Zaten bazı tarihçiler Zülkarney iskender aleyhisselamın büyük iskender olduğunu söylerler.
Ben de Kanunu sultan süleyman hazretlerinin bir sandıkla gömülmesini istemiştir.ama izin verilmemiştir diye biliyorum.
Kanuni Sultan Süleyman vasiyet etmiş: ''Ben ölünce sağ elim,avucum yukarı bakacak şekilde tabutumun dışına bırakıla'' kimseler soramamış nedenini nasıl sorsunlsr emir büyük yerden.Vakit gelince emir yerine getirilmiş ve padişahın zevcesine sorulmuş nedeni.'' Anlamadınız mı ben koskoca padişahım, Kanuniyim işte geldim işte gidiyorum,elim boş gidiyorum demek ''demiş.
Öğrenecek ne kadar çok şey var ne kadar az zamanımız...
Buraya bir konu açarken doğruluğunu biraz araştırsak... MAntık süzgecinden geçirsek ne kadar da güzel olur değil mi....
Bir müslüman nasıl gömülür herkes bilir sanrım.... Kefenle....
Padişah da olsa kanuni de olsa dilenci de olsa tüm müslümanlar kefenle gömülür üzerine ise tahta parçaları konur...
Yani kanuni'nin elim açık havaya bakar şekilde tabutumun dışına brakılsın diye vasiyet etmesi pek de mümkün görünmüyor...
arkadaşım,
bahsi geçen vasiyet Büyük İskender ya da Zülkareyn(as)a aittir
ve kendisi o şekilde gömülmek istemmemiş sadece insanlar ibret alsın diye gömülmeden o şekilde halk içinde gezdirilmesini ,kim olursa olsun ne yaparsa yapsın eli boş gideceğini herkes anlasın istemiştir
ki bu benim mantığıma uygun
Kanuni olayı ise çok farklıdır
yanlış söylemek istemiyorum ama yardımcısı diyim ona vasiyetinde bir sandık gösrtermiş ve beni bununla gömün demişitr
defin esnasında şeyhülislam böyle bi şeyin dinen asla mümkün olmadığını söylemiştir ,bu esnada sandık düşüp açıldğında içinde Kanuni'nin yaptığı her şey için şeyhülislamdan aldığı fetvalar olduğu görülmüştür
yani büyük padişah ALLAH ın huzuruna giderken her şeyi dine uygun yaptığının kanıtlarını göstermek istemiştir
ve bunun üzerine de -tüm fetvaları veren kedisi olduğu için-şeyhülislam 'sen kendini kurtardın benim halim ne olacak'gibi bir şey demiştir
ki bu da çok mantıklıdır
iki olayda da bir olağandışılık görmüyorum ben
var mı onlar gibi asil ve yürekliii
ahhhh ahhhh nerde Kanuni'ler nerde Fatih'ler
Mekanın cennet oLsunn SuLtanımmm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?