kapasite meselesi

Calisip basarabilirmiyiz herseyi? Kapasite diye birsey varmidir?
Bir insanin basarmasi icin calismasi yeterlimidir yoksa dogustan gelen bi zekanin olmasi illa lazimmidir?
Kendimizi oldugumuz gibi kabul mu etmeliyiz aptalsak aptaliz bunu duzeltmemizin yolu yokmu?
Peki ya dogustan sanssiz olabilir miyiz yoksa bazi seyler elimizde degilmidir?
Başari kariyer neden herkes yapamaz bunlari? Zor mu bunlar ne gerekiyor?
Ornegin ezberlemek ikin 2 cumle veriliyor 2 kisiye biri 1 saatte ezberliyor digeri 10 dakikada.. herkes esit degil?bu haksizlik mi yoksa elimizden gelmeyen seyler..
Anliyacaginiz cok karisigim bu konularda lutfen beni rahatlatin calismayla herseyin basarilabilecegini hicbirseyin imkansiz olmadigini soyleyin ne olur.
Çok zeki olmayan ama çok çalışkan olduğu için büyük bir şirkette yönetici konumuna gelen bir arkadaşım var

Vardır ama siz istikrar kararlılık ve düzenle bunu eşitleyebilirsiniz.
Kendine güvenip istedikten sonra yapılmayacak şey yok. Zaman ister sadece..

Bireysel farklilik diye bir sey vardır.. ewt bazilarimiz dogustan (ustun zekali vs) sansi dogabiliyor ama bu sonradan farkedilmezse firsata cevrilmezse koreliyor.. bircok örneği var çevremizde...

Emin olun her sey gercekten cok calismaktan geciyor. Ben calisan insanlarin her seyi basarabilecegine inaniyorum (nasip meselesi de var tabii)

Ayrica bazi insanlar 10 defa tekrar eder ezberler, bazilari bir kere okur ezberler, bazilari dinleyerek aklinda tutar, bazilari izleyerek aklinda tutar.. diyorum ya bireysel farkliliklar vardir.

Herkes kendini bilmeli, nasil ogrendigini, nasil anladigini vs vs o zaman basaramayacagimiz sey olmaz.

şans ve kadere çok inanırım bir arkadaş tavla örneğini vermiş bende çok kullanırım her attığın düşeş gelir bazen o zaman herşey tamam olur bazende tam tersi hep didinirsin olmaz hiç bişey yapamassın bazen tek bir şans gelir voli yi vurursun bilmiyorum çok karışık bana göre ama tek bildiğim şey seni bir yönlendirenin olması iki şey arasında kaldığında dışardan bir göz diyecek sen şunu yap diye ilerde çocuğum olursa inşallah çok güzel yetiştircem gerisini kadere bırakıcam

Calisip basarabilirmiyiz herseyi? Kapasite diye birsey varmidir?
Bir insanin basarmasi icin calismasi yeterlimidir yoksa dogustan gelen bi zekanin olmasi illa lazimmidir?
Kendimizi oldugumuz gibi kabul mu etmeliyiz aptalsak aptaliz bunu duzeltmemizin yolu yokmu?
Peki ya dogustan sanssiz olabilir miyiz yoksa bazi seyler elimizde degilmidir?
Başari kariyer neden herkes yapamaz bunlari? Zor mu bunlar ne gerekiyor?
Ornegin ezberlemek ikin 2 cumle veriliyor 2 kisiye biri 1 saatte ezberliyor digeri 10 dakikada.. herkes esit degil?bu haksizlik mi yoksa elimizden gelmeyen seyler..
Anliyacaginiz cok karisigim bu konularda lutfen beni rahatlatin calismayla herseyin basarilabilecegini hicbirseyin imkansiz olmadigini soyleyin ne olur.

bence kapasite diye bişey var, ama aynı zamanda çevre diye bi gerçekte var, sana en yakın 5 kişi senin sosyo ekonomik düzeyini belirler... zenginliğin başarının hep spritüel olduğuna inanmışımdır nedense...

Bende bir cumleyi ezberlermek icin 10 saatimi alir kisilerdenim.. Ana okulunda hic bir şarkıyı ezberliyemedim.. Allahtan cocuklarim oyle degil
:nazar:

Bu yasima kadar el atip basaramadigim birsey olmadi ama bu mutlu olmak iyi bit hayata sahip olmak icin yeterli degil aksine fazla iyi olmak ailende dahi dislanma sebebin bile olabiliyor.nasibe inanirim hatta son yillarda daha bir inanir oldum zeki caliskan azimli olmak hepsi bir yere kadar nasipten otr yol yok

Her insanin yetenegi farklidir. Kapasite degil ama yetenek meselesi. Ornek vermem gerekirse ben turizm otelcilik lisesinde okudum. Brans olarak mutfak sectim. Yani ascilik. Sinifta bir cocuk vardi hic beceremedi bu olayi. Umursamaz da degildi ama olduramadi. Biz ilgili bolumlerde uni okuduk. Iyi kotu biseyler olduk bi isler bulduk. Cocuk bakti bu sektor ona gore degil, 1 sene daha ozel ders dershane vs. calisip ossye girdi, makina muhendisligi kazandi. Mezun olur olmaz fordda ise basladi. Hepimizi 5e katlar.
Yeteneginizi dogru degerlendirirseniz basari kacinilmaz olur

Back
X