• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapalı bayanlara bir soru..

bence burda konu kapalı veya açık olmak değil. sizin kafanızın karışıklığı hadi diyelim açıldınız iki sene sonra hevesinizi alıp yeniden mi kapanıcksınız sonra sıkıldım deyip bir dahamı açılcaksınız. Sonuçta kapanmak insanın nefsini kırıp dini görevini yerine getirmektir bunu çok isteyen fakat nefsine yenilen bir sürü insan var siz bunu başarabilmişken tekrar açılmak niye. bence mantıklı düşünün derim. yinede açılıp açılmamk size kalmış kişi özgürdür kim kendini nasıl mutlu hissediyorsa öyle yapmalı açık olunca din yok olmuyor sadece Allahın emr ettiği bir vazifeyi yapmamış oluyorsunuz elinizi kalbinize koyun ne hissediyorsanız onu yapın :)

İlginç olur mu? Ben de o hayal ile kapandım Elhamdülillah.

Kapalıyken de şeytan ve nefis uğraşıyor işte, tek bir kişinin değil bence bütün tesettürlü kardeşlerimizin başına geliyor bu üzücü durum.

Bende kendimi hep Kapali hayal ederdim.. Aynalara baktigimda, kendimi hep kapali duslerdim:)
Ayy ne guzel olurum kapanirsam derdim..kendi kendime..
Daha o zamanlar aciktim oysa..
Birgun aniden kendimi aynada "Kapali" gordum.. Oooo bu ben miyim? ne guzel yakismis dedim..
Bir hayal gordum resmen o an..
Birde ruyamda gordum kendimi kapali olarak, son derece begendim kendimi..
resmen Allah ruyalarima soktu, bana kendimi gosterdi.. cok begendim bende..

Bu olaylar kapanmadan 1 hafta once yasanmisti..Ben cocuklugumdan beri zaten cok isterdim kapanmayi.. Kapali bayanlara cok ozel bir sempatim ve saygim vardi. Takdir ederdim hep.. Birgun bende kapanicam derdim.. Oldu cok sukur.
Cokk sukur, cok sukur cok sukurrrrrrrrrrrr....Seytana pabuc birakmayalim insallah.

Son düzenleme:
Asıl önemli olan gençken,güzelken,başkalarının bakışlarını üzerine çekebiliyorken kapalı olmak...ilerde nasıl olsa kapanırım mantığı yanlış..bir söz vardı:namaz kılan yaşlıyı severim,ama namaz kılan gence aşığım...Bana göre açık olunca güzel,kapalı olunca güzel değil durumu da yanlış..Güzel bir eşarp,ona uyumlu bir pardesü,şık ayakkabılar ve tamamlayıcı bir çanta ile kendinizi çok mutlu hissedebilirsiniz.ve başı kapalı bazı insanlarda ayrı bir nur,ayrı bir güzellik göze çarpıyor...Onlar güzel olmak için örtünmedikleri için,örtü onları güzelleştiriyor..maksat güzelleşmek mi,Allah rızası mı,ağır basan hangisi..siz herşeyin farkındasınız,ama nefis ve şeytan inan hiç boş durmuyor..ve ölümün bizi ne zaman gelip bulacağı da meçhul,ölüm geldiğinde,daha dur,kapanacaktım daha,hazır değilim demek çaresiz..bu günün son gününmüş gibi yaşasan başını açmak ister miydin..

Açık olanada saygım var kapalı olanada yanlız ne olur başını örtüp içindeki dürtüler yüzünden vucudunu teşhir etme...Giyinik çıplaklardan olma...

Bence bu bi vesvese ve sen meyil etmezsen geçecek
Muhteşem bi güzelliğe sahipsen de onu 'ben güzelim' olarak değil Allah güzle yarattı diye düşünmen lazım
Kapanınca çirkinleşmiyosun ki fiziğin ve yüzün aynı, sadece eşarbın var başında çok ta şık kapalılara göre bol ve zarif kıyafetler var

Belirtmek gerekiyo mu bilmem ama bende açığım, dinimden uzaklaşmış olsam böyle bi yorum yapmazdım.

Son düzenleme:
İşin bir de bu boyutu var,
kapanmak sadece başını örtmek değildir.

