Karabasanlar basıyor :(

aquamarinea

Uzanıp kendi yanaklarımdan öpüyorum...
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
199
319
Gece yatarken uyku ile uyanıklık arasındayken kilitleniyorum resmen. İki keredir başıma geliyor en son dün gece oldu çok korktum . Üstüme bir ağırlık çöküyor kolarıma bacaklarıma zincir vurulmuş gibi hareket edemiyorum . Bağıramıyorum sesim çıkmıyor, içimden bağırmaya çalışıyorum boğazım ağrıyor. Bir de arkadan kaval sesleri geliyor , birileri adımı söylüyor , o ses
sanki bir girdap gibi beni içine çekmeye çalışıyor. Sesi de o
kadar yüksek ki kulak zarım
patlayacak sandım. Zaten ilk başıma geldiğinde felç olduğumu sandım o an.

Artık uyumaktan korkar oldum .

Aynı, hatta fazlasını senelerdir yaşıyorum, ne doktor ne hoca çare olamadı. regl günlerime yakın zamanda, stresli günün gecesinde kafama bişey takmışsam, çok uyumuşsam, karanlık değil ışıklı bi odada uyumuşsam oluyo. bazen bunların hiç biri olmasada oluyor. ama çok sık olursa doktoro görün derim, uyku epilepsisi olabiliyor sebebi.

geçmiş olsun.. uyumadan önce 7 kere ayetel kürsi okuyun orta okul çağlarımda bende de vardı ne hocalara götürdüler

Böyle konu açmak kurallar gereği yasak galiba arkadaşım ve de konuyu iki kere açmışsın.Durumuna üzüldüm geçmiş olsun.Dua okumanı tavsiye ederim.

Karabasan dedikleri bu.eğer o gün çok yoğun geçmişse canınız sıkkınsa, akşam yemeği çok kaçırdıysaniz vb...durumlarda bunu yaşamanız normal de o kaval sesi ve sonrasına anlam veremedim

Urktum:KK17:

Cnm karabasani benden iyi bilen yoktur bi ara her gece gelirdi ben geldigini anliyordum bide dua edince dislerim kirilcak gibi oluyor hala geliyr ama okdr sık degil ben bi hocayla konustum 7 tane aytetel kursiynin birini sagina birini soluna yukarina asagina sonuncuyuda komple kendine ufle demisti ve nedenide suykuya dalmakta sıkıntı yasiyorsan o olabilir yada kafaya biseyler takiyorsan

karabasan diye bir şey yokmuş.
bilimsel bir açıklama yapmışlardı.
yatış pozisyonundan dolayı kan basıncı ile ilgili bir şeydi sanki tam hatırlamıyorum.

Karabasan Nedir ?
Karabasan'ın tıp dünyasındaki karşılığı nedir?
Tıptaki adı uyku felcidir. İnsanlar rüya gördükleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Hiçbir kasları çalışmaz. Böyle olmasaydı, biz rüyalarımızı oynar hale gelirdik. Rüyamızda ne yapıyorsak, yatakta da onu yapmaya başlardık. Bazen rüyadan uyandığımızda beynimiz uyanık ve etrafın farkında olduğumuz halde, hareket edemez, ses çıkaramaz ve göğsümüzün üzerinde bir ağırlık varmış gibi hissederiz. Bunu herkes hayatının bir döneminde en az bir kez yaşamıştır. Korku verici bir durumdur. Ama saniyeler içinde kendiliğinden düzelir. Karabasanın olma nedeni; uykudan uyanmamıza rağmen REM uykusundaki fizyolojik felç halinin, uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır.

uyumadan hemen önce yada uyanmadan hemen önce beynin uyurken bedeninin kontrolsüzleşmesi sanirim.doktora gitmeniz de fayda var.

