kapalılık kafamı karıştırıyor.açılmak istiyorum.

merhaba kızlar.gecen gün sevgilimle birlikte bi akrabasının yanına gittik düğünde beni görmüştü açıktım.ama normalde kapalıydım 1 sene olcak nerdeyse.dediki bunun gözü açıklara kayar sen niye kapalısın ilerde evledniğinizde bu seni tasıyamaz karakteride huyuda açıklara bakmaya yatkın dedi bende zaten biliyorum sırf kıskandığı iöin benim kapalı olmamı evledniğimizde açılmamı istediğini.bu düsünmek beni sıkıyo hele akrabasının öle bisey demesi tüm bunalttı.açılırım diyorum ama çalıştığım iş yeri ve cevre yadırgar diye çekiniyorumda ne yapıcağımı bilmiyorum.

Kusura bakma ama o kadar saçma ki....

Evlenene kadar kapanmanı istiyor çünkü çok kıskanç.
Evlenince açılmanı istiyor çünkü gözü açıklara kayarmış.

Ayrıca,kapalı olduğun halde,düğünde açılman ayrı bir tuhaflık.

Yani "açıklara bakılır, kapalılara bakılmaz"gibi bir mana mı çıkıyor buradan..

Bu konu da polemiğe açık..
Konun kapanabilir..evet..

Yalnız bu aralar çok sık açılmaya başladı bu tip konular bdv'de..
Hayırlısı:31:

bakan erkek değil mi. canı kime isterse ona bakıyor. çarşafın altından görünen inciğe bakan erkekler var.

sevgili kıskanıyor diye kapanmak
sevgili açıklara ya bakarsa diye açılmak
pardon ama çocuk oyuncağı mı bu
hele sevgiliyken kapanırsın evlenince açılırsın mantığını da anlamadım :26:

Aldatmanın açığı kapalısı olmaz,yapacak adam her şartta yapar bunu...

Kimsenin etkisi altında kalmadan kararı verecek olan sizsiniz sonuçta..

şimdi hatırladım şu sevgilinden ayrılman için dil döktüğümüz kişi mi bu kişi eğer öyleyse lütfen onun için kılını bile kıpırdatma

Sen kim için kapandın bunu bence bi düşün
Eğer açık değilsin diye başkalarına bakıyosa koy tekmeyi gitsin.
Zaten evlenince seni herhalinle görmiycekmi? Amacı ne yani bitaraflarını başkasına gösterip aa benim sevgilim bukadar güzel demekmi?
Siyasi bi mesele ve yanlış bir konu çok tepki alıcağını bile bile açmışssın
Kim buna saygı gösterirki?

başkası için kapanmak ya da açılmak???
bu eşin bile olsa ne kadar doğru:26:
ki sen iş çevren kapancak kocan için açılcaksan ne anladım o işten?
senin bi fikrin yok mu hayat görüşün
biri için bişey için değil hatta allah için de değil kendin için kapanmalısı
kapanmak lafı da ayrıca deli ediyo beni de neyse:36:

merhaba kızlar.gecen gün sevgilimle birlikte bi akrabasının yanına gittik düğünde beni görmüştü açıktım.ama normalde kapalıydım 1 sene olcak nerdeyse.dediki bunun gözü açıklara kayar sen niye kapalısın ilerde evledniğinizde bu seni tasıyamaz karakteride huyuda açıklara bakmaya yatkın dedi bende zaten biliyorum sırf kıskandığı iöin benim kapalı olmamı evledniğimizde açılmamı istediğini.bu düsünmek beni sıkıyo hele akrabasının öle bisey demesi tüm bunalttı.açılırım diyorum ama çalıştığım iş yeri ve cevre yadırgar diye çekiniyorumda ne yapıcağımı bilmiyorum.

kapalı biri değilim ancak şu yorumunuz beni bile çok rahatsız etti

size tek bir sorum var? siz neden kapandınız arkadaşım?

Allah için mi yoksa moda olarak mı düşündünüz?

gerçekten dini gerekler nediniyle kapanan biri böyle düşünemez..

sizler gibi düşünenler yüzünden kapanmak Allah'n emri değil de bir moda, bir akım haline gelmeye başladı..

bugün kapanırım,yarın açılırım..olmadı tekrar kapanırım..oldu o zaman..

ne yani açıklara bakabilir sevgilin diye açıl kaldıramaz , sözü.

valla nice kapalılar var öyle giyinip makyaj yapıyorlar ki ben bile dönüp bakıyorum zaten. açıklardan da dikkat cekiyorlar.

bu ayrı konu. sen zaten Allah için kapanmamışsın bu da belli. düğünde acık normalde kapalı. zaten acılmak istiyorum cevre tepkisinden korkuyorum demişsin. hazır değilsen niye bunları işkence haline getiriyorsun.

sevgilinin düşünce yapısı da ilginç , sizin yaklaşımınız da ilginç. neyse tencere yuvarlanmışşşş kapağını bulmuş:31:

başkası için kapanmak ya da açılmak???
bu eşin bile olsa ne kadar doğru:26:
ki sen iş çevren kapancak kocan için açılcaksan ne anladım o işten?
senin bi fikrin yok mu hayat görüşün
biri için bişey için değil hatta allah için de değil kendin için kapanmalısı
kapanmak lafı da ayrıca deli ediyo beni de neyse:36:

haklısın kap-an-mak çok saçma bi sözcük. en iyi başörtüsü takmak denmeli.

bir bayan elbette korkar böyle seylerden. bazı durumlarda din agır basıyor bazı durumlarda da dış dünya. yani cogu zaman her insanın basına gelmiştir bu tür ikilemler.

örnegin makyajda gunahtır ama guzel gorunmek ıcın yıne de yaparız oylesi bir sey.

ama sen vicdanını dınle guzelım. bak o zaman yanlıs dusunceye kapılmayacaksın ve Allah kapalılıgını layıkıyla yerıne getırmen ıcın sana yardım eder.
hepımız hataya duserız ama aslında onemlı olan asıl degerlı olanları gecıcı olanlara degısmemektır.:31:

haklısın kap-an-mak çok saçma bi sözcük. en iyi başörtüsü takmak denmeli.

kesinlikle...
ama şimdi bunu da yanlış anlayanlar var basıma örtüyü takıyım da kıçımı açsam da olur zihniyeti:15:
neyse bu konuda dertliyim en iyisi susıyım ben:27:

sözlerinize dikkat edin siz ben size fikir danıstım isyan falan da etmedim din düşmanıymısım gibi konusmayın benimle öle konusanda yorum yapmasın lütfen kafamı kurcalıyodu sordum.

sözlerinize dikkat edin siz ben size fikir danıstım isyan falan da etmedim din düşmanıymısım gibi konusmayın benimle öle konusanda yorum yapmasın lütfen kafamı kurcalıyodu sordum.

Hangi mesajdan bu sonuca vardığını çok merak ettim..
"İsyankar" ve "din düşmanı" olduğunu iddia eden mesajı gösterebilir misin?

Back
X