Kansızlığımızı birlikte yenelim :))

fernandohoze

kader seni güldürmüyosa espriyi anlamamışsın...
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2014
3.505
2.170
178
Merhaba hanımlar:)
Kan değerlerim hayati boyutta olmasa da düşük malesef..Bir ara pekmez içip artırmıştım..Şimdi terkettim, yani pek aklıma gelmiyor..Eğer aynı durumdan yakınanlar varsa burda yarışabiliriz..Mevcut kan değeri (HGB) bir insanın 12-16 arası olması gerek diye biliyorum. Benimki 11 hedefim 13 :) isteyenlerle birlikte yarış yapabilirizz :))) böylelikle kendimizi hep halsiz hissetmeyiz ve kolay kolay hasta olmayızz :)))

mrb canım bende cok kansızım malesef,kendımı bıldım bılelı hiç kanım yerine gelmedi,en son 2 gün önce baktırdım kanıma çok düşük çıktı yine nerdeyse kan nakline ihtiyaç duycaksın dedi doktor,kan ilacı yazdı içiyorum,pekmezıde hiç sevmem ama artık içmeye başlıycam...

Allah şifalar versin canım..senin değerin kaç çıktı?

Talasemi minör olabilir misiniz?
Ben talasemi minörüm. HGB değerim 10.8

benim bi arkadaşımınki 16 resmen..şok oldum duyunca..kan küpüü46:

öle valla canım ne yıcem ne iççem bılemedım yanı,öle iştahlı biri de değilimki... hımm napıcaz pekı?

bende canım ayynenn..yemek saati gelince strese giriyorum canım bişey istemiyo çünküü..yani yarından itibaren başlayalım mesela bir ay boyunca herkes kendi yöntemine göre asılsın bu mevzuya..mesela ben sabah akşam sulandırılmış pekmez içince iyi geliyo..pekmez direk içemiyorum bulandırıyo..ama sıcak suya sulandırınca farklı bi içecek gibi oluyo..sen de demiştinya kan ilacın varmış onu düzenli kullanıyomusun mesela..onu düzene koyabilirsin nebileyim..birbirimizi motive edersek 1 değer bile artsa karr :13::13::13::13:

anladım canım tamam yapalım tabı...bende hiç içemem pekmezi eşim gece yatarken zorla içirıyodu ama son 3-4 aydır içmiyodum acıkcası...aynen öle 1 değer bile bızım için kar yanı,birde ben bebek istiyorum bu kansızlıkla bebekte zor olur diyolar ....senin durum ne kuzum evlımısın,kaç yasındasın?

Talasemi = Akdeniz Anemisi
Netten araştırabilirsiniz.
Bence bir tıp fakültesi hastanesine gidip detaylı test yaptırın. Dahiliye bölümünde...

hmm..akdeniz anemisini biliyorum da talasemi olarak duymamıştımm..yok canım baktırttım ona talasemim yok çok şükür

evliyim canım 25 yaşındayım ve ben de korkuyorum yanlışlıkla bi çocuk olsa iyce çökerim diye Allah göstermesinn..peki nasıl bir çözüm buldun canım yani ilaçlarını düzenli kullanabiliyormusun??

anladım tamam kuzum daha dun basladım zaten ilacı kullanmaya bakalım ınsallah hıç aksatmadan içicem bu sefer... bol yesillik yememız gerekıyo sanırım,ben şu an yeşilliklerle dolu bı salata yaptım yıyorum,baska ne yesekkı?:2:

çok sevindim canım ara ara msjlaşalım ozaman :) yani yeşillik çok iyi fikir afiyet olsun :) ben bi de mercimek çok iyi diye duydum yeşil olanı

çok sevindim canım ara ara msjlaşalım ozaman :) yani yeşillik çok iyi fikir afiyet olsun :) ben bi de mercimek çok iyi diye duydum yeşil olanı

sağol canım benım sende bol bol yesıllık ye,tamam mercımekte yıyelım o zaman kuzum...ben bıde bugun keçı boynuzu ve pekmezını almayı düşünüyorum...

sağol canım benım sende bol bol yesıllık ye,tamam mercımekte yıyelım o zaman kuzum...ben bıde bugun keçı boynuzu ve pekmezını almayı düşünüyorum...

keçi boynuzunu pek içemiyorum ben canım ama diğerleri de kan yapıyo hepsi faydalı pekmez türlerinin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…