Çok stresli,psikolojisi zayıf ya da akşam yemeğini fazla kaçırmış yani ağır yemek yemiş insanlarda rastlanabilen bir durumdur . Rahat olun zamanla geçecektir .

benim uyku testine girmem lazımmış doktor öyle dedi ama ben sanırım bu sorunla yaşamaya alıştım artık korkmuyorum :) hatta sabah kaltığımda eşime akşam gene benimkiler geldi ziyarete diyorum :-)

ben bir kaç kez yaşadım biri üniversiteyken üstümde bir kız vardı ama o kişi sanki bendim komple siyah karanlıktı ve iki elini boğazıma dolamış boğuyordu beni... bütün vücudum kilitlenmiş bağırmak istiyor ama ses çıkmıyordu gözüm açıktı ve etrafımı görüyordum ranzanın alt kısmındaydı yatağım dersler yoğun ve stresliydim ondan dolayı olduğun u düşünüyorum sende bu ara birşeylere sıkılmış yada çok üzülmüş olabilirsin içine attığın birşey varsa ondan olabilir ya da sol tarafa sırt üstü ve yüzüstü yatma pozisyonlarındada olabilir kalp sıkıştığı için kan dolaşımı zorlandığı için beyne kan gitmeyip ondan da kaynaklanıyormuş

uyumadan önce 7 kere ayetel kürsi okuyun
ay tam bunu yazcaktım ben de :KK54:

karabasan diye bir şey yokmuş.
bilimsel bir açıklama yapmışlardı.
yatış pozisyonundan dolayı kan basıncı ile ilgili bir şeydi sanki tam hatırlamıyorum.
evet bedenin uykuya dalıyo ama ruhun uykuya dalamıyo işte aman böyle bişeydi yaa bilimsel açıklama yapamadım pek ama o uyanıklıktan uykuya geçiş süresinde işte sen aslında uyanıksın ama bedenin uyuyo, bedenini hareket ettiremediğinden dolayı da felç inmiş gibi oluyo. çok yorgun olduğunda stresli bi gün yaşadığında yemeği tatlıyı çok kaçırdığında oluyoMUŞ.
ben de yaşadım ayyy nasıl korkuyodum beni rahatsız ediyolar falan diye hocalar fayda etmedi. sonra araştırdım bu açıklamayı buldum. şimdi de oluyo ama bilinç yerinde olduğu için düşünüyorum geçicek diyorum korkmuyorum, uyanabiliyorum..

konu sahibesi arkadaşım; inancın ne yönde bilemiyorum ama dua okumak işe yarıyo. özellikle ayetel kürsi..

Gecmis olsun
Hergün felak, nas ayetel kürsi okuyun..sabah aksam

Hiç yaşamadım ama uyku felcidir korkmayın, bedeninizin uyanmasını bekleyin.
Ve bunun altında korkunç, ürkütücü şeyler olduğunu düşünmek yerine bilimsel bir açıklaması olduğunu aklınıza getirin.

[QUOTE="sare_sare, post: 40303058, member: 657155" uyku testine girmem lazımmış doktor öyle dedi ama ben sanırım bu sorunla yaşamaya alıştım artık korkmuyorum :) sabah kaltığımda eşime akşam gene benimkiler geldi ziyarete diyorum :-)[/QUOTE]

Ayyyy ayni bende oyleyim korkmuyorum bile artik esimle gulerek yapiyoruz muhabbetini hatta ogle uykusuna uyudum biraz once onda bile sıktılar beni alistikk artik yapcak bisi yok
;-)

öncelikle geçmiş olsun. olacak düşüncesiyle uyuma , olmayacak rahat bi uyku çekicem diyerek uyu. geçmezse doktora gidin bi ara çok oluyordu şimdi olacak diye yatmıyorum. kendimi kontrol altına aldım çok şükür.

Karabasan dedikleri bu.eğer o gün çok yoğun geçmişse canınız sıkkınsa, akşam yemeği çok kaçırdıysaniz vb...durumlarda bunu yaşamanız normal de o kaval sesi ve sonrasına anlam veremedim

Urktum:KK17:
kadesacım annem rahmetli olduğu zaman uzun süre bende oldu 1 sene olabilir..sonrasında geçti şükürler olsun..baskı altında hissetmekten olabilirmi acaba..

Karabasan diye bişey yok kısmı beyin felci vardır beyin herşeyin farkında oluyor uyanık ama bedene komut veremiyor kısa süre. Paniklemeyin yeter

X