kanda pıhtılaşma,homozigot..bakarsanız sevinirim

banu13

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2008
389
0
116
42
İstanbul
slm kızlar.kanımda pıhtılaşma olduğunu 4 düşükten sonra öğrendim.ben homozigot taşıyıcıyım.16 haftalık gebeyim çok şükür.günde iki kez 0,4clexan vuruluyorum ve 1 tane de folbiol alıyorum.ama nette folbiolün fazlası zarar diyor.ne yapacağımı şaşırdım.bu konuda bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.sevgiler...

eğer sorun mthfr genlerinizde ise folik asit takviyesi mutlaka almanız gerekiyor. çünkü vücut bu gen bozukluğu nedeniyle folik asiti tutamıyor. doğuma kadar kullanılacak. hatta folik asit eksikliği olduğu için ilk üç ay b12 vitamini de almanız öneriliyor. hayatınızın belli bir zamanında vejeteryan iseniz rezervleriniz boş olabilir. dikkat edin. benim gibi heterozigot mthfr olanlar ilk üç ay iğne sonraki aylar ise sadece folik asit takviyesi ile devam ediyorlar. kolay gelsin..

selamunaleykümm sevgili arkadaşlar ancak sizler beni anlarsınız ben 24 yaşında ve tam 7 tane düşük yaptım ve şuan dün aldığım sonuçta mthfr t677c homozigot pozitif olarak saptandı yazıyor henüz dr görmedi benim araştırmalarıma göre düşük sebeebiymiş inşallah sebebim budur inanaki insan bazen kötü bir haber alsa bile sevinecek gibi bekliyor bunu belki sizlerde biliyorsunuz ben çok mutsuzum ve bebeğin olmasında hiçbir sorunumuz yok bebek oluyo fakat hiç 8. hafta ve kalp atışını duyamıyoruz inşallah sebebimiz budur. cuma günüde dr bana hsg çekmeyi düşünüyo ve ben çok korkuyorum ama kimseye anlatamıyorum ama siz kardeşlerimin beni anlayacağınızı çok iyi biliyorum eğer sebebim buysa alllahhhhhhh çok mutlu olurum allahın izniyle inşallah bizimd yüzümüz güler bi hayat bebeğimiz olur... dualarınızı eksik etmeyelim din kardeşlerimmmmm...

24 yaşında 7 düşük hakikaten çok zor. rabbim yardım etsin. ama sebebi için keşke 7 tane canı beklemeseydiniz. ikinci düşükte hemen bu işlemler yapılıyor. daha önceki doktorlarınız çok rahat davranmışlar.
bu kadar düşüğünüz varsa belki eşinizin ve kendinizin genetik tahlillerini de yaptırmalısınız. umarım tek sorununuz budur. kolaylıklar diliyorum.

simten81
rabbi_hebli_mines-salihin

sa. ben zaten kimse söylemeden 2.düşüğümde araştırılmak için gittim genetik ve düşüğe sebep herşeye bakıldığını söylüyolar fakat sadece ben bunu yapalım ben şunu yapalım demekle olmuyo en sonunda iyi bir doktor buldum h. banu aygün mükemmel bir doktor. bi abla gibi yaklaşıyo zaten başta hasta doktor ilişkisi çok önemli artık doktorumu bulduğumu düşünüyorum.zaten hep yazacam neler olduğunu...şimdiden beni dinlediğiniz için teşekkürler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…