- 14 Nisan 2013
- 1.698
- 1.922
- 408
Amin, yine de şükür ama çekerken çok büyük dertmiş gibi geliyor işte.Al benden de o kadar herkesin farklı farklı Allah dermansiz dert vermesin yinede napalim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin, yine de şükür ama çekerken çok büyük dertmiş gibi geliyor işte.Al benden de o kadar herkesin farklı farklı Allah dermansiz dert vermesin yinede napalim
Bende her gece dinliyorum kuran meali bu gecede soylediklerini dinliyim Allah hepimizin yardımcısı olsun şu an kim hangi derdi yle el açıp Rabbinden yardım diliyorsa kabul eylesin başka siginacak kapımız yok bunu anladım. ...bak canım sana söyleyeceğim şeyi mutlaka yap çünkü sana en iyi gelecek şey bu . daha ilk denemende faydasını göreceksin. bende çok zor günler geçirdim ve inan sana Allah tan başka yardım edemez. inan bana çözümü orada buradan başka insanlarda aramakla hata ediyoruz. bende çok zor günler geçirdim hala geçiriyorum ama Allah a şükür çok kötü bir halden aklı başında birine dönmeye başladım ve inan bunu daha ilk denememde faydasını gördüm.
Duha ve İnşirah surelerinin hem arapçasını hem Türkçe meallerini gece uyurken dinle. youtube da aratıp bulabilirsinki surelerin meallerini dinlersen ne demek istediğimi anlayacaksın.
ayrıca hergün 7 defa Duha suresini okumalısın ben her zaman abdest alamayabiliyorum böyle zamanlarda artık ezberledim Duha suresinin mealini 7 defa okuyorum ama abdest alıp arapçasını okumak daha iyi
Doğru söylüyorsun da bir kesim için iyi, bir kesim için kötü bir dönem olabilir.
Her insan da sıkıntısını anlatmaz, bazı insanlar kan kusar ama söylemez ve ben çok tanıdım böyle insanları.
Bu yüzden her şey dışardan göründüğü gibi olmayabilir.
Belki biz daha hassas insanlarızdır, daha fazla kafamıza takıyoruzdur.
Depresyonu normalleştirmiyorum ama ilaca sarılmayı da önermek içimden gelmiyor.
Psikologla dertleşebilirler tabi, çok mantıklı ama ilaç kullanmak bana pek cazip gelmiyor.
Tabi ileri devreleri kastetmiyorum.
cherry bebeğim böyle 5 kuruş etmez adamlara prim veriyoruz ya ona yanıyorum . inşallah bizde yeniden bizi hakeden insanlara aşık olup evleniriz canım. bak ben geçen gün bir arkadaşla tanıştık bana dediki olmasını çok istediğin birşey için "1 tesbih yani 99 adet. 1 boncukta 1 fatiha3 ihlas suresi okuyup dua etmiş. sonra dileğin olunca 41 tane tesbih dağıtmış. ben bunu yapacağım istersen sende yap. ben inanıyorum bugünlerde güzel şeyler olacakCanimin ici kardesim, bak sana ne dicem.
Sevdigim erkek , yuzume bile bakmayip yurtdisina gitti. Gitmeden once dedikodumu cikarmis, amirim bile duymus, isyerimde kimsenin yuzune bakamiyorum. Insanlar beni gorunce konusmamak icin koridor degistiriyor. Amirim odasina cagirdi, hayatimda bu kadar rezil olmadim. 27 yasindayim, yasitlarim evli,cocuklu ben bir herifin arkasindan oturup agliyorum, ustelik beni rezil etmis , asagilik, serefsiz birinin. Ruhum mutsuz, kalbim sanciyor. Bildigin tukendim. Yasamaya mecalim yok, sevmek , sevilmek zaten imkansiz geliyor.
Simdi ne dusunuyorum biliyor musun, baskasina ne zaman asik olacagimi. Onemli olan sensin, benim cunku , onemli olan mutlu olmak. Onemli olan guzel bir ask hayati, bu herifle olmazsa berikiyle olur; gider baskasina asik olursun. Hedefin mutluluk olmali, guzel yasamak olmali.
Bir kere intihar isini toptan unut. Ya o cok onemsedigin herifin iyice g.tu kalkar "benim icin intihar etti" havasina girer, ya da sana acir. Her iki durumda da umrunda olmazsin ama senin hakkinda 1 gun, 2 gun dusunur, sonra hayatina bakar sen mezara girdiginle kalirsin. Intihar etmyeip boyle devam edersen de, herif hayatina devam eder, sen hayatini tuketip b.k ettiginle kalirsin, kendine edersin. Zaman cok degerli, harcama.
