Kapanirsam ( Turban takarsam ) sarkici olamam mi ?

Türban takıp ilahi söyleyeceksen belki ,fakat türban takıp elinde elektrogitar,rock söylersen olmaz elbet,herşeyin bir yakışığı,her işin bir giyim tarzı vardır,türban denilen şey dinimize göre kutsaldır ,dini amaca hlzmet etmelidlir bana göre,öyle kafana göre yaşayacağın hayata uygun değildir.sen iyisimi peruk filan tak en sağlamı .yada şapkaya devam ,belki böyle bir imajın olur ,ünlü filan olursun .

aslında bandajlar falan var onlardan taksan daha yerinde olur:6:

Siz bence bu konudan sonra bundan kesinlikle vazgeçin.Yarışmanın kanalını da söylediniz,ifşa olursunuz.Saçta sorun varsa bu türbansız da halledilir.Çıt çıt vs.Ya da geniş saç bantları iyi olabilir.

Son düzenleme:
hiç hoş olmaz başında başörtü,sahnede şarkı söyliyeceksin
ben yakıştıramıyorum,bi kaç kişi var böyle tv'de
osman tanın sunduğu proğramdada vardı
ikisi bi arada çok tezat olur,dinende uygun değil
peruk yada şapkayla idare edin
başörtüsü başımda saç yok,sorunum var diye değil
ALLAH emrettiği için takılır...

Uygun olmaz bence. Turbanin sorumluluklari, daha farkli amaci var cunku. Oyle sacimin sorununu kapatayim diye takilacak birsey degil.
Bandana filan takabilirsin bu amacla. Ya da sapka, peruk, vs.

Dediginiz yarışmanın ismi nedir?, merak ettim. Bide saciniz yüzünden türban takacaksaniz hic takmayin derim..
bu nedenle doktora gittiniz mi? Belki bi faydasi olurdu. Bide sürekli sapka taktiginizdanmi acaba saciniz böyle oldu...?

Kizlar ya benim sacimda baya sorun oldugu icin tam 2 senedir hic sacimi acmadim hep sapka hep sapka bugun gina geldi ve burdan bir kac kiz arkadas turban tak dediler dusundum mantikli geldi ama sorun su ben sarki söylöuyorum suan bir yarismanin 3 uncu elemelerine girdim yani 4 kisi elendi 6 kisi kaldi ve ben kapanirsam sarki söyleyemem mi ? sahne ye cikamam mi ?

Canim sacinin problemi nedir? Ona bir cozum bulsan. Dokuluyorsa ektir mesela. Sapkayla kapaman iyi bir sey degil sac derinin hava almasi lazim bir sorun varsa. Hem yarisma varsa hallet sacinu kesin. Peruk tak. Cit cit tak. Turban gereksiz olur..

Neden bu olmamalı. Çok güzel peruklar var gerçek saç gibi duruyor. Onları neden denemiyorsun? Tek sebep bu ise çok yersiz.

Kapanma amacınız tesettür değilmiş zaten, açıp kapatmanız sorun olmayacaktır.

Kizlar ya benim sacimda baya sorun oldugu icin tam 2 senedir hic sacimi acmadim hep sapka hep sapka bugun gina geldi ve burdan bir kac kiz arkadas turban tak dediler dusundum mantikli geldi ama sorun su ben sarki söylöuyorum suan bir yarismanin 3 uncu elemelerine girdim yani 4 kisi elendi 6 kisi kaldi ve ben kapanirsam sarki söyleyemem mi ? sahne ye cikamam mi ?

bu amaçla kapanılmaz tatlım :))) saçlarında sorun varsa şapka bere takmaya devam et bence :))) dini anlamda kapanmayı düşünüp şarkıcı olmak istiyorum deseydin yorumum farklı olurdu :)))

elenirsin.. türban takmak apayrı bir mevzu :23:

