• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapının önünde ayakkabı bırakan medeniyetsiz komşular

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni bir siteye taşındık. Şehrin lüks sitelerinden biri. Yani kime sorsan bilir bu siteyi. Beş yıl önce yapıldı.

Oturan kesim genelde maddi durumu iyi insanlar. Memurlar, hekimler, müteahhitler, aileden zenginler falan. Okumak da çare olmamış yalnız bu insanların bir kısmına.

kapılarının önünde ayakkabı bırakıyorlar.

Köydeki murtaza efendinin kapısının önü gibi bizim kat. Yani insan o ayakkabıları içeri almaz mı. Bu kadar mı mağaradan getirdiğiniz kültürden vazgeçmezsiniz. Çocuklar da görgüsüz anababalarından ne öğrenirlerse onu yapıyorlar. Pes.

Yönetime söyledim. Hocam, haklısınız, uyarıyoruz diyorlar. Ama değişen bir şey yok. Çöp poşeti alıp bütün ayakkabıları çöpe at diyor şeytan.

Ya da duvara yazı mı asayım. Napayım.
Kapı önünde ayakkabı olması hangi medeniyetsilige giriyor bence asıl medeniyetsiz sizsiniz insanları bu kadar aşağılamak yadirgamak en büyük medeniyetsizliktir

bazıları ayakkabılarını teee karsı komsusunun kapısına kadar cıkarıyor arkadaslar hanı bır cıft ayakkabı degıl bence mevzu
konu sahıbının konusunu okuyunca bu tarz bır goruntuden sıkayetcı oldugunu dusundum kım ısterkı boyle bırseyı

kapinin-onunde-cok-ayakkabi-gormek-2258.jpg bu gercekten rahatsız edıcı olur yanı
kapinin-onunde-cok-ayakkabi-gormek-2258.jpg
bunun bır sıtede oldugunu dusunun hos bırsey mı ?
yalnız konu sahıbı sinirle uslubunuzu bozmussunuz o kısım ıcın bır duzenleme yapın bence

Var ayakkabılığımız da hiç ayak kokmuyor çok şükür gelenler de hiç ayak kokuyor demedi belki bizim ayaklarımız kokmuyor kokanların evet zor olur
Akderede misafirliğe gitmiştim tüm misafirler kapıya bırakınca bend e bıraktım ayakkabımı içeri alalım desem ayıp olur diye.sonra gitme vakti bi dışarı çıktım benim 9 takside neredeyse bir binlik verdiğim sneakerlarımın yerinde yelelr esiyor.ayakkabı denilince gene aklıma geldi bak üzüldümm :kızgın: aylarca da olmayan ayakkabıya taksit ödedim ya ona da ayrı yanarımmm:KK70:

Evet, ayakkabıların kapıda olması hoş değil, fakat sizin bunu medeniyetsizlik olarak adlandırmak suretiyle '' Köydeki Murtaza efendininin kapısı '' benzetmesi yapmanız ve köy ile mağara kültürünü bağdaştırarak köy yaşantısını ve insanlarını aşağılamanız hiç hiç hiç hoş değil.
Zira kendini şehrin en lüks sitesinde oturunca medeni ilan eden konu sahibinden daha medenidir oysa Murtaza amcamız o köylü(!) haliyle üstelik.

2 üniversite diplomamla ben de 7 8 saat ayakkabıları içeri almıyorum medeniyetsiz miyim yanii.virüs var virüs eve mi davet edeyim buyrunn saygıdeğer virüslerrr :kızgın:
Dezanfektanlı paspas ya da içeri alırken fısfıs.😂
çapraz komşum aşırı titiz bir kadın, ayakkabıları önceden beri içeri daima silerek, temizleyerek alır.
Bazen unutuyor ve gerçekten çok kötü bir görüntü ceycey ya, sen yapma bari...

Eğer merdiven kullaniliyorsa yani merdivene ulaşmak icin atlaya ziplaya geçmek gerekiyorsa koymamalari lazım. Bizim boyle bir durum yok yine de koymuyorum koronadan once evin içinde paspas vardi icerde cikarip ayakkabiliğa kouyoyrduk simdi disarda cikarip elimizle taşıyıp ayakkabiliğa koyuyoruz.

Annemler gunluk giydiklerini dışarda birakiyorlardi küçükken ayakkabılarım çalındığı icjn bende fobi oldu koymam ben disarda görüntü kirliliği de cabasi neden kadını bu kadar linç ettiniz ki? Üslup iyi olmasa da kadin hakli.

Sorun kapı önüne ayakkabı koymak değil. Hatta bunu normal gören yorum sayısı az. Sorun aşırı iğrenç üslubu. İnsanları küçümsemekten kendi üslubunu göremeyişi.
Yooo gayet de napıyım eve mi koyayım diyen bir sürü yorum var. Üslup bambaşka bir mesele bi kere Konu sahibinin para sahibi olmakla görgü sahibi olmayı bir ve aynı şey sanması bile tuhaf

çapraz komşum aşırı titiz bir kadın, ayakkabıları önceden beri içeri daima silerek, temizleyerek alır.
biz kattakilerle konuştuk ama herkes memnun kata da apartman görevlisi ve kargocu sucu hariç gelen giden yok

Yeni bir siteye taşındık. Şehrin lüks sitelerinden biri. Yani kime sorsan bilir bu siteyi. Beş yıl önce yapıldı.

