• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kandil için kimleri ararsınız?

Bir de eşimle birlilte ararız biz de, aynı evde ayrı ayrı aramak garip geliyor.

Sadece annem ve ablamları arıyorum oda kandıl için değil .
Ama laf arasında kutluyorum .

Başka kimseyı aramıyorum . Vaktim yok .
1 saat çan çan konuşamam :deli:

artık akrabaları aramıyacam..kımı arasak esımle sesınızı duyan cennetlık diyip laf vuruyor...sanlı bizi hergun arıyan var:)))saka bir yana ailenın buyuklerı aransa guzel olur...malum sılaı rahım yanı zıyaret yapamıyoruz barı tlf bugunlerde arıyalım

Akrabalarla görüşmüyorum.
Annem,kayınvalidem,kayınpederim ve birkaç sevdiğim arkadaşım.
Burada bile birbirimizle kandilleşiyoruz,ailemizi aramak çok olmamalı.

Uzun zamandır sesini duymadığım kişileri kandil bahanesiyle arıyorum o kadar
Kimseyi aramaya mecbur hissetmiyorum
Ailemle hergün telefonlaşıyoruz zaten o arada kutluyorum

Eşim bizimkileri arar,ben de onunkilerle yakın zaten kandilleşirim genelde,kabaca ortalama bi kv ve kpse ben görümceyi değil ama kvyi arardım,uzatmazdım
Merhaba, öncelikle hayırlı kandiller. Konumun dini bir konu üzerine tartışma yaratmasını istemem.

Merak ettiğim bir konu var. İnançlı biriyim. ancak kandil vs gibi günlerde kendi anne babam dahil kimseyi aramam. Onlar başta sitem ederlerdi şimdi alıştılar. Huyum değil. Telefonda biri ile görüşmek benim için zaten zor bir şey bir de dini ve özel günlerde ekstradan aramak çok zor geliyor.

Geçtiğimiz kandil kvdemin kandilini de kutlamamıştım. Yani benim ailem, eşimin ailesi diye ayırt etmiyorum kimseyi. Ben böyleyim. Ancak kvdem arkamdan eşime sen kaynananı kayınbabanı aradın mı, kandilleştin mi? demiş. Eşim de evet deyince iyi iyi aferin, büyüklerini ara sor demiş. Eşimde onun bu lafından sonra benim kvdenin kandilini kutlamadığımı anlamış.

Ancak eşime anlatamıyorum bu durumu.İnsan ayırmıyorum herkese böyleyim diyorum ancak o kasten yaptığımı sanıyor. Bugün de kandil ve yine kimseyi aramak gelmiyor içimden. Hele kv ve görümce ile kandilleşmek istemiyorum.

Siz kimleri ararsınız?
ınaclı biri olarak bır tlf mutlu olabılecek ınsnaları niye arıyamasınızkı...ınancımızda anne baba duası ne kadar onemlı malum...bende pek sevmem ınanın tlf gorusmelerını ama alıyorum elıme telofonu arayınca onlar mutlu olunca bende oluyorum...altı ustu bes dakıka...

Merhaba, öncelikle hayırlı kandiller. Konumun dini bir konu üzerine tartışma yaratmasını istemem.

Merak ettiğim bir konu var. İnançlı biriyim. ancak kandil vs gibi günlerde kendi anne babam dahil kimseyi aramam. Onlar başta sitem ederlerdi şimdi alıştılar. Huyum değil. Telefonda biri ile görüşmek benim için zaten zor bir şey bir de dini ve özel günlerde ekstradan aramak çok zor geliyor.

Geçtiğimiz kandil kvdemin kandilini de kutlamamıştım. Yani benim ailem, eşimin ailesi diye ayırt etmiyorum kimseyi. Ben böyleyim. Ancak kvdem arkamdan eşime sen kaynananı kayınbabanı aradın mı, kandilleştin mi? demiş. Eşim de evet deyince iyi iyi aferin, büyüklerini ara sor demiş. Eşimde onun bu lafından sonra benim kvdenin kandilini kutlamadığımı anlamış.

Ancak eşime anlatamıyorum bu durumu.İnsan ayırmıyorum herkese böyleyim diyorum ancak o kasten yaptığımı sanıyor. Bugün de kandil ve yine kimseyi aramak gelmiyor içimden. Hele kv ve görümce ile kandilleşmek istemiyorum.