Simdi ben bu herife inat, kesinlikle karar verdim baskasina asik olucam. Ilerde bir gun karsilastigimizda kolumda buyuk askim olacak, senin de hedefin bu olsun. Mutlu olmak olsun hedefin, tekrar soyluyorum. Bu herifi umursama artik, sadece kendi hayatini umursa.
Sonuca geliyorum, psikolog olur, anlayisli bir dost olur, konus , icini dok ama onune bakmaya karar ver derim. Operim :)
ay ben dr a gittim bana antidepresan verdi daha önce kullandığımdan biliyorum insanı yavaşlatıyor yani olayları geç algılıyorsun yavaş düşünüyorsun falan. insan bence kendi içinde çözmeli bazı şeyleriBen katiliyorum, hayatim istedigim yonde degilse ilac ne yapsin bana.yani ilac hayatimi degistirmiyor, beyin kimyasiyla oynayip insani umursamazlastiriyor.
Ben de kizilcik serbeti icenlerdenim, icim paramparca olsa bile kimseye belli etmem. Anlattigim birkac kisi var sadece.
Evet aynen ...Ben daha büyük acilarda yaşadım babamı kaybettim bundan daha ağır olamaz diyorum öyle teselli ediyorum kendimi Allahım a sığınıyorumAmin, yine de şükür ama çekerken çok büyük dertmiş gibi geliyor işte.
O zaman kendine hedefler koy. Kitap okumaya başlayabilirsin mesele Yada al kanavice işle duvarını süsle. Ne bileyim is ara. Ama düşünmeye fırsat bırakma. Düşünmeye başlarsan bitmez onlarHiç kimse umrumda değil zaten kendimi düşüncelere kaptırmış bulduğumda onları hiç düşünmediğimi farkediyorum ama ne düşündüğümü bende bilmiyorum hani kazık yediğim için odama kapanıp kimseye aklımca trip atmıyorum. Bişey var ne olduğunu bilmiyorum ruhum çekildi sanki o kız bana kazık atmadan öncede böle gelgitler yaşardım kafam dağılsın diye görüştüm hatta onlarla. Sonucun böle olduğuna şaşırmadım insanların içinde nasıl davrandığımı bilmiyorum belki kendimden vazgeçtiğimi farkettiler. Ne sevgilim ne onlar kimse aklımda yok hiçbir şey yok şu yazıyı bile nası yazdığımı bilmiyorum kelimeleri toparlayamıyorum
evet canım dinlediğine göre sende Kur an dinlemenin faydalarını farketmişsin. Kur an surelerinin farklı özellikleri oluyor farklı şeylere iyi geliyorlar özellikle psikolojik sorunlarda Duha ve İnşirah sureleri bana çok iyi geldi ayrıca ben çok uyku sorunu çeken biriyim Allah a şükür artık uyuyabiliyorum. birde bu arada Tin sresini de dinliyorumBende her gece dinliyorum kuran meali bu gecede soylediklerini dinliyim Allah hepimizin yardımcısı olsun şu an kim hangi derdi yle el açıp Rabbinden yardım diliyorsa kabul eylesin başka siginacak kapımız yok bunu anladım. ...
ay ben dr a gittim bana antidepresan verdi daha önce kullandığımdan biliyorum insanı yavaşlatıyor yani olayları geç algılıyorsun yavaş düşünüyorsun falan. insan bence kendi içinde çözmeli bazı şeyleri
bende öyleyim ama bak yine de öyle düşünme çünkü gerçekten ben bunu anladımki Allah tan birşey istersen O sana yardım ediyor. arkadaşa söylediğim sureleri Duha,İnşirah surelerini sana da öneririm. zaten surelerin mealleri aslında herşeyi açıklıyor ve seni rahatlatıyor. yine hayatında sorunlar oluyor ama sen kendini güçlü hissediyorsun çünkü Allah ın seninle olduğunu hissediyorsun dinledikçeTukendim diye topik acmayi dusunuyordum, bu kiz benden once davranmis :) :) Tum tukenmisler, mutsular yine toplandik bnalim topigine :)
Rapisa var ya, cidden tukenmisim be , az once ben de bunu dusunuyordum. Vallahi artik umut etmeye mecalim yok. Gecende birisi bana, umut olmadan mutluluk olamaz mi demisti.....ben de olamaz demistim. Ne umut ne mutluluk var bende, icim bombos.
