Kapalı birinin alkollü canlı müzikli yere gitmesi

Karakzglnhl

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2015
77
16
Merhaba kızlar ben reşit olmuş genç kapalı bir bayanım. Günümüzde bazı şeylere çok ön yargıyla kaşılaşabiliyoruz. Kapalı açık olmadanda birçok şeye maruz kalabiliyoruz. Bana göre asıl insaniyet ve allah sevgisi insanın kalbinde ve içindedir onun yeri zaten ayrıdır. Zaten alkol almıyorum gittiğim bir alkollü restorantta falanda olsun kapalı olduğumdan içmiyorum. Canlı muzık dınlemek çok hosuma gıder elbette ve zevk alırım cunku mzık dınlemeyı seven bır ınsanım canlı canlı outrup birşey içip muzık dınlemek sizce kapalı olunca sakıncalı bır durum mu? Artık her yerde neredeyse alkol satılır oldu oturdugumız bazı yerlerde bıle menulerde oluyor.

Allahın şartlartına göre zaten allah avret yerlerımızı ortmeyı bıze zaten emrettı ve zaten hatlarımı cıkarıcak seyler gıymıyorum. Ama sizlerın goruslerınızı merak edıyorum sızce kapalı birinin alkollü bir yere gırmesı canlı muzıge gıtmesı ama alkol kullanmaması durumunda gene on yargıyla yaklasılır mı

Merhaa kızlar ben reşit olmuş genç bir bayanım. Günümüzde bazı şeylere çok ön yargıyla kaşılaşabiliyoruz. Kapalı açık olmadanda birçok şeye maruz kalabiliyoruz. Bana göre asıl insaniyet ve allah sevgisi insanın kalbinde ve içindedir onun yeri zaten ayrıdır. Zaten alkol almıyorum gittiğim bir alkollü restorantta falanda olsun kapalı olduğumdan içmiyorum. Canlı muzık dınlemek çok hosuma gıder elbette ve zevk alırım cunku mzık dınlemeyı seven bır ınsanım canlı canlı outrup birşey içip muzık dınlemek sizce kapalı olunca sakıncalı bır durum mu? Artık her yerde neredeyse alkol satılır oldu oturdugumız bazı yerlerde bıle menulerde oluyor.

Allahın şartlartına göre zaten allah avret yerlerımızı ortmeyı bıze zaten emrettı ve zaten hatlarımı cıkarıcak seyler gıymıyorum. Ama sizlerın goruslerınızı merak edıyorum sızce kapalı birinin alkollü bir yere gırmesı canlı muzıge gıtmesı ama alkol kullanmaması durumunda gene on yargıyla yaklasılır mı

yani normalde alkollü sofrada bile oturulmaz diye biliyorum ama bilmiyorum yanlış mı, eğer doğruysa o tarz yere gitmemek gerekir diye biliyorum, sonuçta Allah için kapanıyorsunuz,o zaman öyle bir ortamda da bulunmamalısınız diye düşündüm

Merhaba kızlar ben reşit olmuş genç kapalı bir bayanım. Günümüzde bazı şeylere çok ön yargıyla kaşılaşabiliyoruz. Kapalı açık olmadanda birçok şeye maruz kalabiliyoruz. Bana göre asıl insaniyet ve allah sevgisi insanın kalbinde ve içindedir onun yeri zaten ayrıdır. Zaten alkol almıyorum gittiğim bir alkollü restorantta falanda olsun kapalı olduğumdan içmiyorum. Canlı muzık dınlemek çok hosuma gıder elbette ve zevk alırım cunku mzık dınlemeyı seven bır ınsanım canlı canlı outrup birşey içip muzık dınlemek sizce kapalı olunca sakıncalı bır durum mu? Artık her yerde neredeyse alkol satılır oldu oturdugumız bazı yerlerde bıle menulerde oluyor.

Konu yasaklı, kapatılır.
Diğer insanların ön yargılarını değil de kendi yargılarınızı baz alın ayrıca.

bu konu din içeriğine girermi bilmem
girerse konun kapalıdır
ben kapalı açık ayrımı yapmam
açık bi bayanım
şu yazdıklarında kesin ve inançlı biriysen
öyle yerlere gitmemende gerekir
aa kapalı nereye gelmiş kimse demez
ama sen kendin diyorsun bence bu yeter
ona bakarsan müzik bile haramdır benim bildiğim

yani normalde alkollü sofrada bile oturulmaz diye biliyorum ama bilmiyorum yanlış mı, eğer doğruysa o tarz yere gitmemek gerekir diye biliyorum, sonuçta Allah için kapanıyorsunuz,o zaman öyle bir ortamda da bulunmamalısınız diye düşündüm
Tabiki allah ıcın kapanıyor duamızı edıyoruz ama mesela benım yegenım alkol alıyor ve onun yanından ayrılmıyorum sonucta kendım ıcmıyorum sadece sızlerın goruslerınızı almak ıstedım

bende tesettürlüyüm.. elbette canlı müzik dinleyebilirsin ama gittiğin mekanda alkol satılıp satılmadığını öğrenerek git bence.. alkol satılan yere gitmesen daha iyi gibi sen içmesen bile insanlar bunu bilmez.. önyargıları kıramazsın ne yazık ki

sen istersen hic icme ama o ortama girdiginde zaten dikkatleri ustune topluyosun bende yasiyorum bunu. benim gittigim alkollu yerler olmuyo nargileye falan gidiyoruz tum mekanda tek kapali benim. dikkat cikiyomuyum? evet. ilk zamanlar bende rahatsiz oluyodum ama artik umrumda bile olmuyor. ben kendimi bildikten sonra kimseyi ilgilendirmiyor. ama alkollu yerlere gitmeni tavsiye etmem.

