20 yıllık çalışma hayatımın tamamı Karadeniz'de geçti ve hala Karadenizdeyim.
Doğu Karadenizin havası sürekli bulutlu, yağışlı ve kapalıdır. İnsanın ruhu sıkılıyor bi süre sonra. Her konuda fiyatlar anormal pahalıdır. İnanılmaz kötü bir şehirleşme ve yerleşim vardır. Her yer yokuş üzerinde. Geniş geniş cadde sokak bulamazsınız. İnsanına gelirsek, sevimli, canayakın, yardımsever ama tersine gelirseniz ani parlayan, kaba insanlara dönüşürler.
Ben sizin yerinizde olsam, havaalanı olan Karadeniz illerini tercih ederdim. Bunaldığınızda, özlediğinizde gidip gelmek kolay olur. Trabzon dan sonrasına ulaşım çok sıkıntı olur. Yalnız bir de şu var. Her yer sahilde değil. Çok içeri kesimlerde de ilçeler var. Tercihlerinizde bunu da göz önünde bulundurun. Oralarda da yaşadım. Merkeze gelmek saatler sürer. Ayda bir çıkardık evden.
Ordu nun sahil ilçeleri ve merkezi, Giresun un sahil ilçeleri ve merkezi ve Sinop size daha uygun bence. Trabzon merkez de olabilir. Samsun sizin taleplerinize uymuyor. İstanbul dan çok farkı yok çünkü.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. İçinizden geçeni yapın. Hayat sizin. Dilerim herşey gönlünüze göre olsun...