Karaciğer kanseri ? Olabilir mi ?

Ershd

Çabucak geç zaman !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2012
1.116
434
198
Kızlar nerdeyse 1 aydır hastanelerdeyiz, kan tahlili,ultrason, tomografi, mr...

Annemi sağ kaburga altında ağrı ile goturduk, karaciğerde en buyugu 8 cm olmak uzere kitleler bulundu.. Doktor biyopsi istedi, cunku tomografi ve mr goruntuleri uyumsuz...

Korkuyoruz, hemde çoookkk...

Kan tahlillerinde alt ve ast normal değerlerde, karaciger kanseri icin yapılan AFP testimizde normal cıktı... fakat doktor bize tek kelime soylemiyor, hicbir acıklama yok, surekli bunuda yaptırın gelin, şunuda yaptırın gelin diye 1 aydır ordan oraya koşturuyoruz..

Stresten korkudan hepimiz hasta olduk artık..

Bir bilen varmı ? Karaciger kanseri hakkında bilgisi olan birileri var mı ? Biyopsi olan var mı ??

canım karaciğer kanserini nedir nasıl olur hiç bilmiorum ama kitle göründükten sonra karaciğerinden parça aldılar mı?

Çok geçmiş olsun. AFP normalse korkmayın Allahın izniyle. Benim 2 yaşında kızım var. 4 aylıkken ameliyat oldu,karnından tümör alındı. Allahtan iyi huyluydu, şuanda da karaciğerinde kist var. Sık sık ultrasonla kontrol ediliyor. Büyürse alınacak,AFP si normal. Sanki annenizin de kistmiş gibi geldi

canım karaciğer kanserini nedir nasıl olur hiç bilmiorum ama kitle göründükten sonra karaciğerinden parça aldılar mı?

Henuz almadılar, bt ve mr yapıldı.. kitle var lakin baska birsey anlasılmadı goruntulemede.. bugun gittik doktor biyopsi istedi, fakat biz doktorumuza güvenmedik başından beri, o yuzden daha iyi bir doktora tekrar sonuclarımızı gosterip o zaman biyopsi yaptırmak istiyoruz..

Bende oyle dusunuyorum, iyi huylu kist ya da iyi huylu karaciger tumorlerinden.. Afp değerinde en ufak yukseklik yok, karaciğer enzimleri alt ve ast düzgün, fakat doktor ısrarla bizi korkutuyor ve en ufacık acıklama bile yapmıyor..

ikinci bi doktor her zaman iyidir benim sözlümün apandisini alıcaktı salak doktorlar farklı bi hastahaneye gitmesek..

Onkoloji doktoruna gidiyorsunuz dimi? Açıklamada solid kelimesi geçiyormu?

Onkoloji doktoruna gidiyorsunuz dimi? Açıklamada solid kelimesi geçiyormu?

Hayır kitle lezyonu diyor sadece. Onkoloji doktoru değil, genel cerrahiye gidiyorduk, memnun kalmadık guvenmedik, doktor tek kelime acıklama yapmıyor, bunuda yapın gelin şunuda yapın gelin diye hergun bizi hastaneye boş boş cagırıyordu.. 1 aydır.. şimdi iyi bir gastroentroloji uzmanından randevu aldık, ona gidecegiz..

ikinci bi doktor her zaman iyidir benim sözlümün apandisini alıcaktı salak doktorlar farklı bi hastahaneye gitmesek..

Sormayın, güya prof dr, guvendik gittik, tam 1 aydır resmen suratımıza boş boş bakmak icin hergun cagırıyor, bunu yap gel şunu yap gel, hala sonuç yok. Açıklamada yok..

Çok geçmiş olsun ... Anneniz daha önce herhangi bir karaciger rahatsızlığı geçirdi mi ...

Sormayın, güya prof dr, guvendik gittik, tam 1 aydır resmen suratımıza boş boş bakmak icin hergun cagırıyor, bunu yap gel şunu yap gel, hala sonuç yok. Açıklamada yok..
benim annem şuan göğüs kanseri o hastahane gerginliğini çok iyi bilirim bize de hiçbirşey anlatmadılar annemin her iki göğsü birden alınabilirmiş öyle dediler kadın amelyattan çıkınca kendi eliyle yoklayıp anladı tekini aldıklarını o derece bilgi vermiyorlar.Herhalde bu da her doktorun uyguladığı standart bi prosedür,bilgi verenini görmedim daha.

Çok geçmiş olsun ... Anneniz daha önce herhangi bir karaciger rahatsızlığı geçirdi mi ...

Bilinen bir rahatsızlıgı yok aslında, lakin annemin gençkızlık dönemlerinde yine bir karaciğer sorunu varmış, rahmetli anneannem anlatırdı, teshis koyamamıslar, leke var derdi anneannem..

Sizede geçmiş olsun, en yakın zamanda şifasını bulması dileğiyle.. malesef oyle, 2 güne 1 hastanedeyiz, tam 1 ayda doktor en fazla 5 cümle kurmuştur.. suratımıza bile bakmıyor, şikayetimizi dinlemiyor, odasının kapısı açık gelenle geçenle konuşuyor..

Karaciğer çok hassas.
İyi bilirim.
İşte bu yüzden tam net sonuçları görmeden bilgi vermek istemiyorlardır.
Profesörler de üzgünüm ama hasta psikolojilerini pek anlamıyorlar,belki yılların verdiği tecrübe belki de binlerce hastayla muhtatap olmaktan alışkanlık.
İnşallah Allahımın izniyle temiz çıkar sonuçlarınız.
Allahım tüm hastalara şifa versin inşallah tez zamanda.

Çok ciddi bir şey olsaydı bu kadar uzun tutmazlardı, iyi huylu da olabilir. Hem madem bu kadar uzun tuttular alın tahlil sonuçlarını başka doktora gösterin. Geçmiş olsun...

Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum, tüm hastaların şifa bulması dileğiyle..
Bizim doktor bırakın açıklamayı, ağzını açmıyor adam, bilmiyorum diyor sadece.. cagırıp sonuclara bakıyor, şunuda yapın gelin diyor, gidiyoruz yine yok.. hayır Allah korusun kötü birşey olsa bu adam yuzunden 1 ay kaybetmiş olacağız..

Çok ciddi bir şey olsaydı bu kadar uzun tutmazlardı, iyi huylu da olabilir. Hem madem bu kadar uzun tuttular alın tahlil sonuçlarını başka doktora gösterin. Geçmiş olsun...

Umuyoruz ki öyledir, yoksa 1 ay kaybetmiş olacagız doktor yuzunden.. baska randevu aldık zaten, bu doktor yeterince yordu bizi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…