• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karanlık günlerde kendinizi nasıl teselli ediyorsunuz?

muallime202091

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2020
35
24
38
33
Hanımlar merhaba. Bu ara çok yorgun,bitkin, hayattan kopmuş gibi hissediyorum. Normalde neşeli ve hayat dolu bir yapım var ama bazı şeyler çok birikti içimde sanırım. Karakter olarak soğukkanlı ve sağlam bir yapım yok maalesef olumsuzluktan hemen etkileniyorum. Böyle zamanlarda nasıl ayakta duruyorsunuz, güzel seyler duymaya ihtiyacım var. Her gün yürüyüş yapıyorum biraz da olsa rahatlatıyor ama şu kafamın sersemligi, kaygılı ve karamsar günleri nasıl aşabilirim. :(

Saglikli olun gerisi hallolur 2 sene önce hayat felsefemi degistirdim önce sağlığımız gerisi hallolur dedigim an her şeye dayanabilir hale geldim.
Burda hep yazarim oğlum 11 aylıktı nadir görülen bir hastalik geçirdi ilerdeydi fark ermeseydik ölümcül bir hastalik o hastanede yatarken oyle küçücük benim saçlarım beyazladı cigerim söküldü ama cok şükür geçirdik su anda 4 yaşında sağlıklı ya herşey hallolur diyorum.
Inanın corona başladığından bu yana aylardır evdeyim oğlumun durumu bize gore daha hassas çünkü bağışıklığı düşük oma bisey olur korkusuyla çıkmıyorum ama alıştım balkonumda kahve kitap ya da boş boş oturup etrafı seyretmek bile yetiyor bana yeter ki sağlığımız yerinde olsu.
Insaniz tabi ki bunalıp daralıyoruz ama geçer geçicek ben çözümü bu şekilde buldum.
Allah size de ferahlık huzur versin insallah

Hanımlar merhaba. Bu ara çok yorgun,bitkin, hayattan kopmuş gibi hissediyorum. Normalde neşeli ve hayat dolu bir yapım var ama bazı şeyler çok birikti içimde sanırım. Karakter olarak soğukkanlı ve sağlam bir yapım yok maalesef olumsuzluktan hemen etkileniyorum. Böyle zamanlarda nasıl ayakta duruyorsunuz, güzel seyler duymaya ihtiyacım var. Her gün yürüyüş yapıyorum biraz da olsa rahatlatıyor ama şu kafamın sersemligi, kaygılı ve karamsar günleri nasıl aşabilirim. :KK43:
Sulugozlu bir yapim oldugu icin herseye aglayip rahatliyorum 😣😅

Bu aralar herkes böyle hissediyor sanırım açılan konulara bakarsanız anlarsınız. Kendinizi yalnız hissetmeyin. Sevdiğiniz şeyleri yapmaya çalışın. Açın bir müzik bir güzel hareket edip temizlik yapın mis kokularla oturun. Sevdiklerinizle zor da olsa iletişimi kesmemeye çalışın. Bazen de bırakın mutsuz olun sonsuz mutluluk diye bir şey yok o zaman mutluluğu hissedemezdik zaten

Onemli olan her mutluluğun da kederin de kalıcı olmadığını bilmek ve degistirebilecegimiz şeyleri değiştirebilmek için çabalamak. Ben hayra çok inanırım. İstediğim bisiy olmadığında ağlarken bile acaba karşıma güzel ne cikicakti da bu olmadı diye düşünürüm ve her zaman güzeli çıkar

3 günlük dünya üzülmekle bişey değişecek mi kötü bişey olacağı varsa olur zaten sonrasında üzülünür, endişe kaygı sadece negatifi çeker ben enerjiye çok inanırım pozitif olduğum günlerde herşey yolunda giderken negatif olduğum zamanlarda aksilikler daha çok çıkar karşıma, bu yüzden rahat olmalı su akar yolunu bulur üzülecek bir sürü şey yaşıcaz mutlaka ama yaşamadan da durduk yere güzel günleri harap etmeye ne gerek

Bende Aynı senin gibi hissediyorum, hiiiç iyi değilim, mutlu neşeli canlı olmak istiyorum ama değilim... içimden hiç birşey yapmak gelmiyor, bütün gün boş boş vakit geçiriyorum...