$images.webp

Kızlar foto deyince bende baktım eski konulara
Şayet o resimdeki bu arkadaşsa ( ki hiç sanmıyorum ) o giydiği kapalılıksa, herkes kapalıdır buradaki.
Kadınlar arası diye giydim demesin lütfen girerken çıkarken erkeklerin gözünü mü bağladılar
Hoş ben açığım ben bile kına da böyle giymem ayrıca

peki o fotodakiler siz değildinizde neden fızığınız çok güzel diyenlere ben değilim demediniz

Ben göremedim o resimleri nerde :26:

gecmısı tam okuyamadım ama bı resım konusu var sanırım kına gecesıyle ılgılı bı konu açmış arkadaşımız kıyafetı hakkında bılgı almak ıcın yorumları bıraz okudum hıc bırnde ben degılım tarzında bı cümle gecmemıs :26:bayanlar arasında demıs gercı orda kadın kadına bı kınadan bahsedılmıs dugun yakınları genelde tabıkı tercıh meselesı saclarını acabılıyorlar bu konudada pek cogumuz dıkkat etmıyoruz erkek yokmuş gıbı davranılıyor oysakı gıren çıkan bellı olmuyor ama o kıyafet bıraz fazla acık geldı bana :26:

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/637811-abartimi-olmus-resimli.html#post31338422

Son düzenleme:
gecmısı tam okuyamadım ama bı resım konusu var sanırım kına gecesıyle ılgılı bı konu açmış arkadaşımız kıyafetı hakkında bılgı almak ıcın yorumları bıraz okudum hıc bırnde ben degılım tarzında bı cümle gecmemıs :26:bayanlar arasında demıs gercı orda kadın kadına bı kınadan bahsedılmıs dugun yakınları genelde tabıkı tercıh meselesı saclarını acabılıyorlar bu konudada pek cogumuz dıkkat etmıyoruz :26:

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/637811-abartimi-olmus-resimli.html#post31338422

halada bır yanıt vermiyor :ssz:

Şu elbiseli konuyu şuan gördüm. O seçtiğiniz elbiseleri kına kadınlar arasında bile olsa ben açık halimle giyemem. Üstelik o konuda bir çok kişi bu kıyafeti kadınlar arasında bile giyemeyeceğini söylemiş ki o söyleyenlerin çoğu açık bayanlar. Çok merak ediyorum ferace ve siyah eşarplara alışmış biri nasıl öyle bir anda bu kadar cesur olabiliyor?

Size bir fikir vermemize gerek yok çünkü siz zaten kararınızı çoktan vermişsiniz
:31:

Son düzenleme:
Merhabalar derdimi anlatmadan önce sizlerden ricam lütfen olayı farklı boyutlara çekip konumun kapanmasına sebeb olmayın gerçekten yardıma ihtiyacım var tartışmayalım bana yardım edin ... Ben 20 yaşında bir Üniversite çğrencisiyim üç sene önce kendi rızam ile kapandım fakat üniversiteye başladıktan sonra sanki işler değişti bende değiştim büyüdüm güzelleştim belki egoist gibi olacak ama kendimi çok beğeniyorum muhteşem bir güzelliğe sahib gibi hissediyorum ve son zamanlarda bunu sergileme isteğim kabarcıkta kabarıyor örtünmek istemiyorum ama işin dini boyutundanda haberdarım açıldığımı düşününce kalbim sıkışıyor sanki İslami terketmiş gibi olacağım . Halbuki namazlarıma devam ediyorum bana ne oldu bilmiyorum aranızda benim gibi kapanıp açılmak isteyen yada açılan varsa ne hissettiğini paylaşabilecek mi . Örtü bir nevi kişinin dünya görüşünü yansıtıyor ve ben bunu çıkardığım zaman belkide bu görüşte bir insanlara evlilik yapamiycam bilmiyorum kafam çoooook karıştı Eylül'e kadar karar vermek istiyorum yardımlarınızı bekliyorum ikna edilmeye ihtiyacım var ..