Siz kimleri ararsınız?
kimseyi aramam bayram değil seyran değil bunu kimseye anlatmaya da çabalamam bana da çok sitem eden var

Kandillerde kimseyi aramıyoruz, ne eşim ne de ben. Öyle bir alışkanlığımız yok, kimsede bizden beklemiyor. Kv madem beklenti içinde o zaman arayabilirsiniz. Ama o zaman sizin kendi aileniz de bekler mi aramanızı? Ya da kv ye ben kendi ailemi bile aramıyorum diyeceksin.

Kimseyi aramam. Kutlanacak bir gun oldugunu dusunmuyorum cunku. Bayram seyran degil. İnancli olan kalkip da kutlama degil ibadet ediyor cunku.

Cuma gunleri ve kandillerde cep mesaji atanlar zaten bu aralar favorim. Asiri derecede itici geliyorlar bana

Kimseyi aramam. Kutlanacak bir gun oldugunu dusunmuyorum cunku. Bayram seyran degil. İnancli olan kalkip da kutlama degil ibadet ediyor cunku.

Cuma gunleri ve kandillerde cep mesaji atanlar zaten bu aralar favorim. Asiri derecede itici geliyorlar bana

Darkmore utanıyor söylemeye. Benimkini resimli bir mesaj ile kutladı..

bende aramam kandillerde ne eşimin ailesini ne kendi ailemi. eşimde aramaz. kv beni arar kutlar:) nişanlıyken bi kere aradım ama zorlama yani yapımda yok böyle arıyıp sormak. allahtan anlayışlılar. onlar beni arar kandilde yada normal günlerde:)

Anneannemi ararım.
Annemle zaten her gün konuştuğumdan kandil de kutlarım.
Kayınvalidemi de yakın zamanda konuşmadıysam,kandili bahane eder ararım.
Birazdan arayacağım mesela.
Zaten nasılsın iyi misin
Kandilin mübarek olsun
Evdekilere selam
Gibi cümlelerle maksimum 3 dk konuşuruz.
3 dk ile ölmem.
Ama kapatırken bana ettiği dualar beni mutlu eder...

Ya 2 bayramda aramak tamam da, Allah gunah yazmasin kandiller cok arka arkaya geliyor :KK53: aramayi da gectim ziyaret edilme beklentisine giriyorlar buyukler :KK53: bu durumda ziyaret bekleyenleri aramak bile kurtarmiyor, tripli konusuyorlar :halay:yani bilemiyorum cekirdek aileyi arayip gonlunu yapmak yetiyorsa yapilabilir :KK52:

Siz kimleri ararsınız?
Ben de aynı senin gibiyim. İcimden gelmez kimseyi aramak. İcimden gelmeyince de yapmam tabiki ancak eşimin böyle bir talebi olursa benden sırf onun hatrı icin, gönlü hoş olsun diye bir iki dakikalik telefon konusmasi yapmak zor gelmez. Sanki inada bindirmissin gibi geldi. Tamam normalde sevmedigin birsey ama eşin istiyorsa yapsan ne kaybedersin. Cok mu zor iki dakika arasan kv. Eşlerin bu kadar basit konulardan birbirleri ile ters dusmelerine anlam veremiyorum. Sevmiyorum ve genelde kimseyi aramiyorum ancak senin hatrin icin anneni arayacagim desen ne cıkar?

Benim kv cuma gunleri bile ayrica aranmak bekler eger isim varsa ogleden sonraya kadar aramadiysam esime attigi halde bana cuma kutlama mesaji vs atmaz. Hos esim attigi cuma kutlama videolarini bile izlemiyor ama kv aklinca bana tavir yapiyor. Ben de pek telefonla konusmayi sevmem. Annemi bile arasam eger onemli bir konu yoksa saatlerce konusmuyoruz. Ama su kvlerin acik arama halleri beni benden aliyor. Hadi kandili anladim her cuma mesaj arama beklemek yapmayinca tavirlanmak neden? Nereden dustum bilmiyorum.

Çok uzatmayacaksa 2. Dereceden de dahil tüm akrabalarimi ararım. Ama halalarim çok uzatır, bir sefer birini, diğer sefer diğerini ararım.

Kandil kutlamam normalde, ama yeni evliyken beklerse diye dusunerek kayinvalidemi ariyordum.
Sonra bir kandil aramayi geciktirince kendisi beni arayıp, baktim senin arayacağın yok bari ben arayayim deyince tövbe ettim.
Kutlamiyorum

Anne babamı kayınvalidemleri ararım, amca vs de watsaptan yazarım. Ağzım aşınmıyor dua ediyoruz karşılıklı mutluyum. Ama anneler günü babalar hünü gibi şeylerde kimseyi aramam

Back
X