• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapalı bayanlara bir soru..

ceylini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
67
0
0
İstanbul
Merhabalar derdimi anlatmadan önce sizlerden ricam lütfen olayı farklı boyutlara çekip konumun kapanmasına sebeb olmayın gerçekten yardıma ihtiyacım var tartışmayalım bana yardım edin ... Ben 20 yaşında bir Üniversite çğrencisiyim üç sene önce kendi rızam ile kapandım fakat üniversiteye başladıktan sonra sanki işler değişti bende değiştim büyüdüm güzelleştim belki egoist gibi olacak ama kendimi çok beğeniyorum muhteşem bir güzelliğe sahib gibi hissediyorum ve son zamanlarda bunu sergileme isteğim kabarcıkta kabarıyor örtünmek istemiyorum ama işin dini boyutundanda haberdarım açıldığımı düşününce kalbim sıkışıyor sanki İslami terketmiş gibi olacağım . Halbuki namazlarıma devam ediyorum bana ne oldu bilmiyorum aranızda benim gibi kapanıp açılmak isteyen yada açılan varsa ne hissettiğini paylaşabilecek mi . Örtü bir nevi kişinin dünya görüşünü yansıtıyor ve ben bunu çıkardığım zaman belkide bu görüşte bir insanlara evlilik yapamiycam bilmiyorum kafam çoooook karıştı Eylül'e kadar karar vermek istiyorum yardımlarınızı bekliyorum ikna edilmeye ihtiyacım var ..

Kapalı değilim. Ama sorduğun soruyu kafanda karmaşıklaştırmaya gerek yok.
Eğer açık olduğunda mutlu olacaksan aç.
Kapalı olduğunda mutlu olacaksan öyle kal.
:ssz:

Ben de kapalı değilim ama kendimi asla dinden uzaklaşmış hissetmiyorum .
Zaten sen kapanmak istemiyorsan rahatsızsan bilincinde değilsen kapanmanın bir mantığı yok .

bende arkadaşlar gibi kapalı değilim ama mutluyum
sonuçta insan kendini nasıl mutlu huzurlu hissediyorsa öyle olmalı
gayette inançlı bir insanım
kendimi dinden uzaklaşmışta hissetmiyorum :ssz:

''muhteşem bir güzelliğe sahib gibi hissediyorum'' çok gülesim geldi bu cümlenize kusura bakmayın ama :)

Bazen insanlar anlık düşüncelere sahip olabiliyolar, yada geçici heveslere diyelim. Siz Allah korkusu olan birine benziyosunuz, açılmaktan korktuğunuza göre. Bi süre sadece bayan arkadaşlarınızın yanında açılarak tatmin etseniz kendinizi. Bunu yapan kadınlar var çünkü. Erkeksiz ortamda açık, süslü olup erkek olduğu yerde kapananlar. Sizde özendiğiniz ama kapalı olduğunuz için giyemediniz bikaç kıyafet alın, kız arkadaşlarınızla toplandığınızda giyin saçlarınızı yapın edalı işvel dolanın. Baktınız ki olmuyo, sonra bidaha düşünürsünüz.

bence sen bir boşluktasın şu an.
bu konu hakkında bol kitap ve meal okumanı tavsiye ederim.
hem kapalı olunca kendini kısıtlanmış gibi hissetmene gerek yok.
bence uygun seviyede kapalı olup yine içindekileri belli ölçülerde yapabilirsin.

küçük yaşta kapanmışsın acaba birilerine özenmemiydi bu şimdi hevesin geçmiş olabilirmi

Açık olursam mutlu olucam evet ama inancıma göre baki olan dünyada mutsuz olumam al birde burdan yak :43:

olaya dini açıdan bak derim canm ben herşey bu dünya değil rabbime dua et doğru yoldan ayrımasın seni ve kimseyi. açılarak güzellik sergilenmez güzelsen herşekilde güzelsindir.