mrb seni o kadar iyi anlıyorum ki bu yasadıgın duygu karmaşasını inan bende yasadım.nerden başlasam bilmiyorum ama inan ki ne kadar güzel olursan ol hiçbirsey allahın güzelliğinin yanında daha güzel olmaz..seni yaratan rabbinin bizlerden tek isteği bizlere sunmuş olduğu bunca nimete karşılık kulluk görevlerimizi yerine getirmek..hayat o kadar kısa o kadar kısa ki gerçekten göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor...geriye bi dön bak elinde kalan ne diye sadece günah ve sevapların...sakın insanların sen nasıl mutlu oluyorsan öyle davran kelimelerine aldanma...sözüm meclisten dışarı bazen şeytan suret değiştirerek insanları yoldan çıkarmaya çalışır..bende şeytana ve kendi nefsime yenik düştüm bir zamanlar..evet dediğin gibi saçlarıma fön çektirip,makyaj yapmak,dar pantolonları giyip daha hoş gözükmek....bunları kapalı biri olup açıldıktan sonra yasayan biri olarak şuan ki düşüncem geriye dönüp baktığımda elimde kalan koca bir hiç..pişmanlık..bi düşünsene aynaya baktığında gördüğün güzellik kimin sayesinde..ona teşekkürün bumu olcak..sonra açıldın diyelimm namaz kılarken allahın huzurunda nasıl durcaksın...rabbini üzeceksin..inan ki kapalı kızlar o kadar güzel ki gözümde..yüzlerinizde ayrı bir nur var...seni anlıyorum üniversite..yeni arkadaşlar..yeni ortamlar...inan hepsi bir saniyede elinden kayıverir gider...şu üç günlük fani dünyada..azrailin bebek,genç,yaşlı dinlemedigii şu dünyadan tek götüreceğin güzel amelin..insan öldüğünde ne kadar güzel olursa olsun bir saat içinde çürümeye ve kokmaya başlıyor..kimse yanınna yaklaşmıyor ölünün öz ailesinden başka...hani nerde üniversitedeki arkadaş çevren,seni beğenen insanlar nerde,,tek dicekleri şey yazık oldu kıza ...bittii bu kadar..işte hayat bu...şuan o kadar güzel şal modelleriyle kapanmak varki...hayran oluyorum..şuan allaha biraz daha yönel bol bol dua et..imanında zayıflamalar olmalı ki böyle düşünmeye başlamışsın..allah yardımcımız olsun..ve allaha emanet ol..

Hayır yorumlarda bir de süper mini paylaşılmış o abartı madme bunu mu giysem diye
Girerken üstüne ferace mi giyiyo yani ? Nasıl erkek görmüyo

bence kendini nasıl mutlu hissediyorsan oyle yaşamalısın. bende 21 yasındayım ve açığım çok şükür Allah'ımada inanırım duamıda ederim.. senin içinde inanç ve korku oldukça bence açıksın kapalısın hiç önemli değil.
kimseninde seni yargılamaya bi hakkı yok içinde olanı bi tek sen bilirsin.

halada bır yanıt vermiyor :ssz:

cok fazla okumadım ordakı yorumları ama okuduğum mesajlardaki ıltıfatları kendı adına kabul etmıs fızıgıne ve elbiseye solenenlerı kendı uzerıne almış ordanda kendısı olduğunu çıkartıyorum tabı yınede bılınmez ovguler hos gelmıs olabılır:44:

gecmısı tam okuyamadım ama bı resım konusu var sanırım kına gecesıyle ılgılı bı konu açmış arkadaşımız kıyafetı hakkında bılgı almak ıcın yorumları bıraz okudum hıc bırnde ben degılım tarzında bı cümle gecmemıs :26:bayanlar arasında demıs gercı orda kadın kadına bı kınadan bahsedılmıs dugun yakınları genelde tabıkı tercıh meselesı saclarını acabılıyorlar bu konudada pek cogumuz dıkkat etmıyoruz erkek yokmuş gıbı davranılıyor oysakı gıren çıkan bellı olmuyor ama o kıyafet bıraz fazla acık geldı bana :26:

6. sayfanın en altındaki yorumunda ben değilim ama fiziğim tenimiz çok yakın olduğu için arkadaşlar düşünüp yorum yazmış ses etmedim yorumlarını beğendim demiş konu sahibi...:ssz:

Kapanma amacın emir için ve bir de bakanları göz zinasından korumak için yani böyle bişeye vesile olmamak içinse şimdi tam tersini istemek çok çok uç geldi. Kendin için istemek farklı ama beğenilmek için bazı şeylerden taviz vermek çok farklı.

Back
X