Kandırıkçı Kuzen

'Öylesine dedim' dedikten sonra
"kıyamam ben ona, beklemiş mi, istediği oyuncak olsun, alırım tabii" gibi şeyler söylemedi ve gönlünü almadı öyle mi.....
Gerçekten merhametsiz ve sevgisizmiş.
Utanmaz.

Siz kendiniz almakla iyi etmişsiniz.
Boşversin kızınız o amcayı.
Sözünde durmadı deyin, bazı insanlar durmaz sözünde, bilsin ne çıkar.

Seni kandırmış demedim açık açık.
Boşver x'i. Ben hediyeni alacağım deyip istediğini aldım. Oynuyor şimdi.
kandırmış demek değil de, sözünü tutamadı gibi. gerçi ben de gurusu değilim de bu işlerin belki naif bi açıklama olabilirdi. annesi olarak en iyi tanıyan sizsiniz tabi.

Ders mers vermeyin, bence çok güzel bir hayat dersi olmuş kızınıza; sakın kuzeninizin yaptığını da örtmeyin "Aslında o da alacakmış, unutmuş" ya da "O bunu almamızı istedi, onun hediyesi bu" filan gibisinden. Zaten akıllı kadınsınız yapmazsınız da yine de söyleyeyim dedim.

Öğrensin evladınız, herkesin her sözü tutmayacağını, insanları tanır böylece ve güvenini de kime ne kadar göstereceğini, sözüne itimat edeceğini de tartmaya başlar yavaştan. Hiç kızmayın da üzülmeyin de; "Tecrübe" hediye etmiş işte kuzeniniz.
Bende tam bunu yazacaktım, siz yazmışsıniz.
Hayatı öğrenmiş olsun, her söz verenin tutmadığını, insanların iyilik meleği falan olmadığını, ama anne babasının her verdiği sözü tutacağını öğrenmiş olsun..
Hayat böyle..

Benim de 15 yaşındaki yeğenim 3,5 yaşındaki oğlumun gözünün önünde çikolatasıni yedi.
Oğlum bir parça istedi vermedi, sonra boş kağıdı yalayıp çocuğumun önüne koydu.

Yavrum kalmış mıdır diye bakındı bir de.
Bense sadece oğlum herkes paylaşmayı bilmez, biz sana aliriz.
Sende böyle yapanlarla paylasmayabilirsin ama sakın kağıdı yalayıp önüne koyma, bu çok ayıp olur dedim.
Almıştır elbet bir ders küçücük yaşında..

Mümkün olduğunca hassas yetistirmeme taraftarıyım.
Gerçek hayat bu çünkü.

Çocuklar konusunda çok çok hassasım. Gelişme ve okul-eğitim hayatındaki iletişimler çocukları etkiler. Her ne kadar biz yetişkin ve ebeveynlere basit gelsede onlar için çok önem arz ediyor. Onların dünyası bambaşka. Her şeyin etkisinde çok kolay kalabilirler en ufak üzüntü bile onlar için travma sebebi olabiliyor.

Kuzeniniz çok merhametsizmiş. Umarım bir güzel dersini vermiş olursunuz.

Kuzeni çocukken çok kırdılar, önemsemediler herhalde, acısını başka çocuklardan çıkarıyor olabilir.
Yerinizde olsam hiç öyle kuzenimin adına hediye alıp da çocuğumu kandırmam. Onların arasındaki mesele o. Kızınıza zaten bir hediye aldığınız için, muhtemelen hediye beklentisi karşılanmıştır, onun heyecanı ve mutluluğuyla kuzen almadı diye ekstra üzüntü yaşamayacaktır. Ama kuzene olan güveni sarsılacaktır. Ben çocukların olumsuz duyguları da öğrenmesi gerektiğine inandığım, çevremizdeki herkesin mükemmel olmadıklarını görmelerini istediğim için olduğu gibi bırakırdım.
Ama kuzeni ayrıca yolun tabi. Hiç hakkı yok çocuğun duygularıyla oynamaya. Tutamayacağı sözler vermesin madem. Tirbiyisiz.

Hakaret edeceğim de neyse.

O an öylesine bile söylese gidip bir oyuncak alamıyor muymuş düşünce özürlü?

Ders mers vermeyin, bence çok güzel bir hayat dersi olmuş kızınıza; sakın kuzeninizin yaptığını da örtmeyin "Aslında o da alacakmış, unutmuş" ya da "O bunu almamızı istedi, onun hediyesi bu" filan gibisinden. Zaten akıllı kadınsınız yapmazsınız da yine de söyleyeyim dedim.