Konu yasaklı, kapatılır.
Diğer insanların ön yargılarını değil de kendi yargılarınızı baz alın ayrıca.
Gunumuzde anlayıslı ınsanlarda var her seye on yargıyla bakanlarda ben sadece ornek verdım gorusler aldım burda herkes kendı goruslerını paylasıyor kıbarca sonucta

geçen sene çok sevdiğimiz bir müzik grubunun konserine kapalı bi arkadaşımla gittik. bar tarzı bi mekandı gayette eğlenceliydi. doğru mu yanlış mı bilmiyorum. ama yargılamak kimseye düşmez bence

Önemli olan birinin nasıl baktığı değil sizin icinizin nasıl baktığı. Inancimiza göre harama yaklaşmak işlendiği yerde bulunmak dahi hoş karşılanmmaz. Islam a göre ayrıca islamda yasak olan bişeyi eliyle defetmesi buna gücü yetmiyorsa diliyle uyarması buna da gücü yetmezse kalbiyle bugzetmesi gereklidir. Mecbur kalırsanız başka tabi.. Ama keyfi olarak uygun olmaz.

bu konu dine açık kapalıya alkolün günahı sevabına gidecegi için kapanır...

konu ya gelirsek madem rahatsız oluyorsunuz gitmeyeceksiniz ayrıca alkolün olmadığı ve canlı müziklerin olduğu bir çok yerler var oralara gitceksiniz.

Kapanmak dis gorunus degil, bir yasam tarzi. Onun sorumluluklarini yerine getirmek lazim.
Inancli degilim, dininiz ne emreder bilemem. Siz kitabinizda emredilene gore hareket edin en iyisi.
Benim dusunceme gelince, kendiniz alkol almadiginiz surece sorun gormuyorum.

bende tesettürlüyüm.. elbette canlı müzik dinleyebilirsin ama gittiğin mekanda alkol satılıp satılmadığını öğrenerek git bence.. alkol satılan yere gitmesen daha iyi gibi sen içmesen bile insanlar bunu bilmez.. önyargıları kıramazsın ne yazık ki
Guzel yazınız için teşekkür ederim, evet alkolsuz muzık dınleme yerlerıne de gıdıyorum, fakat etraftan duydugum ve tanıdıgım ınsanlar arasında kapalı olarak alkollu mekana gırıp muzık dınleyende var, yanı alkol almamak şartıyla tabı,

ya şu alkollü mekanlar nerde ben neden bulamıyorum?
yaşadığım yerin en iyi restoranında bile ayran kola :)
kafelerde de öyle.

soruna gelirsek de ben seni öyle bir yerde görsem bir dönüp bakarım. ister istemez dikkatimi çeker. (aynı kuran okunan düğünlerde başım açık olduğu için bana bakan insanların baktığı gibi bi bakış atarım :)) ama bu 3-4 saniye sürer. sonra herkesin kendi hayatını istediği gibi yaşayacağını düşünür işime bakarım arkadaşım :KK66:

canım iki ucu boklu deynek bu işin bizim ülkede. ne desen hak veririm sana. canlı müzik dinledğin mekan önemli. ve orada takındığın tavır. sevgilinle gidiyorsan ve dipdibe isen gerçekten hoş olmuyor bu herkes için geçerli.Allahın emri demişken müzik dinlemek de dinen yasaka kimilerine göre. yani din kimlerine göre oldu artık o yüzden ben ayıp demesem o ayıp der. yazdığım gibi mıçmıç bir ortam yoksa benim aklıma bile gelmez. ama gittiğin yer de çok çnemli. milletin ne amaçla gittiği falan.

Kapanmak dis gorunus degil, bir yasam tarzi. Onun sorumluluklarini yerine getirmek lazim.
Inancli degilim, dininiz ne emreder bilemem. Siz kitabinizda emredilene gore hareket edin en iyisi.
Benim dusunceme gelince, kendiniz alkol almadiginiz surece sorun gormuyorum.
Tabıkıde almıyorum

Kendiniz icmeseniz dahil, o ortamlarda bulunmak hic hos degil bence. Sonucta dinimizde icki olan sofraya bile oturulmaz, bence kapali bir bayansaniz ona gore agirliginiz olsun, kapali bir bayana hic yakistirmam ben..

X