Oturan kesim genelde maddi durumu iyi insanlar. Memurlar, hekimler, müteahhitler, aileden zenginler falan. Okumak da çare olmamış yalnız bu insanların bir kısmına.

kapılarının önünde ayakkabı bırakıyorlar.

Köydeki murtaza efendinin kapısının önü gibi bizim kat. Yani insan o ayakkabıları içeri almaz mı. Bu kadar mı mağaradan getirdiğiniz kültürden vazgeçmezsiniz. Çocuklar da görgüsüz anababalarından ne öğrenirlerse onu yapıyorlar. Pes.

Yönetime söyledim. Hocam, haklısınız, uyarıyoruz diyorlar. Ama değişen bir şey yok. Çöp poşeti alıp bütün ayakkabıları çöpe at diyor şeytan.

Ya da duvara yazı mı asayım. Napayım.
Şeytan değildir o kibiriniz dağlar kadar🙊 ayakkabı konulmasini bende sevmem ama kimseye de karışmam beni ilgilendirmez. Hiç sevmiyorum siz gibi insanları sınıflara ayiranlari. köylülerin de gayet nezih görgülü olanları var. Murtaza efendi sizin oturduğunuz sıkışık site dairelerini de begenecegini hiç sanmiyorum😆😆😆😆😆

bazıları ayakkabılarını teee karsı komsusunun kapısına kadar cıkarıyor arkadaslar hanı bır cıft ayakkabı degıl bence mevzu
konu sahıbının konusunu okuyunca bu tarz bır goruntuden sıkayetcı oldugunu dusundum kım ısterkı boyle bırseyı

Eki Görüntüle 2708025 bu gercekten rahatsız edıcı olur yanı
Eki Görüntüle 2708026 bunun bır sıtede oldugunu dusunun hos bırsey mı ?
Ben 14 dairelik bir binada oturuyordum bazen asansör çalışmazdı her kat bu şekildeydi.merdivenlerden atlayarak bazen tekmeleyerek geçerdik mecburen.çok çok sinir bozucu bu durum.

Benim ayakkabılarım ne ki alt katımdakilerin geçerken bile engel teşkil ediyor uyarmayı da hiç sevmem artık ben de koyuyorum maalesef ama engel teşkil etmiyor geçenlere

Ben 14 dairelik bir binada oturuyordum bazen asansör çalışmazdı her kat bu şekildeydi.merdivenlerden atlayarak bazen tekmeleyerek geçerdik mecburen.çok çok sinir bozucu bu durum.
pandemıden once ev gezmelerıne gıderken karsılasırdım mısafır olarak gıttıgım evın karsı apartman sakınlerı bu sekıldeydı ınanılmaz rahatsız olmustum ve ev sahıbıne ayakkabılarımızı ıcerı alabılır mıyız demıstım bır kac saatlık mısafırlık yapacagım evın apartmanı bıle benı rahatsız etmıstı yasayanlar ıcın cok zor durum

Köyde ayakkabı bırakmanın normal olduğunu düşünüyorum. Köy yerinde biz de bırakırız. Ama apartmanda böyle bir hakkımız yok.

Konu Atatürke gelmiş. Onu sevmeyen ölsün.
Köylü Murtaza efendiye laf ettirmem köylü de şehirli de aynıdır bu tertip düzen meselesi köydekiler benden daha tertipli derli toplu benim gibi kapının önüne kaç çift koymuyorlar

pandemi bitince sendeyim ayakkabılarımı da içeri alacağım sözzz :KK70:

biz kattakilerle konuştuk ama herkes memnun kata da apartman görevlisi ve kargocu sucu hariç gelen giden yok
Enteresan.
Gerçi nasıl bir apartman, ev planı olduğu da önemli.
Ev içerisinde ayakkabı hemen alınacak alan yoktur, giriş dardır ve böyle anlaşılıp bir yöntem geliştirebilir.
Bizim sitede en temel yasaklardan biri.
4 daire olduğu için alan çok büyük, kimse kimsenin kapısından geçmiyor ama yine de yasak çünkü ev içi alan mevcut.
Korona dönemine kadar kapı dışında ayakkabı çıkmasına da karşıydım, ev girişinde hemen tek adımla paspas alanı oluşturmak gerek.

İki yan sitemizde plan olarak her dairenin kapı önünde ayakkabılık bölümü var, eve dahil, ortak alan değil.
Müstakil evde kim ne yapıyorsa yapar ama toplu yaşamda bir zorunluluk bu ayakkabı meselesi.

Köyde yasayan insanlara benzetmeniz köy halkıni küçumsemeniz anlamina gelir. Kendinize gelin bence. Sinirle ne yazdiginizi bilmiyorsunuz! Ayakkabi koymak görgu kuralina girer ama goruyoruz ki okumus insanlarin gorgusuz olmasi köyde yasayan insanlarla kiyaslanip onlar gibi oldugu anlamina gelmez. Bende sitede oturuyorum en fazla bir cift terlik vardir herkesin kapisinin onunde. Kapisinin onunde ayakkabisi olan var mi evet var. ama koku gibi rahatsiz edici bir sey olmadigi surece banane milletin kapisinin onunden der gecerim size tavsiye milletin kapisinin onunun derdine çok da germeyin kendinizi.

Yooo gayet de napıyım eve mi koyayım diyen bir sürü yorum var. Üslup bambaşka bir mesele bi kere Konu sahibinin para sahibi olmakla görgü sahibi olmayı bir ve aynı şey sanması bile tuhaf
Bana hala beğenmedim basıyorlar sırf güzel bir görüntü değil dedim diye :KK70: Gayet güzel bulanlar var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X