum bişi var yaziym hemen;
splenda tatlandırıcı ya da aspartam içeren herhangi bir tatlandırıcıdan bikaç drajeyi 1 çay kaşığı bal ve borik asitle karıştır ve bulundukları yere sık,tamamen kurtulurmuşsun....
BORK AST - 1 Kgram | 7,73 TL

borik asiti de araştırdım buldum...bu karınca tipine özelmiş...aklında kalsın,biliyorum splenda borik asit falan her evde bulunmaz ama nette çözüm olarak bu geçiodu.

bizim evimizi basmışlardı geçen sene tarım ilacıyla ilaçladık evi şimdi yok çok şükür :26: ama ilaç çok zehirli olduğu için ilaçladıktan sonra evde durmuyoduk :50:

ayy az çekmedim ben onlardan hamileyken salonumu basmışlardı sonra geldikleri yeri bulduk eşim silikon çekti bi daha gözükmediler çok fenaydı süpürüyordum 10 dakka sonra hop yerler pıt pıt karınca az önce 2 tane gördüm umarım bu yaz gelmezler yaaaaa

bizim evi bastılar yıllar önce, ne ypsak kurtulamadık. o odayı karıncalara ayırdık. kapıar camlar kapalı odada yine de bitmiyor, ilaç koy hala aynı, sonunda babam evin dışına baktı, çok ufak bir çatlak varmış duvarda alt katın üzüm bağından gelip o çatlaktan giriyorlarmış. çatlağı sıvayınca 1 -2 güne kurtulduk :37:

al benden de okadar yaaaaaaaaaaaaaa şuan laptop umun üzerinde geziyorlar bu sene bunlar var heralde yaaa çok gıcık oluyorum yaaaaaaaa nerden geliyorlar anlamadım bu vakitte cam kapı heryer kapalıııııı nerden giriyolar kaşınıyorum olmasalar bile sanki vücudumda yürüyolar gibi hissediyorum çok sinir bozucu yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :(

yuvaları oluyo ben bi sabah camı açıcaktım bi baktım baştan sona cam kanatlı karınca simsiyah yuvalarıda camın altında duvarın içinde geçen gün çamaşır suyu döktümm napıyım çok kötüü çocuk cama çıkamıyor.

Beinmde banyomdan ve yatak odamın bir bölümünden karınca çıkıyordu
ilaç aldım şu raidin filan püskürtülen ilaçlarında
bir yere çıkarken sıkıyorum gelince havalandırıyorum heryeri bir müddet çıkmıyorlar
karıncasavarı var raidin filan onlar iyi oluyor

kızlar karınca sorununuz gecti mi?
eğer gecmediyse ersag bitkisel haşere kovucu spreyi tavsiye ediyorum %100 cözüm.
hem de yazık diğer yöntemlerle öldürmeyin hayvancağızları yaa...

Kanatlı karıncalar her zaman olmaz; belli bir dönem çıkarlar. Normal karıncaların ölmeden önce geçirdikleri son değişimdir. Birkaç hafta içinde kendiliğinden biterler.

K-othrine diye bir ilaç var. Yanlış yazmış olabilirim. Ben evimde onu kullanıyorum, çok işe yarıyor. Fiyatı da uygun 7 liraya almıştım. Sulandırarak kullanılıyor. İstersen bir dene :)

kızlar onerılerınız ıcın cok tesekkur ederım .neyse kı kurtulduk o varlıklardan :)

cıktıkları yerı bulduk .oraya camasır suyunu doktukten 1 saat sonrada bebe pudrasını

boca ettık .yok oldular :) aklınızda bulunsun kızlar ,karıncalar bebe pudrasından hıc

hoslanmıyorlar .cıkan yerlere bebe pudrasını doktugunuzde bır daha gelmıyorlar

ya ısırmıyor canım bildiğin karınca nasıl yürüyorsa buda uçuyor böyle pıt pıt düşüyor konuyor bi yerlere ben farkettiğim kadarıyla da ışık olan yere geliyor şuan laptop umun ekranında ama uyuz oluyorum koluma falan konuyor yürüyor böyle çok gıcıklanıyorum kaşınıyorum uyuz oluyorum yaaa:KK43:
Al bendende o kadar canım yaaaaaaa bak uyuyorum ışık açık kalmış camıda açmıştım malum havalar sıcak diye gece pit pit sesiyle uyandım ama nasıl bi pıtırtı neyse sonra yatağa bi baktım Yorgan in üstünde geziyo 3 5 tanesi tavana bi bakmamla dona kaldım belki dersin 1000 tane tavandan ışığın etrafında dönüp duruyor vallahi ödüm patladı gecenin bi saati uyumaktan vazgeçtim

Lutfen yardım edin odamda binlerce var gece pıtırtı sesiyle uyandım bi baktım tavana bissürü var cami ve ışıği açık bırakmıştım ondan olabilir mi ? Lütfen yardım edin napmam lazım

Lutfen yardım edin odamda binlerce var gece pıtırtı sesiyle uyandım bi baktım tavana bissürü var cami ve ışıği açık bırakmıştım ondan olabilir mi ? Lütfen yardım edin napmam lazım

Kapıyı kapatın. Altına bez tıkayın. Camları açıp ışığı kapatın. Gün ışığıyla çıkarlar diye düşünüyorum.

Back
X