Tatlı Tarifi Karabiberli gerçek laz böreği (resimli)

ikoncan85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
2.071
14
158
40
kızlar bende bir laz kızı olarak sizinle bu tarifi paylaşmak istedim.babanemin ağızda dağılan baklavayı solda sıfır bırakan harika bir tatlısı.isminin laz böreği olduğuna bakmayın muhallebili şerbetli işte gerçek laz böreğini sizlerle paylaşıyorum kızlar yapımı biraz uğraştırıcı ama denemeye değer derim ben:))))

ilk önce şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz şerbet için:,2,5 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su yarım limonun suyu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz..

2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
yarık kg un
biraz sirke
(baklava hamurunun hemen hemen aynısı) tuz şeker limon muhallebisi için:1 kg süt 1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
vanilya 3 adet yumurta sarısı
karabiber
yareyağ

ilk önce hamurumuzu hazırlıyoruz daha sonra üstünü örtüp biraz dinlenmeye bırakıyoruz.muhallebisini hazılamak için süt, şeker, un ve yumurta sarılarını alıp ocakta karıştırmaya başlıyoruz üzeri göz göz olunca altını kapatıyoruz ve son olarakta vanilya ve KARABİBERİ EKLİYORUZ evet karabiber kızlar şaşırmayın çünkü bunun olmazsa olmazı karabiberdir bir tutam kadar ekleyip karıştırıyoruz. tereyağını eritip onuda bir kenara alıyoruz daha sonra hamurumuza geçip bezelere ayırıyoruz daha sonra ilk yufkamızı nişastayla beraber açıp ilk katını tepsiye alıyoruz üstüne tereyağı sürüyoruz 4 yufkadan sonra arasına muhallebimiz döküp eşit miktarda her yere yediriyoruz muhallebili soğuk olacak buna dikkat etmek gerekiyor kalan yufkalarımızıda aynı şekilde dizip yağlıyoruz kare kare kesip 165 derece fırında pişirmeye bırakıyoruz üstü baklava gibi nargibi olduğunda alıyoruz fırından soğuttuğumuz şerbeti üstüne gezdiriyoruz biraz dinlendirip servise hazır ediyoruz BİRAZ ZAHMETLİ AMA AFİYET OLSUN ŞİMDİDEN..

ellerine saglik canim dun atv de izlemistim kultur asi programinda yaptilar gercekten nefis gorunuyodu en yakin zamanda denicem

prgramda muhallebisini kaynar kaynar dokmustu kadin birde tereyagini aralarina degilde en uste doktu baklava gibi sonra kesip pisirdi

bende sasirdim zaten neden kaynar diye ama ne bilim kadin doktu rizede yapmislardi haralde karadenizli bir kadindi ama ben yaparsam soguk dokerim hamur olabilir dedin gibi

ben de dun ızledım atv de ,

daha once bır kac kere de yedım ,cok severım a.s

ama yapmayı hıc denememıstım kı dün yapılısını gordukten sonra da bıraz zor yaaprım .:roflol:

alıp yemesı ne kolay oysa :1rolleyes:

sırnaşık şey

ellerine saglik canim dun atv de izlemistim kultur asi programinda yaptilar gercekten nefis gorunuyodu en yakin zamanda denicem

bu proğramı bende izledim ve görüntüye hayran kaldım. ne tesadüftür ki deminde yaptım.cokacimcoook
bende muhallebisini soğuk olarak döktüm. güvenemedim açıkcası.
şu an şerbetini çekiyor......
benimkininde görüntüsü enfes bu aradaaa:asigim::asigim:

hatta ordaki böreği de denedim ama o hiç olmadı bak itiref edeyimmkötükedihüso

ellerine saglik valla tam bi tarif buldugum icin cok sevindimm
rizeli bi komsum vardi bi gun beni yardima cagirdi laz boregi yapmak icin muhallebisine karabiber koyunca ben bunu asla yemem demistim tatlida karabibermi olur diye ama tadina bakinca mest oldum resmen citir citir harika bisey ilk firsatta deneyecegimm:dance:

bayılıyorum su lazlara hem ınsanları cok sevımlı hem kulturlerı :)) akm de rıze gunlerınde yemısdım ıaınılmaz begenmısdım cıtır cıtırdı muhallbesı fazla deıldı artvın gunlerınde yedım tekrar gıdıp muhallebısını cok fazla koymuslardı hamur olmusdu

Canım bişey sorabilir miyim, yufkasını ben açmasam hazır baklavalık yufka alsam aynısı olur mu?Evet dersen hemen yapmaya başlıycam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…