KaraDeniz'e gelin gidecek ve gitmis olan hanimlar buyrun!!

Merhaba kızlar bende karadeniz geliniyim
Ordulu eşim kayınvalidemlerde orda oturuyor
biz İstanbuldayız

en baştan başlayım
valla bana garip gelen çok değişik adetleri vardı
biz iç anadoludanız, hiç görmediğim şeyleri gördüm diyebilirim [çok zoruma gittiği için unutamıyorum haliyle :) ]

nişan yaptık tek bir bilezik taktılar, 1 tane çeyrek altın takıldı ve 20 tl de para
şoklarla bitirdim nişanı :)
insanın durumu ne kadar kötü olursa olsun bizim orada en az 1 çift bilezik takılır ve nişan takısı da neredeyse düğün takısı gibidir altının paranın haddi olmaz

hadi dedik 1 sene nişanlı kalıcaz 2 bayram var birinden birinde yaparlar bir bilezik dedik
kaynanamların tek çöpünü görmedim bizde bayram varsa arada nişanda ne takarsan tak yine yapılır altın...
onu da geçirdiler sağolsun

nişanlıyken kaynananın evine ilk defa el öpmeye gittiğinde bişeyler takılır
en iyisi bilezik sonrası duruma göre azalır, künye, küpe, yüzük, kolye gibi yine de bişey görmedim valla
ayrıca oğlan tarafı sizi bir düğüne davet ediyorsa gelin kız o düğüne giydirilir, düğün için bişeyler alınır yani. onu da bomboş geçirdiler sağolsunlar

gelin kız nişanlıyken ziyaret edilir, elde boş gelinmez tabi. ama 1 sene boyunca hiç kimseyi görmedim. bahane bulundu. işte kızım durumumuzu biliyorsun, inek var dana var dendi (şimdi onca borç içindeyiz diyorlar gelecek ay buraya geliyorlarmış herşey hazırlanmış / sakın yanlış anlaşılmasın geldiklerinde değil gözüm, yapılan ayrımcılıkta)

düğünde de 3 bilezik takıldı (hediyelik gibiydi) birde ben isteye isteye künye aldırttım çeyrekli bir künye, onun dışında takıdan zırnık görmedim, altına borç ödenecek diye gitti, daha üstüne annemlerin ordan takılan altınlar ve para da gitti (yetmedi) buraya borçla döndük, cebimize 5 kuruş koymadılar sağolsunlar

bunda ne var önemli olan eşinle mutlumusun diyeceksiniz
ama etrafınızda bulunan nişanlı kızlar ya da tanıdıklar
nişanında ne takıldı
bayramda kaynananlar ne yaptı, ay benim kaynanamlar şunu taktı..
geldiler mi hiç
el öpmeye gittin ne yaptılar, benimkiler bile yakut yüzük takmışlardı
yiğenime bayramda görümcesi ay şöyle bohça göndermiş.... diye sürekli laf olunca
onu da geçtim noramlde hep böyle görünce ve ben bizimkilerden hiiiiiiiiiiiiiiiiiç birşey görmeyince çoook zoruma gitti halada gidiyor
daha anlatsam destan olur

amaaa kızlar sizin aklınıza kazık olsun şunu kesinlikle yapmayın, takıları eşinize, ailesine borç vermeyin, verip kötü olacağınıza vermeyin kötü olun benim kaç altın alacağım var hiç lafı edilmiyor, diceksiniz ki sıkıntıyı da biz çekicez
boşverin sıkıntı bi şekilde geçiyor ama giden geri gelmiyor

şu zamana kadar altın mevzusu oldu gibi hep
onun dışında gördüklerimi söyleyim

karadeniz insanın kanında mı var yoksa kaynanamgilin ve çevresindeki insanlar mı hep böyle bilmiyorum ama karşısındaki insan ne düşünür, incinir mi, kırılır mı, bu laf buna denir mi düşüncesi hiç yok, paldır küldürler, sanki konuşmayı konuşma olsun diye yapıyor gibiler,maksat sessizlik olmasın konuşulsun gibi, bende bu izlenim oluştu 1 buçuk senedir

sırf bunlar yüzüne eşim tarafı herkesle özellikle kaynanamlara mesafeliyim eşimde farkında, olabildiğince telefon konuşması yapmamaya çalışıyorum, çünkü ne zaman konuşsam tepemin tasını attırıyorlar, bu huzursuzluk bize yansıyor

birde acayip menfaatçiler bunu fark ettim, eşim tarafından tanıdığım kim var ise (2/3 kişiyi tenzih ediyorum) içine eşimde dahil hep öyleler

şimdilik aklıma gelenler bunlar
karadenizli arkadaşlarım kızmasınlar bana genelleme yapmak istemem ama eşim tarafı bir kişi değil ki dediğim gibi kimi gördü isem öyle yani

Son düzenleme:
bnm aşkımda karadenizli ve hatta ordulu ama bu saqydıklarınızın hiç birini görmedim onlarda o kadar canayakın o kadar sevecenlerki beni kızları yerine koydular bir isteğim 2 olmuoo hele aşkımın annesi babası gelinlerinn 3üne de aynı derece de yakındır birimize ne alsa hiç birimizi ayırmaz çok seviorum onları en az öz annem babam kadar ilk kez senden duyuyorum orduluların böle olduklarını her millette her yerin iyisi kötüsü vardır tabi cnm ama bizimkiler resmen melek yaaaa allah bozmasın inşallahhhhh

ya canım onlara göre ben kızları yerindeyim, ölüyorlar bitiyorlar lafta hep böyle, belki özde de böyledir bilemem ama şu yazdıklarım ve daha sayamadıklarım soğuttu onlardan beni, bendeki açı aynen böyle
normalde sıcak kanlı insanlar evet haklarını yiyemeyeceğim noktalarda var ama soğudum bir kere

