• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapanmak istiyorum yardımcı olur musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar gerekenleri söylemişler hayırlı olsun Rabbim muvaffak etsin.🤍
Tavsiyem,birden değil aşamali baslaman. Vücut hatlarını belli etmeyen kıyafetlerden başlayabilirsin.
Pantolon konusunda giyiniyorum uzun dış kıyafetlerimin altına çok rahat oluyor.
Tam boy dış kıyafetin altına ben de hep giyiyorum onsuz olur mu

Kusura bakmayın ama çok eski yıllardan beri kapalıyım. Din kültürü Öğretmeniyim bu arada. Ancak gelin görün ki pantolon benim için daha tesettür etek/elbise ne zaman giyinsem bacağım bir şekilde açılıyor o sebeple kişiler şu şartı sağladıktan sonra giyim eşyalarına kendileri karar verebilir. İslâm'da ilke verilir renk, şekil verilmez.

- vücut hatları belli olmayacak, mahrem yerler örtülecek.
-şeffaf olmayacak
-erkek mi kadın mı ayırt edilebilecek
-başka bir dinin simgesi olmayacak.
Bir de dünya hali, birden düşersiniz, araba çarpar, bugünlerdeki gibi deprem olur enkaz olur. Kendinizde olmazsaniz üstünüzü başınızı toparlayamazsınız. Pantolon daha korunakli. Etek altina kışın içlik, çorap giyilir ama yazın mahveder insani. Bol paça pantolonlar efil efil olur.

Rabbim daim eylesin insallah
Ben oneri vermicem cogu arkadaslar vermisler zaten asagi yukari ayni seyler
Sadece sunu bil
Ilk kapandiginda seytan senle cok ugrasacak
Ben 26 yasimda kapandim bunu kimseye bildirmeden yaptim
Hemde kuzenimin dugununun ertesi sabahi
Hergun ama istisnasiz hergun ruyamda aciliyorum ama istemeyerek yada engel olunuyo kapanmama. gercektende cok gordum ve her sabah korkuyla uyanirdim

Akrabalarim henuz genc oldugum icin hatta avrupada yasadigim icini bunu bana yakistirmadiklarini hatta suriyelimiyimki ben kapaniyomusum gibi yorumlar yapti. Yorumu yapanlarin icinde kapali olanlarda vardi.. bunada hazirlikli ol

Kimseyi memnun etmeye calisma, edemezsin.

Giyim zamanla yerine oturur
Oncelikle dik dur yikilma herkesle muattap olmak zorunda bile degilsin net kisa tartismaya kapali cevaplarin olsun

,
O zaman hiç zorluğun olmaz zaten alışık olduğun bir durum olur.

Pantolonu hiç mi giymeyelim dersen ben fetva veremem ama bacak hattı belli olmayacak aynı diğer hatlarımız gibi.

Bileğe yapışmayan bir pantolon kap deneyebilirsin o zaman çok belli olmuyor. Güzel telaşlar ah
Çok çok teşekkür ederim tavsiyeniz için

Tam boy dış kıyafetin altına ben de hep giyiyorum onsuz olur mu
💜
İnanılmaz rahat kısıtlanmadan yuruyebiliyoruz dimi :)
💜

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X