Bu amacla takacaksan takma zaten
Zaten türbanın adını yeterince lekeleyen var bide sen yapma.
Anlamıyorum zaten başında türban altında dar pantolon daracık gömlek giyip gezenleri,türbanla şarkı soyleyenide gordum geçen gün internette ve çok kötü duruyor.
Bi arastir istersen video paylaşım sitesinden türbanlı şarkıcı yaz çıkar.Hakkında yazılanları soylemiyim hiç dini yorum yasak çünki sen bakınca görürsün.

kesinlikle katılıyorum bende başörtülüyüm zaman zaman kendimi hiç iyi hissetmiyorum usulune uygun kapatmadım yada giyinmedim diye devlet dairesinde çalışıyorum elimden geldiği kadar heryerimi örten belli etmeyen şeytler giymeye çalışıyorum ama başörtüyle sahneye çıkmak bilemiyorum kapalılara küfür etmek için bir sebeb bence yapmayın

ben tasvip etmiyorum. başka alternatifler sunmuş arkadaşlar onları düşünebilirsiniz.

Hiç böyle birşey de duymadım.

Gerçekten kulağa cok itici geliyor.

başını kapatırsan kıyafetini de o ölçüye sokman gerekir çünkü senin başını kapatma sebebinin saçlarından dolayı oluşan rahatsızlık olduğunu senden başka kimse bilmez. Baş örtüsü dini inanç gereği olduğu için insanlar nezdinde yaşamın da o standartlardaymış gibi algılanır ve öyle yaşaman beklenir.

Son düzenleyen: Moderatör:
peruk bana da en mantıklı gelen
tedavi vs çözüm olmadı mı.?
kapanırsanız İslam dinine inandığınız için kapanın

başını kapatırsan kıyafetini de o ölçüye sokman gerekir çünkü senin başını kapatma sebebinin saçlarından dolayı oluşan rahatsızlık olduğunu senden başka kimse bilmez. Baş örtüsü dini inanç gereği olduğu için insanlar nezdinde yaşamın da o standartlardaymış gibi algılanır ve öyle yaşaman beklenir.

Çok doğru bir yorum...Tesettür sadece baş örtüsü değil, bir yaşam tarzıdır. Başınızı örttüğünüzde sizin tesettür için bunu aptığınızı düşünürler.Tesettürü benimsemiş birinin de bir ses yarışmasında bulunması ne kadar doğrudur tartışılır. İşin sanatsal yönü dışında, görsellik ön planda çünkü...(kıyafet makyaj vs)
Eğer bu formatta yaşamaz ve tüm kıyafetinizi dış görünüşünüzü buna göre düzenlemezseniz o zaman alakaya kel maydonoz bir durum çıkar ortaya ve medyadaki ve toplumdaki "yozlaşmış türbanlı" algısını güçlendirmiş olursunuz. Saçlarınızda sorun var diye türban takmayın bence, başka alternatifler bulunabilir...

Son düzenleme:
Amaç tesettür değilse türban kullanmak doğru değil bence.
Sonra gazetelerde çarşaf çarşaf "aile bakısıyla kapanan kızların parktaki halleri" vs gibi saçma sapan inancı gereği kapanan insanları üzecek yorumlar çıkıyor.
Nasıl bir yarışma olduğunu bilmiyorum ama madem peruk sıkıntı, şapka sıkıntı acaba yöresel saç bağlama şekillrrinden birini mi deneseniz. Karadeniz bölgesinde olduğu gibi mesela şu rize de ki baş bağlama şekline bayılıyorum ben

kapalı olmanız sesinize engel degil...
herhangi bir saglık sorununuz var ise bir örtü, şapka vb seyler ile kapatmaya calısmak yerine doktora gitmeniz daha faydalı olur.

bu süre icinde de inanc olarak degil yalnızca sacınızı kapatmak icin bazı materyaller kullanacak iseniz; sahne kıyafetlerinize renk katacak şapkalar, peruklar da kullanabilirsiniz....

Back
X