Öğrensin evladınız, herkesin her sözü tutmayacağını, insanları tanır böylece ve güvenini de kime ne kadar göstereceğini, sözüne itimat edeceğini de tartmaya başlar yavaştan. Hiç kızmayın da üzülmeyin de; "Tecrübe" hediye etmiş işte kuzeniniz.
Örtmedim çünkü ben de kızımı kandırmış olacaktım.
Boşver amcanı ben alırım dedim, aldım kuzuma.

Merhaba hanımlar;

Kızım ilkokul 1'e gidiyor.
Kuzenim (erkek ve 30 yaşlarında) ona söz vermiş. Eğer okuma yazmayı öğrenirsen sana oyuncak alacağım demiş.

Karne zamanı malum, kızım da kuzenime "x amca okumayı yazmayı öğrendim." dedi sevinerek. Çünkü oyuncak alacak diye çok mutluydu. Ancak kuzen yalan söylemiş. Öylesine dedim diyor. Ama çocuğum sana inanmış bekliyor diyorum. Unutur boşver dedi.

Bu erkekler niye böyle odun ya?
Ağzını burnunu kırmak istiyorum.
Yuh artık. Biliyor musunuz Hz Muhammed (sav) eliniz boşsa bir şey vermeyecekseniz kedi ye bile pisi pisi yapmayın demiş. Umutlanıyor hayvan geliyor öbür dünyada hesabı sorulacakmış umutlandırıp da yarı yolda bıraktıklarımızın.

Ne kadar kötü insanlar var...
Bence bu kötü kalplilik kusura bakmayın kuzeniniz ama söylemeden duramayacağım.
Masum çocuğun hayaliyle oynamak. Bence ne sizi ne de ailenizi hakediyor . Ben olsam mesafe koyarım.

Bende tam bunu yazacaktım, siz yazmışsıniz.
Hayatı öğrenmiş olsun, her söz verenin tutmadığını, insanların iyilik meleği falan olmadığını, ama anne babasının her verdiği sözü tutacağını öğrenmiş olsun..
Hayat böyle..

Benim de 15 yaşındaki yeğenim 3,5 yaşındaki oğlumun gözünün önünde çikolatasıni yedi.
Oğlum bir parça istedi vermedi, sonra boş kağıdı yalayıp çocuğumun önüne koydu.

Yavrum kalmış mıdır diye bakındı bir de.
Bense sadece oğlum herkes paylaşmayı bilmez, biz sana aliriz.
Sende böyle yapanlarla paylasmayabilirsin ama sakın kağıdı yalayıp önüne koyma, bu çok ayıp olur dedim.
Almıştır elbet bir ders küçücük yaşında..

Mümkün olduğunca hassas yetistirmeme taraftarıyım.
Gerçek hayat bu çünkü.
Oyy kıyamam.

Evli degilse ve sevgilisi yoksa sosyal medyadan sahte bir bayan hesabıyla mesaj atip oyuncak dukkanina yakin bir yerde bir bulusma ayarlayın. Bir saat beklettikten sonra telefonla arayip bekledigi oyuncak almaya gitmis deyin.

Yuh artık. Biliyor musunuz Hz Muhammed (sav) eliniz boşsa bir şey vermeyecekseniz kedi ye bile pisi pisi yapmayın demiş. Umutlanıyor hayvan geliyor öbür dünyada hesabı sorulacakmış umutlandırıp da yarı yolda bıraktıklarımızın.
Çok güzel bir terbiye metodu.

Tükür çocuğum amcana 😂

Böyle amcalık mı olurmuş. Amcalıktan red ederim yavrunuzun yerinde olsam 😏

Üzülmüştür kuzum kıyamam. Sizin almanızda farketmez o amcadan istemişti. Bari alıp eline tutuştursaydınız ver diye. Belki utanırdı 😒

Hmm.
Öyle bir beklentisi yok ama bu fikri aklımın köşesinde saklayacağım.

İntikam, soğuk yenen bir yemektir :))
Seni bi Kızla tanıştıracağım de. Ama öyle bir anlat ki hevesten delirsin. Sonra da aman bu işlere karışmamak lazım de çekil. Böyle heves edip tanıştırılmayan iki arkadaşım vardı. Birileri kandırmış onları. Çok üzülmüşlerdi. Üzgünüm ama sizin minicik yavrunuza yaşan söylemeyecekti

Back
X