Kapının önünde ayakkabı bırakan medeniyetsiz komşular

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben alamanci degilim almanim :KK70:
herkes haddini bilse iyi olur bence! iftira itham varsayim ne varsa uyduruyorsunuz bilmemezlikten.
aciyorum size... zavallilar :)
Ya Alman arkadaş bir Alman kadınlar sitesi kur da düş yakamızdan. Alman Alman takılırsınız kıskançlar olmadan işte nolur be

Ben bu yoruma uzuldum kendi adima :KK43:
Neden üzüldünüz, sizi kastederek konuşmadım, kusura bakmayın kırdıysam. O kişinin düşünce yapısıyla alakalı şahsına münhasırdı sözlerim. Sizlik durum yok eğer orda yaşıyosanız hatta orda yaşayan kimseyle alakalı değil. konu bambaşka bişeydi.

Alman komsum da ayakkabilarini koyuyor kapi önüne dedim diye almanlara pislik demisime getiriyor ruh hastasi bagzi bagzii insanciklar :KK70:

Hastasiniz siz kardesim. Net. Siz türkiyedekiler fesat hasetci ve algisi bozuk insanlarsiniz.
Bir insanin ayakkabilarini kapi önüne koymasi gram aklimda ne olduguna dair birseyler belirlemiyor. Bunu anlatmak istedim.
Ne medeni ne medeniyetsiz olarak adlandirmam demek istedim dalgaya vurdum.

Vayyyy ama türkiye kokos elitler gelmis, hani herseyi cok iyi biliyorlar yaa.. "alamanci"demis.. almanlar pis! Ya ben birkere almanci degilim elitce yorum yazdigini sanan ama varos oldugunu bilmeyen bana yorum yapan cahil. Ben degil, evet cahil sensin!
Ya :KK70: ben almanlari seviyorum kalkmis bana sen böyle böyleee didiin diye cikisiyorsunuz birde .. aciyorum cidden.

Allah iftira atanlarin zihni bozuk ve herseyi yanlis yere cekenlerin hakkindan gelir umarim. Diyecek birsey bulamiyorum.

#ayakkabilaraözgürlük
images.webp

Bu da yeni çıkmış sosyal mesafe ayakkabısı 🤭evdeki ayakkabiliga da sığmaz 🤷🏼‍♀️

Yeni bir siteye taşındık. Şehrin lüks sitelerinden biri. Yani kime sorsan bilir bu siteyi. Beş yıl önce yapıldı.

Oturan kesim genelde maddi durumu iyi insanlar. Memurlar, hekimler, müteahhitler, aileden zenginler falan. Okumak da çare olmamış yalnız bu insanların bir kısmına.

kapılarının önünde ayakkabı bırakıyorlar.

Köydeki murtaza efendinin kapısının önü gibi bizim kat. Yani insan o ayakkabıları içeri almaz mı. Bu kadar mı mağaradan getirdiğiniz kültürden vazgeçmezsiniz. Çocuklar da görgüsüz anababalarından ne öğrenirlerse onu yapıyorlar. Pes.

Yönetime söyledim. Hocam, haklısınız, uyarıyoruz diyorlar. Ama değişen bir şey yok. Çöp poşeti alıp bütün ayakkabıları çöpe at diyor şeytan.

Ya da duvara yazı mı asayım. Napayım.
"Şehrin o kadar lüks sitelerinden biri"yse yönetim duvara yazı asmanıza müsade etmeyecektir zaten ve yine şehrin o kadar lüks sitelerinden biriyse güvenlik ya da vardiya amirine bildirirsiniz şikayetinizi onlar muhattap olur. Yönetimin sözlü uyarıları işe yaramıyorsa yazılı uyarı verebilirler yine işe yaramadıysa para cezası kesebilirler. Yönetim planında sabittir bunlar. Siz yönetimle görüşün aksi halde sizin yapmayı planladikladiniz onlarin yaptıklarından beter

Alman komsum da ayakkabilarini koyuyor kapi önüne dedim diye almanlara pislik demisime getiriyor ruh hastasi bagzi bagzii insanciklar :KK70:

Hastasiniz siz kardesim. Net. Siz türkiyedekiler fesat hasetci ve algisi bozuk insanlarsiniz.
Bir insanin ayakkabilarini kapi önüne koymasi gram aklimda ne olduguna dair birseyler belirlemiyor. Bunu anlatmak istedim.