Bazı dertler gerçekten çözümsüz.Evet aynen ...Ben daha büyük acilarda yaşadım babamı kaybettim bundan daha ağır olamaz diyorum öyle teselli ediyorum kendimi Allahım a sığınıyorum
birde o bende de oluyor. mesela diyorumki kendime niye yaşıyorumki birini seviyorsun istiyorsunki hayatında tek o lsun hadi o olmadı diyelim tutmadı başka biri diyorsun belki onunla olur o da olmuyor yahu bunların hepsinde mi bir arıza var. artık olmaz herhalde diye düşünüyorum sonra diyorum bu saçma sapan dünyada insanların saçma sapan hırsları egoları içinde yarış atı gibi koşturmanın ne anlamı var. herşey bana çok boş geliyor. heee evet birini sevip onu aşık olduğumu düşündüğüm zaman kendimi mutlu hissediyorum ama ne zaman birine aşık olsam güzel bir kazık yiyorum bu yüzden içimden benimde birşey gelmiyor hatta bende kendimi ölüme yakın hissediyorum.Tukendim diye topik acmayi dusunuyordum, bu kiz benden once davranmis :) :) Tum tukenmisler, mutsular yine toplandik bnalim topigine :)
Rapisa var ya, cidden tukenmisim be , az once ben de bunu dusunuyordum. Vallahi artik umut etmeye mecalim yok. Gecende birisi bana, umut olmadan mutluluk olamaz mi demisti.....ben de olamaz demistim. Ne umut ne mutluluk var bende, icim bombos.
aslında hayatının amacı derken aslında yine herşey Allah ta bitiyor. ben şunu anladımki dünyadaki hiçbirşeyi çok sevip bağlanmamak lazım.mesela birini çok sevip onu hayatının anlamı yaptığında sonra o kişi hayatından çıktığında evet hayatının anlamı kalmıyor ama mesela üni .okuyorsun yıllarını veriyorsun istediğin gibi bir iş bulamadığında bu da sendeçöküntüye sebep olabiliyor yani demem o ki herkesin sınavı farklıdır bence burada önemli olan şey bağlandığın şey. o senden alınınca bu kariyer de olabilir sevgili de olabilir başka birşey de olabilir mesela ailenden birinin vefat etmesi de olabilir.Hayatının amacı ne arkadaşım
Onu bir erkeğe bir ya da birkaç dosta bağlayınca böyle çöküyoruz
neden yaşadığını bilmezsen uğruna yaşadığın insanlar seni bırakınca boşluğa düşmen çok normal bence..
keşke bir amacın olsa bir sebebin?
doğru söylüyorsun canım bunları elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum . aslında bu halim kötünün iyisiNiye böyle olmuşsunuz kızlar ya
Keşke elimden bir şey gelse
Aslında bir fikir geldi saçma gelecek belki ama...Şimdi sizin umutsuzluk üst seviyedeyse mutluluk hormonu az salgılanıyor demek ki
geçen gün bir makale okumuştum beden dilinin ruha etkisi ile ilgili
mesela özgüvenli durursanız rahatlar ve özgüveninizi getirirsiniz yerine diyordu ya da her sabah mutluymuş gibi aynaya bakıp gülümserseniz beyniniz mutlu anınızla aynı hormonları salgılar diye.. Bunlar biraz denenebilir bence..:)
Ama en kesin yöntem zaman tabi...kendimden biliyorum...
evet canım doğru söylüyorsun ben kendime iyi gelen şeyleri farkettim onları yapıyorum. bu da bir süreç çünkü daha kötüyken bu hale geldim inşallah daha iyi olacağım.Kızlar kendinize gelin bir çok arkadaş çok güzel şeyler yazmış ve aynı konu sahibi gibi kendini bitmiş hissedenler olabilir insan her dönem mutlu ve umutlu olamıyorum inanın mutsuzlukta hayatın içinde var hiçbir dert kalıcı değil gelir gider üzülün ağlayın bağırın Buda hayatın içinde var sonrası güzel kendini kötü hissedenler duygularınızı paylaşın ama çıkış yolunuda konuşun.. Konu sahibi bir arkadaş demiş aynen katılıyorum ne güzel anlatmışsın roman gibi edebi yönün kuvvetli demekki..