Mutfak Püf Noktaları Kanola yağı kullanan var mı?

EKXIXNOKS

»-(¯`v´¯)-»»-(¯`v´¯)-»
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2007
565
0
96
İstanbul
arkadaşlar size bir sorum olacak marketlerde hep dikkatimi çekiyor kanola yağı
kullanan varmı nasıl bir yağ almaya cesaret edemiyorum sizlerinde fikirlerinizi almak istadim

canım bende fiyatından dolayı ki cok ucuz almak istedim eşim pimpirikli bi şahsiyet araştırmamı istedi bazı yerlerde cok faydalı die okudum bazı yerlerde genleriyle oynanmış bir bitkiden elde ediliyo konsorojen die okudum bu durumda en iyisi mısırözüne devamm ettim ...

b4enimde hiç bilgim yok ama fiaytları cazip bilenler biz bilmeyenlere lütfen anlatsın olur mu?

Kanola yağı, kolza bitki tohumlarının genetik yolla ıslah edilmesi ile elde edilmiş tohumlardan üretilen bir yağ çeşididir. Kolza ise gıda yağ bitkilerinin içinde en fazla zehirli olanıdır. Öldürücü zehiri olduğu için, böcekler onu yemezler.

Kanola yağı en ideal yağ oranılarına sahip bir bitkisel yağdır.Benzerleri arsında en düşük doymuş yağ oranına sahiptir. Bu özelliğinin yanında ciddi miktarda Omega-3 yağı içerir. Zeytinyağının önemli bir alternatifi olan Kanola yağı zengin içeriğiyle tercih edilmesi gereken bir yağdır.

işte böyle karar veremedim benn

canım bende fiyatından dolayı ki cok ucuz almak istedim eşim pimpirikli bi şahsiyet araştırmamı istedi bazı yerlerde cok faydalı die okudum bazı yerlerde genleriyle oynanmış bir bitkiden elde ediliyo konsorojen die okudum bu durumda en iyisi mısırözüne devamm ettim ...

canım bende zaten fiyatından dolayı kafam karıştı yani senin yazdıklarında doğruysa bilmiyorumCADIARZU

biz senelerdir kanola yagi kullaniyoruz cok memnunum kolestrolu olanlar icin birebir benim esimde koloestrol oldugundan biz baska yag kullanamiyoruz

bi kere denedim ama bana mı öyle geldi bilmiyorum garip bi kokusu vardı pek hoşuma gitmedi
hala da duruyor bi köşede atmayada kıyamıyorum ama kokudan dolayı kullanmıyorumda

biz de kuLLanmıştık bir kere ve memnun kaLmadık hiç.. annem bidaha asLa aLmadı aLmazda..
beğenmedik yani ve evett kokusu ii değiLdi bize görede..

bende 1 senedir kulllanıyorum memnunum diğer yağlardan çok sağlıklı araştırdım doktorlar bu yağın Türkiye de değerinin bilinmediğini söylüyorlar diğer yağlarla olan besin değerlerini markette karşılaştırın göraceksiniz özellikle kolestrol bakımından çok iyi, yani zeytinyağına alternatif olması çok önemli bence :lepi:

canlarım ben kullanıyorum...
ramazan bayramında halamlara gittim ve halaın kanola yağını kullandığını gördüm ve halam çok çok pipirikli bilmiş bi kadındır neden onu kullnıyosun hala dedim oda çok sağlıklı dedi eniştemde kolestorel var...
çok hafif kokmuyo ağır değil ve lezzetli dediavsiye ettti sonra bende istanbula dönüşte marekte gittiğimde fiyatınında uygun olduğunu gördüm hemen aldım ve 2 aydır kullanıyrum çok memnunum bende size tavsiye edereim hiç kokmuyor ve hafif....
artık asla mısır ve ayçiçek yağı kullanmayacağımmmmmm.....

Canım arkadaşım sana ve kendime ve diğer merak eden herkese yardımcı olmak için merakımdan hemen gittim dün aldım ve gerçekten çok güze bir yağ ...
Zeytin yağı kıvamında ve renginde tadıda harika...
Ve etiketinin üzerine faydaları diye yazmışlar... Ve saymakla bitmeyecek kadar güzel yazılmış dipnotlar var..
Almanızı ısrarla tavsiye ederimmmm....
Kızartma ve yemeklere hafiflik veren lezzetlive kesemizi düşündürmeyecek kadar cazip fiyatı olan bu yağ zeytin yağı ve ayçiçekle-mısırözü yağının ortalarında ama gerçekten hafif ve tavsiye edilecek kadar gzüel bir yağ....
Kanola bitkisi çiçeğinden üretiliyormuş,kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyormuş gibi birçokta bildilendirme konusunda da yararlı bir yağ olduğunu yazmışlar üzerine..
ısrarla tavsiye ederim arkadaşlarım....

Canım arkadaşım sana ve kendime ve diğer merak eden herkese yardımcı olmak için merakımdan hemen gittim dün aldım ve gerçekten çok güze bir yağ ...
Ve etiketinin üzerine faydaları diye yazmışlar... Ve saymakla bitmeyecek kadar güzel yazılmış dipnotlar var..
Kızartma ve yemeklere hafiflik veren lezzetlive kesemizi düşündürmeyecek kadar cazip fiyatı olan bu yağ zeytin yağı ve ayçiçekle-mısırözü yağının ortalarında ama gerçekten hafif ve tavsiye edilecek kadar gzüel bir yağ....
Kanola bitkisi çiçeğinden üretiliyormuş,kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyormuş gibi birçokta bildilendirme konusunda da yararlı bir yağ olduğunu yazmışlar üzerine..

Evet canım sana katılıyorum bende kullanıyorum ve çok beğenerek tüketiyoruzcokacimcoook
Koku falan yok benimkinde yaaa kızartma bile yaptım çok güzel olducokacimcoook
Arkadaşında dediği gibi faydaları saymakla bitmiyormirmirmirmir
Fiyat olarakda çok uygun bencekaydirigubbakcemile5
Kalp damar hastalıklarına iyi geldiğini ben bi tv. programında izlemiştim

bende kullanıyorum ...hem ekonomik olması hem kızartmalarda kokmaması ...yemeklerde zeytinyağından hiç vazgeçmedim ...yemeklerde güzel oluyo mu bilmiyorum fakat dediğim gibi kızartmalar için süpercokacimcoook

sağol arkadaşım a.s.aydınlattığın için herkeze buradan teşekkürlera.s. benimde bazı soru işaretleri kalkttı bende yağım bittiğinde alıcam ve buradan fikrimi yazarım

Back
X