Şuan bende öyleyim, bu aralar bende de çok oluyor bu durum.
hiç bir şey yapmak gelmiyor içimden de, elimden de :(

Maneviyatıma yatırım yapıyorum. Her şeyin Allah'tan geldiğini kendime hatırlatıyorum. Hayata geliş amacımın bir imtihan olduğunu hatırlıyorum. Peygamberimizin yaşadığı üzüntü, açlık, yetimlik, evlatlarını kaybetme, yurdundan kovulma, taşlanma, vs gibi ağır olayları düşünüp, her şey biz insanlar için deyip sabrediyorum. Her halime şükrediyorum.

Aynen bende o durumdayım. Yemek bile yemek istemiyorum. Hiç bişey yapmak istemiyorum. Öyle boş boş oturup düşünüyorum sadece .😑 Bende senin gibiydim neşeli hayat dolu. Bütün enerjim bitti sanki . Yaşama isteğim bile yok gibi.Eski zamanlarımı çok özlüyorum 🥺

Aslında birden geçmiyor ama beyninizi farklı noktalara yönlendirmek kendini oyalamak o süreci çok hızlı ve acısız atlatmayı sağlıyor ve bir bakmışsınız herşey geride kalmış. Size iyi gelen aktiviteler yapın ve beyninizi birazcık kandırın

Maneviyatıma yatırım yapıyorum. Her şeyin Allah'tan geldiğini kendime hatırlatıyorum. Hayata geliş amacımın bir imtihan olduğunu hatırlıyorum. Peygamberimizin yaşadığı üzüntü, açlık, yetimlik, evlatlarını kaybetme, yurdundan kovulma, taşlanma, vs gibi ağır olayları düşünüp, her şey biz insanlar için deyip sabrediyorum. Her halime şükrediyorum.

Ne güzel ne mutlu sana böyle düşünüp kendini rahatlatabiliyorsan 🌹 yada senin yaşadıkların benim yaşadıklarıma göre daha hafif... Bende herşeyin imtihan olduğunu biliyorum inanıyorum inançlı biriyim elhamdülillah ama yinede moral olarak hiç iyi değilim bir türlü mutlu olamıyorum yaşadığım travmaların üstesinden gelemiyorum Çok ama çoook üzgün yorgun mutsuzum 😞

Öncelikle size tavsiyem kan değerlerinize baktırmanız çünkü ben de kalkıp bir şeyler yapmak istiyorum ama sürekli bir halsizlik, uyku hali beni engelliyordu. Takviye almaya başladım daha iyiyim artık.
Çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz. Tek olmadığınızı bilin ve neyden zevk aldığınızı bulun.
Mesela klişe ama gün içinde bir şeyleri araştırıp öğrenmek, kitap okumak, o kitaptan bir şeyler öğrenmek benim çok hoşuma gidiyor. Ya da kişisel bakıma özen göstermek, ben bayılıyorum yeni ürünler alayım süreyim deneyeyim,online sitelere bakıp kıyafet vs alayım onu giyeyim,süsleneyim vs
Ya da müzik açıp dinlemeyi seviyorum o an ruh halimi gerçekten değiştiriyor hareketli bir şarkı. Bir de belli bir saatim var benim,oğlumu uyuttuktan sonra ilk işim Türk kahvesi yapıp balkonda oturmak nasıl iyi geliyor resmen gün içinde o anı bekliyorum 🤣
Ya aslında genel olarak hayatı aynı rutinde yaşamamak, bugünün dünden daha farklı geçmesi bir nebze ruh halinize iyi gelecek şeyler. Bir de sevdiğiniz bir işte çalışmak kafayı dağıtmak için bire bir

Hanımlar merhaba. Bu ara çok yorgun,bitkin, hayattan kopmuş gibi hissediyorum. Normalde neşeli ve hayat dolu bir yapım var ama bazı şeyler çok birikti içimde sanırım. Karakter olarak soğukkanlı ve sağlam bir yapım yok maalesef olumsuzluktan hemen etkileniyorum. Böyle zamanlarda nasıl ayakta duruyorsunuz, güzel seyler duymaya ihtiyacım var. Her gün yürüyüş yapıyorum biraz da olsa rahatlatıyor ama şu kafamın sersemligi, kaygılı ve karamsar günleri nasıl aşabilirim. :(
Teselli edemiyorum. Dibine kadar üzüntümü yaşıyorum. Perişan oluyorum ve duruma alışıyorum. Öyle öyle geçiyor zaman

Back
X