Size daha bi kaç gün önce çevremde yaşanan bi olayı anlatayım. bunun için konu açacaktım dikkatli olun bu insanlara karşı diye ama madem bununla ilgili konu açılmış buraya yazayım.
Kadın evine doğru giderken - kadının adı ayşe olsun- parkta yanında çocuğuyla oturan suriyeli bi kadın görüyor. Suriyeli kadın Ayşe'yi görünce karnımız aç diye yardım istiyor. Ayşe de yufka yürekli, ''gel bize gidelim yemek yiyin yanımda para yok çünkü'' diyor. Eve gidiyorlar yemek yiyorlar birlikte, sohbet ediyorlar.. Suriyeli kadın gidecek yeri olmadığını falan anlatıyor. Ayşe diyor ki, ''gir bi duş al istersen çekinme, çocuğunu da yıka, hem rahatlarsınız hem temizlenmiş olursunuz''
Kadın duş alıyor çocuğunu yıkıyor vs. Sonra biraz daha oturup çay içiyorlar. Kadın koltukta uyuyakalıyor. Ayşe de diyorki ''zaten akşam oldu uyandırıp kovacak değilim, bugünlük burda uyusun yarın kalacak bi yer ayarlayalım bu anne-çocuğa''
Kocası geliyor Ayşe'nin eve, soruyor bu kim falan, Ayşe anlatıyor, adam tamam diyip geçiyor.
Yatıp uyuyorlar bunlar da, sonra Ayşe sabaha karşı uyanıyor, yanında kocası yok, kalkıp salona gidiyor bakıyor ki kocası suriyeli kadının yanında.
Bağırıp çağırarak uyandırıyor ikisini de ağzına geleni sayıyor, adam utanıp sıkılacağı yerde diyor ki kadına ''ben bu kadını çok beğendim yatakta senden daha iyi üstelik, kabul ediyorsan kuma getiricem sana, etmiyorsan sen git evden.'' Suriyelinin tabi sesi çıkmıyo bulmuş sıcak ev gider mi aradıkları bu zaten!
Kadın şu an kafayı yemek üzere, kocasının karaktersizliğine mi yansın, yaptığı iyilikten doğan maraza mı yansın, o evde daha fazla kalamayacağı için yuvasının yıkıldığına mı yansın, bilemiyor.
O yüzden herkese de iyilik yapmamak gerek. Keşke iyiliği hakeden insanlarla karşılaşsakta yapsak.