- 9 Nisan 2014
- 3.505
- 2.170
- 178
- Konu Sahibi fernandohoze
-
Merhaba hanımlar:)
Kan değerlerim hayati boyutta olmasa da düşük malesef..Bir ara pekmez içip artırmıştım..Şimdi terkettim, yani pek aklıma gelmiyor..Eğer aynı durumdan yakınanlar varsa burda yarışabiliriz..Mevcut kan değeri (HGB) bir insanın 12-16 arası olması gerek diye biliyorum. Benimki 11 hedefim 13 :) isteyenlerle birlikte yarış yapabilirizz :))) böylelikle kendimizi hep halsiz hissetmeyiz ve kolay kolay hasta olmayızz :)))
mrb canım bende cok kansızım malesef,kendımı bıldım bılelı hiç kanım yerine gelmedi,en son 2 gün önce baktırdım kanıma çok düşük çıktı yine nerdeyse kan nakline ihtiyaç duycaksın dedi doktor,kan ilacı yazdı içiyorum,pekmezıde hiç sevmem ama artık içmeye başlıycam...
Talasemi minör olabilir misiniz?Merhaba hanımlar:)
Kan değerlerim hayati boyutta olmasa da düşük malesef..Bir ara pekmez içip artırmıştım..Şimdi terkettim, yani pek aklıma gelmiyor..Eğer aynı durumdan yakınanlar varsa burda yarışabiliriz..Mevcut kan değeri (HGB) bir insanın 12-16 arası olması gerek diye biliyorum. Benimki 11 hedefim 13 :) isteyenlerle birlikte yarış yapabilirizz :))) böylelikle kendimizi hep halsiz hissetmeyiz ve kolay kolay hasta olmayızz :)))
Allah şifalar versin canım..senin değerin kaç çıktı?
Talasemi minör olabilir misiniz?
Ben talasemi minörüm. HGB değerim 10.8
amın cok sagol canım7,3 dedi...
baya düşükmüş canım ne dersin yarışa başlayalımmı senle :)??
öle valla canım ne yıcem ne iççem bılemedım yanı,öle iştahlı biri de değilimki... hımm napıcaz pekı?
Talasemi = Akdeniz Anemisio nedemek canım ilk defa duydum??
bende canım ayynenn..yemek saati gelince strese giriyorum canım bişey istemiyo çünküü..yani yarından itibaren başlayalım mesela bir ay boyunca herkes kendi yöntemine göre asılsın bu mevzuya..mesela ben sabah akşam sulandırılmış pekmez içince iyi geliyo..pekmez direk içemiyorum bulandırıyo..ama sıcak suya sulandırınca farklı bi içecek gibi oluyo..sen de demiştinya kan ilacın varmış onu düzenli kullanıyomusun mesela..onu düzene koyabilirsin nebileyim..birbirimizi motive edersek 1 değer bile artsa karr :13::13::13::13:
Talasemi = Akdeniz Anemisi
Netten araştırabilirsiniz.
Bence bir tıp fakültesi hastanesine gidip detaylı test yaptırın. Dahiliye bölümünde...
anladım canım tamam yapalım tabı...bende hiç içemem pekmezi eşim gece yatarken zorla içirıyodu ama son 3-4 aydır içmiyodum acıkcası...aynen öle 1 değer bile bızım için kar yanı,birde ben bebek istiyorum bu kansızlıkla bebekte zor olur diyolar ....senin durum ne kuzum evlımısın,kaç yasındasın?
evliyim canım 25 yaşındayım ve ben de korkuyorum yanlışlıkla bi çocuk olsa iyce çökerim diye Allah göstermesinn..peki nasıl bir çözüm buldun canım yani ilaçlarını düzenli kullanabiliyormusun??
anladım tamam kuzum daha dun basladım zaten ilacı kullanmaya bakalım ınsallah hıç aksatmadan içicem bu sefer... bol yesillik yememız gerekıyo sanırım,ben şu an yeşilliklerle dolu bı salata yaptım yıyorum,baska ne yesekkı?:2:
çok sevindim canım ara ara msjlaşalım ozaman :) yani yeşillik çok iyi fikir afiyet olsun :) ben bi de mercimek çok iyi diye duydum yeşil olanı
sağol canım benım sende bol bol yesıllık ye,tamam mercımekte yıyelım o zaman kuzum...ben bıde bugun keçı boynuzu ve pekmezını almayı düşünüyorum...
O zaman kan yapıcı şeyler yiyeceksin.hmm..akdeniz anemisini biliyorum da talasemi olarak duymamıştımm..yok canım baktırttım ona talasemim yok çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?