Vayyyy ama türkiye kokos elitler gelmis, hani herseyi cok iyi biliyorlar yaa.. "alamanci"demis.. almanlar pis! Ya ben birkere almanci degilim elitce yorum yazdigini sanan ama varos oldugunu bilmeyen bana yorum yapan cahil. Ben degil, evet cahil sensin!
Ya :KK70: ben almanlari seviyorum kalkmis bana sen böyle böyleee didiin diye cikisiyorsunuz birde .. aciyorum cidden.

Allah iftira atanlarin zihni bozuk ve herseyi yanlis yere cekenlerin hakkindan gelir umarim. Diyecek birsey bulamiyorum.
Abla neyin var senin acı süs bibermi yedin . Bukadar hakaretvari cümle leler çok kırı cı olmuyormu

Neden üzüldünüz, sizi kastederek konuşmadım, kusura bakmayın kırdıysam. O kişinin düşünce yapısıyla alakalı şahsına münhasırdı sözlerim. Sizlik durum yok eğer orda yaşıyosanız hatta orda yaşayan kimseyle alakalı değil. konu bambaşka bişeydi.
Yok almanyada yasamiyorum yan komsusu belcika ama nebilim boyle etiket ya alamanci.
En cok korktugum sey medeniyetsiz olmak
Bu arada sunuda belirtim konu sahibi; avrupada yasiyorum ama turkiyede donus yapmayi dusundugum yer Köy
Bildigin ineklerin koyunlarin oldugu yer
Murtaza amca varmi bilmiyorum ama🤣🤣

Yeni bir siteye taşındık. Şehrin lüks sitelerinden biri. Yani kime sorsan bilir bu siteyi. Beş yıl önce yapıldı.

Oturan kesim genelde maddi durumu iyi insanlar. Memurlar, hekimler, müteahhitler, aileden zenginler falan. Okumak da çare olmamış yalnız bu insanların bir kısmına.

kapılarının önünde ayakkabı bırakıyorlar.

Köydeki murtaza efendinin kapısının önü gibi bizim kat. Yani insan o ayakkabıları içeri almaz mı. Bu kadar mı mağaradan getirdiğiniz kültürden vazgeçmezsiniz. Çocuklar da görgüsüz anababalarından ne öğrenirlerse onu yapıyorlar. Pes.

Yönetime söyledim. Hocam, haklısınız, uyarıyoruz diyorlar. Ama değişen bir şey yok. Çöp poşeti alıp bütün ayakkabıları çöpe at diyor şeytan.

Ya da duvara yazı mı asayım. Napayım.
Ailemin istanbulda gayet lüx bir yerde evleri var. Onlarda dışarıya ayakkabı bırakır komşuları da? Hani olay lüxlük değil ki siz niye bu kadar takıntılısınız? İndanların kendi kapılarının önü siz orada 1 tane daire aldınız diye tüm apartmanı almadınız ya? Kaldı ki içeri ayakkabı almak hiç sağlıklı değil. Hijyen açısndan kafanızı takıntılı şeylere yorupta komşularınızın canını sıkmayın.

Normali iceri almaktir. Kimse kimsenin ayak kokusunu cekmek zorunda degil zaten bu kurali olan bir siteymis. Kural olmasa dahi oranin ortak alan oldugu kabul edilmeli ve ayakkabilik , ayakkabi konmamalidir.
Ama cope atmayi dusunmek yanlis ve uslup olmamış.

alamancı değil almansınız anladık.
not aldım ben merak etmeyin.

Normali iceri almaktir. Kimse kimsenin ayak kokusunu cekmek zorunda degil zaten bu kurali olan bir siteymis. Kural olmasa dahi oranin ortak alan oldugu kabul edilmeli ve ayakkabilik , ayakkabi konmamalidir.
Ama cope atmayi dusunmek yanlis ve uslup olmamış.
Şu korana döneminde ben dışardan gelen kıyafetlerimi balkında bekletiyorum kirli sepetim bile balkondaykem sizin ayakkabıyı içeri alma mantığınız..

Bu fesat ve haset Türkiyedekilerin dertlerini okuyup ne yapıyorsun bunu çok merak ettim şu an. Fark ettim de içinde Almanya geçmeyen yorumun yok hiçbir konuda. Geçim sıkıntısı konuşuluyor Almanya, kapı önüne ayakkabı konuşuluyor Almanya. Almanya’da doğup büyümüş Alman arkadaş, hakikaten bdvde ne yapıyorsun tam olarak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X