ama şu laf konuşma meselesi evlendikten sonra ayyuka çıktı inan şaşıyorum ben, belki hakkaten hiç karşılaşmadığım için garip geliyor bilemiyorum ama sinirlerim bozuluyor

misal şöyle bir örnek vereyim
düğün sonrası eşimin dede ve annanesi ile tel. de konuşuyoruz çok severim onları hele dedenin yeri apayrıdır bende dedemden daha çok dedeliğini görmüşümdür 1buçuk sene içinde 1 desin 2 etmem o derece
annanesi geldi telefona (rahatsızdı biraz) nasılsın faslı bitti filan bi anda ay kızııııııııııım kaynanan ne durumda biliyon mu dedi
ben
aklıma 41 türlü şey geliyor dedim kadın hastalandımı, hastanelikmi oldu, o ses tonuyla söyledi(hiç abartmıyorum)
eşimin gözüne baktım o rahat gayet -ki eğer annesine Allah korusun bişey olsa burda zaten tutamam da, grip bile olsa bana söyler. Annem hastalanmış hiç kendine bakmıyor diye. Çooooooooooooooooooook düşkündür annesine
sesim titredi dedim annane ne oldu hayırdır inş dedim
ah kızım ah dedi aynı ses tonuyla
ordan dede ya ne gerek var niye söylüyorsun dedi
öyle diyince laf kıvırmaya çalıştı
dedim annane ne varsa söyle ucunu getirdin ardınıda getir, insanı merakta bırakma dedim
ay kızııım kaynanan nasıl borçta, yazııık, fındık bahçelerine gündeliğe gidiyor
öyle dedi ya
kafamdan kaynar bir kazan döküldü tırnaklarımdan indi, ordan da sinir ve şok tepeme çıktı, kalakaldım telefonda
arkadan dede diyor olsun sağlık olsun çalışmaktan zeval gelmez diyor, ananede tekrarlıyor
bende ancak yaaa öyle diyebildim

bana bunu niye söyledi onu anlayamadım
o ses tonu ile nasıl lafa girdi, onda hep bilmezdeyim
hayır ben görmedim bişey ben laf etmiyorum kendilerine ettikleri borca beni niye bulaştırıyorlar onu anlamıyorum
babamların durumu gayet iyiydi hiç yokluk görmedim, herşeyin iyisini yedim içtim giydim sağolsunlar

borçluyum,
ben evlenmeden önce bütün eşyalarımı almış 5 kuruşta borç bırakmamıştım
ama eşim düğün sırası kredi kartına yüklenmiş ve onu toparayamıyoruz bi türlü ha aslında ödense 1500 lira kredi kartlarına ve birde buzdolabına borcumuz var başka yok ama para olmayınca ödenemiyor.
ne olduk, ne öldük şükür
kaynanamlar bi salon takımını aldı 2800e o işte
altınlar düğün takısıyla ödendi ondan zırnık göremedik

teyzesi bilezik takacakmış takmadı parasını kaynanama vermiş
düğünden önce 2000 lira para yollamıştı salon parası ve gelinlik parası diye onuda birinden borç almışlar, adam da ille istiyor parayı, kaynanam diyor 2 hafta sonra para gelcek onla vereyim
adam telefon delisi etti
en sonunda yüreğim el vermedi (annem bizim ordaki düğünde takılan bütün takıyı vermişti)altınları bozdurdum verdim eşime git öde diye kaynanam bilmiyor, güya eşim arkadaşından borç aldı biliyor, adında 5 temmuzda ödenecekti hala ödenecek
laf arası konu geçti dedim hani adam parayı veriyordu annenler borcu kapatacaktı dedim
demesin mi geç o adamı zaten şe...z in teki gelmez ondan para diye :84: şok oldum soramadım bile hani ondan gelecek para ile altınları alacaktın diye

bu durumda daha kaynanamların onca borcu varmış nereye o borç bende bilmiyorum

gelecekler dedim ya buraya 1 ay sonra, kaynanamla denk elip görüşsem işte kızım ne istiyon söyle getiryim, şunu yapıyorum istermisin, şunu yapıyorum yapayım mı
ya da eşim diyor annem bize şunu yapıyormuş diye, gerek yok diyorum bende, çalıştığım için zaten evde öyle herşey hatur hutur gitmiyor ziyan oluyor hiiiç gerek yok

birde dediğim gibi laflarının ipi sapı yok
misal baya oldu kaynanamla konuşuyorum
böyle biraz onlar tarafında bir konuya girdik
demesin mi ah kızııım kafamı çok bozuyorlar öyleki gelip istanbula yerleşesim geliyor diye :84: nası yani yaaa diye geçti içimden yine sesim gitti uçtu benden sanki
yani gelip bize yerleşecekler
onların orda pek meşhur gelinle kaynananın bir arada oturması, hiç garip görmüyorlar, bizde öyle şey olmaz ki görmedim ben :95:

ay neysse dert topiği gibi oldu

şükür ki bizimkiler öle deil yaaa ama bütün ordulular die genellememek gerekkk

şükür ki bizimkiler öle deil yaaa ama bütün ordulular die genellememek gerekkk

vallahi bilmiyorum canım işte
ben gördüğümü söyledim
aman Allah kimse başına vermesin
dediğim gibi genelleme yapmak istemem ama
ben tarafından bakınca Ordulu oluyorlar :) ister istemez bir genelleme giriyor yani

valla bilmiom cnm o da senn şansına olmuş pardon şanssızlğın ben kendimi onların gelini olduğum için çok şanslı hissediorum allah senikileri islah etsn o zaman ne denir ki baska

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…