Açık olursam mutlu olucam evet ama inancıma göre baki olan dünyada mutsuz olucam al birde burdan yak :43:
İçine sinip seni mutlu etmedikçe kapalı olmanın ne mantığı var ki?
Ben kapalı değilim ama kendimi gayet mutlu hissediyorum çünkü iyi bir insan olduğumu düşünüyorum.
Kimseye kötülük etmem ve bu yeterli, böyle hissediyorum.
Önemli olan ne hissettiğin.
Eğer mutlu olacaksan açılmalısın.
Seni mutsuz eden bir şeyi devam ettirmenin anlamı yok ki.

Canım ben kapalı değilim ama üniversitede kapalı olup açılan da arkadaşlarım oldu zaman zaman.
Başlarda insanların tepkisi, çevrenin alışma süreci, sonra senin kendini bu şekilde kabul etmen çevreye ettirmen vs bir süreç seni bekliyor.
Ayrıca açık olman ibadetlerine engel değil.
Ya da başını açtığında dinden uzaklaşmış olmazsın.
Sadece kurallardan birini ihlal etmiş olursun.
Ama islam dini bir derya deniz adeta.
Ama sen ilk dalgada ben boğulucam o deryadan kendimi mahrum bırakıcam diyorsan o da ayrı.
Hakkında hayırlısı olsun.
Bu arada eminim kapalıyken de çok güzelsindir.:nazar::nazar:

Merhabalar derdimi anlatmadan önce sizlerden ricam lütfen olayı farklı boyutlara çekip konumun kapanmasına sebeb olmayın gerçekten yardıma ihtiyacım var tartışmayalım bana yardım edin ... Ben 20 yaşında bir Üniversite çğrencisiyim üç sene önce kendi rızam ile kapandım fakat üniversiteye başladıktan sonra sanki işler değişti bende değiştim büyüdüm güzelleştim belki egoist gibi olacak ama kendimi çok beğeniyorum muhteşem bir güzelliğe sahib gibi hissediyorum ve son zamanlarda bunu sergileme isteğim kabarcıkta kabarıyor örtünmek istemiyorum ama işin dini boyutundanda haberdarım açıldığımı düşününce kalbim sıkışıyor sanki İslami terketmiş gibi olacağım . Halbuki namazlarıma devam ediyorum bana ne oldu bilmiyorum aranızda benim gibi kapanıp açılmak isteyen yada açılan varsa ne hissettiğini paylaşabilecek mi . Örtü bir nevi kişinin dünya görüşünü yansıtıyor ve ben bunu çıkardığım zaman belkide bu görüşte bir insanlara evlilik yapamiycam bilmiyorum kafam çoooook karıştı Eylül'e kadar karar vermek istiyorum yardımlarınızı bekliyorum ikna edilmeye ihtiyacım var ..

nefsin arzusu ile açılmamalısın

Allah rızası için kapandın çünkü.

küçük yaşta kapanmışsın acaba birilerine özenmemiydi bu şimdi hevesin geçmiş olabilirmi

Yok kendim araştırmıştım ayet hadis olarak fani dünya için bakii dünyayı heba etmenin hergün dışarı çıkıyoruz hergün günah işlemenin anlamı yok diyerek kapanmıştım şimdi açılma hevesi çok fazla

Kapalı değilim . Soruna gelince dinden çıkmış değil sınavını kaybetmiş gibi olursun;)
Neden açılıp sergilemek istiyorsun ki güzelliğini güzelsen bu zaten kapalıysan da farkedilir güneş balçıkla sıvanmaz.üniverstede ne kapalı arkadaşlarım vardı fıstık gibi bakmaya doyamadığım söylerdim de çok güzelsiniz ya diye.. Farkındalık başka

Son düzenleme:
Canım ben kapalı değilim ama üniversitede kapalı olup açılan da arkadaşlarım oldu zaman zaman.
Başlarda insanların tepkisi, çevrenin alışma süreci, sonra senin kendini bu şekilde kabul etmen çevreye ettirmen vs bir süreç seni bekliyor.
Ayrıca açık olman ibadetlerine engel değil.
Ya da başını açtığında dinden uzaklaşmış olmazsın.
Sadece kurallardan birini ihlal etmiş olursun.
Ama islam dini bir derya deniz adeta.
Ama sen ilk dalgada ben boğulucam o deryadan kendimi mahrum bırakıcam diyorsan o da ayrı.
Hakkında hayırlısı olsun.
Bu arada eminim kapalıyken de çok güzelsindir.:nazar::nazar:

Canımmmm çok Saol :) :16::16:

Kapandığın zaman kendini mutsuz hissetmek şeytanın bir vesvesesi daha doğrusu bence tamamen vesveseler ile nefsine uyuyorsun kendini çok güzel görmek vs vs. Bildiğin gibi başörtüsü bir oyuncak değil emir! bir kapanmak bir açılmak imanın zayıflığındandır. Bu diğer ibadetler içinde geçerlidir. Sen birilerinin ne dediğine değil Allahın emirlere uy arkadaşım öbür tarafta seni en yakının bile kurtaramaz...

Yaşın genç, kanın deli deli akar...
Güzelliğini sergilemek, beğenilmek istersin. ..
Ama dinin gereğini bilirsin bunu tartışmak manasız inan..
Önemli olan da bu zamanda bunu başarmak galiba. ..

Sana şunu söylemek istiyorum ki
Acilirsan bir gün muhakkak kapanacaksın zaten. Bu senin içinde var. Eş adayına gelince; kaderi degistiremezsin o zaten alnında yazılı. .

Nasıl mutlu olacaksan öyle davran..
Kapalı olup mutsuz mu olmak, acık olup mutlu mu olmak istiyorsun?

Ne zaman hazır olursan o zaman tekrar kapan. Önemli olan sensin. Bu hayat senin. Sevabı da günahı da...

cnm benm şöyle soleyeyım ben suan 23 yasındayım kapalıyım senın gıbı unıversıteye başladığımda aynı ıstek bendede oldu , etrafıma bakıyordum herkes güzel güzel gıyınıyor saclar yapılı ve kıyafetlerı hep ıstedıgım tarzlarda gıyınıyorlardı durum ole olunca bende ıcten ıce açılma ıstegı oluştu , tamm bende ıyı gıyınıyordum ama heves ettıgım kıyafetlerın bazılarını gyemıyordum ole olunca ıcımde heves kalıyordu , ama sonrasında ne oldu bılmıyorum o düşünceden kurtuldum belkıde annemın dualarıyla cunku annemle paylaşmıştım bu ıstegımı , annem cok uzuldu ama benım ıstegıme bıraktı kararı bana bıraktı , kapalı olmak ıslamın gerekcelerınden bırı ama her ıbadet ıcten gelerek yapılmalı demem oku ıcınden nasıl gelıyorsa ole davran , rabbım herkesın ıcınıde dısınıda bılır ,kapalı acık hıc farketmez herkes ne açıklar var kapalılardan daha düşkün dınımıze, ne kapalılar var kı dılım var mıyor demeye umarım anlatabılmısımdır .onemlı olan ınsanın kendı ıc huzuru, su vebalede gırmek ıstemem açılmak ıstıyorsan açıl demiyorum ama herseyı güzelce dusun, es konusuna gelıncede o alın yazısı kapalı yada acık olman es adayı degıstırmez cnm

Son düzenleme:
Yaşın genç, kanın deli deli akar...
Güzelliğini sergilemek, beğenilmek istersin. ..
Ama dinin gereğini bilirsin bunu tartışmak manasız inan..
Önemli olan da bu zamanda bunu başarmak galiba. ..

Sana şunu söylemek istiyorum ki
Acilirsan bir gün muhakkak kapanacaksın zaten. Bu senin içinde var. Eş adayına gelince; kaderi degistiremezsin o zaten alnında yazılı. .

Nasıl mutlu olacaksan öyle davran..
Kapalı olup mutsuz mu olmak, acık olup mutlu mu olmak istiyorsun?

Ne zaman hazır olursan o zaman tekrar kapan. Önemli olan sensin. Bu hayat senin. Sevabı da günahı da...

arkadaşın dediklerine tamamıyle katılıyorum aynı fikirdeyim.hayat senin sevabı da günahı da senin.Şu an bu şekilde içinde bi açılsam mı dürtüsüyle devam etmen zaten olmaz. o yüzden içinden geleni yap hazır olduğunda tekrar kapanırsın veya kapanmazsın o da senin bileceğin şey.

Back
X