kar taneleri neden farklı

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.113
31.055
1.123
61
Konya
Kar kristalleri birbirlerine çok benzerler ama onları bir atomik mikroskop altında incelerseniz tıpkısının aynısını bulamazsınız. Bunun nedeni aynı anda su ve buz yüzeylerinden olan buharlaşma ve yoğuşmadır.
Buharlaşma ile kar kristalinin yüzeyinden havaya binlerce su molekülü kaçıyor; yoğuşma ile ise kar kristalinin üzerine havadan binlerce su molekülü gelip yapışıyor. Bu nedenle, üzerindeki binlerce su molekülünün aynı yerde ve aynı özellikte olduğu ikinci bir kar kristalini bulmak mümkün değildir.

Sen ne büyüksün yüce Rabbim.

Annem, kartanelerini yeryüzüne meleklerin attığını ve o meleğe bir daha kar atmak için sıra gelmediğinden bahsetmişti. Ne kadar doğrudur bilinmez .. anlatıdan dolayı mevsimin ilk kar’ı yağdığında üzerlerine basmamak için itina gösteririm ,gösteriridim..şu zamanda bu hissiyatı gerçekleştirmek biraz zor tabii.. -“patron kar yağdı”-ee,ee-“ ben kartanelerine basamadığımdan gelmiyorum”..sonuç malum..elif ve gul guzeli bilgilendirme için teşklr.

bamtelli .!.:
-“patron kar yağdı”-ee,ee-“ ben kartanelerine basamadığımdan gelmiyorum”..sonuç malum..elif ve gul guzeli bilgilendirme için teşklr.

keşke diyebilesek ne güzel olurdu :smilewinkgrin: karda dışarda olmayı sevmiyorum nedense belki de yolda kaldığımdandır kar yağınca bir kez:rolleyes2:

bende çok sewiyorum karı.karda yürümeyi..ama çok da korkarım.başımdan kötü bi olay geçmişti.dışarda kalmıştım tıpiye yakalandık ablamla.donmaktan kıl payı kurtulduk ben zaten hiç bişiyi hissetmemeye başlamıştım ama dayandık kurtulduk.bu olay bana "her görünen güzelliğin bi çirkin yüzü vardır"ı anlattı..........

Okulda fen derslerinde de kaç defa incelenmiştir kar taneleri.Evet herbiri farklı şekilde kar tanelerinin.Ve yağarken hiç biri birbiriyle çarpışmaz ne gariptir ki.Bu da yaratıcımızın ne denli büyük olduğunu bir kez daha gösteriyor bizlere.Etrafa bakmamız yetiyor bunu anlamak için.Ne büyüksün Allah'ım sen.

Back
X