kandil gecesi hamile kalınırsa

yahu ibadetini yaparsin yine, icin huzur dolana, kalbin ferahlayana kadar yaparsin...sonra uyuma vakti geldiginde esinle iliskiye girmissin, bunun ne gunahi var yahu?
aman neyse, neye inanirsaniz inanin...

arkadaşıma katılıyorum. tabii ibadetini yaparsın. ama bitirdikten sonra eşinlede bir araya gelebilirsin. sonuçta helali oluyorsunuz.

arkadaslar bu tip konular forum ortaminda tartisilacak konular degil...Diyanet islerine bir mail yazin sorun ya da guvendiginiz, tanidiginiz bir ilahiyat fakultesi mezunu uzmana, olsun, bitsin...

yani birde ramazan bayramı var. ve içerisinde bin aydan daha hayırlı bir gece kadir gecesi var. günüde belli değil. son 10 günü içerisinde diyen hadisler var. ya o güne denk gelirse. islamiyete bence sonradan eklenmiş şeyler bunlar bence. mantıklı düşününce neden yasak olsunki diyorum. neden çocuk sakat olsunki. Allah kimseyi çocuğuyla sınamasın.

Son düzenleme:
arkadaşıma katılıyorum. tabii ibadetini yaparsın. ama bitirdikten sonra eşinlede bir araya gelebilirsin. sonuçta helali oluyorsunuz.

konuyu sen açtın fikriniz var mı dıye sordun bizde soyledik.madem boyle dusunuyosun bize sormana gerek de yok bence.o zman helali olup olmamsıyla ne alaksı var.kocamız dıye herşey de hak gorulmesın

kocan helalin diye herseyi yapmasına da izin vermiyor Allah ters ilişki gibi o yuzden kandil gecelerini ibadetle gecirilmeli bir gun diye dusunuyor ve ınanıyorum ölmez ya insan bir gece sabrederek ...

o kadir gecesi, kandil diye kutlanan günlerden değil.
ve belirli bir günü de yok malumunuz.

zaten kur an da kandıl dıye yazmıyo sadece o gecelerin mubarek geceler oldugu yazılmış.beraat de mubarek gecelerden diye yazılmış.kandıl yazmıyo dıye kur an da olmuyo mu.artık ona bıle hurafe diyosunuz

konuyu sen açtın fikriniz var mı dıye sordun bizde soyledik.madem boyle dusunuyosun bize sormana gerek de yok bence.o zman helali olup olmamsıyla ne alaksı var.kocamız dıye herşey de hak gorulmesın

ben sadece çevremde duyuyorum ama bana mantıklı gelmiyor diye sizin bu konuda bir fikriniz varmı diye düşündüm. cevaplarınız için teşekkür edrim. ama tartışmanıza gerek yok. çok isterdim tartışmadan herkes düşüncesini söylesin. ve bir yanlış varsa düzeltilsin. olmadı. neyse ne ben bu soruyu sordum. ne siz cevapladınız. herkes kendi bildiği gibi yapsın. eğer regaib gecesi bir günahım olduysa Allahta beni affetsin.

Son düzenleme:
valla bu kadar içinize dert olduysa beraber olun gitsin bari ne diyeyim birgün insan nefsine hakim olamıyorsa çok yazık yani.üşenmeyecem şimdi abdest alıp bakıcam kuran a ayetini surasini nosunu yazıcam buraya bulduğum zaman.inş bebişim uyanmaz.yazamazsam bilinki bebeğim uyandı

ben bulamadim, sen bir iyilik yap, hangi sure oldugunu yaz, sonucta turkce meal de olsa sure ismi yaziyordur degil mi? sen yaziver buraya, biz de inanalim, hem sevaba girersin...

mübarek gecelerde birlikte olunabileceğine inanıyorsunda neden birlikte olunamayacağına ​inanmıyorsun???? bence inanmamak işinize geliyor...bulunca yazıcam zaten

Günah değilde sadece mekruhtur diyelim biz buna
Zira bu mübarek gecelerde yapılacak daha önemli işler var
Zamanımızı iyi kullanıp bu geceleri en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım
1 Gececikte yapmayıverin canım bir şey olmaz ya
Nefsinize hakim olun

nefsine hakim olamayan hiç bir şeyine hakim olamaz zaten.
günahmış olup olmaması gerekirmiş bilemem ama dinen bir boyutu olabilir
ve böyle anlamlı manevi açıdan yüksek bir gün de en son yapılacak bir iş bile değildir bu.
dua kapılarının en çok açıldığı geri çevrilmediği günler olan kandiller de zaten ibadet yerine zevk peşine de düşemem düşülmemesi de gerekir

şu cinselliği neden büyütüyorsunuz ve ayıp bişeymiş gibi düşünüyorsunuz
helalliği sonucta ne zaman isterse o zaman yapar. ibadetini de yapar onuda yapar
yok bayrammıs yok kandilmiş 4 parmak olurmus 6 parmak olurmus yalan yanlıs bilgilerle insanın aklını bulandırıyorlar

mübarek gecelerde birlikte olunabileceğine inanıyorsunda neden birlikte olunamayacağına ​inanmıyorsun???? bence inanmamak işinize geliyor...bulunca yazıcam zaten

cunku Kur'an da olunamayacagina dair bir uyari olmadigi icin inaniyorum...diyorum ya, lafi bu kadar uzatacagina nerde yazdigini gosterseydin de tartisma bitseydi...abdestsizim diyorsun, abdest alip gerekli yeri bulman 10 dakikani almazdi...ama muhtemelen sen de kulaktan dolma bilgilerle konusuyorsun...

radyoda arapca sarki duysalar besmele cekecek insanlar var ne yazik ki...

Nihat hatipoğlu çok doğru bilgiler veriyor. Çok seviyorum vaazlarını, anlattıklarını. Evet caiz değildir. Çok doğru söylemiş. 6 sene yatılı kuran kursunda okudum bende. Az çok bilgim var o yüzden yazmak istedim. Helalin olabilir sonuçta eşin ama o gece de mübarek bi gece sonuçta. Kandillerin anlamları kandil günlerinin önemleri nedir? Örneğin; Mevlid kandili Peygamber efendimizin doğduğu gecedir. Regaip kandili; Mübarek 3 ayların girişi kutlanır. Miraç kandili; Peygamber efendimizin Allahın huzuruna çıkarıldığı gece ve 5 vakit namazın farz kılındığı gecedir. Mesela kadir gecesi kuran-ı kerimin indirildiği gecedir. Böyle mübarek günlerde insan nasıl ilişkiye girebilir ki? Elbette ki dikkat etmek gerekir. Bigüncük ertelemekle bişey kaybedilmiyceği kesin Çocukların özürlü ve sakat olduğunu bende duymuştum. Tabi buna herkes inanmaz kolay kolay ama yine de temkinli olmak gerekir Ben inanıyorum ve dikkatte ederim. İnsan bi büyüğüne bile saygı duyarken böyle mühim dinen değerli olan gecelere de saygı duyması gerekir diye düşünüyorum. Helalim yaparım mantığınıda yanlış buldum, sonuçta kimse helalin değil yapamazsın demiyor ki zaten. Olayın boyutu başka ve dikkat edilmesi gereken bi konu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…