Karar veremedim birde size sormak istedim arkadaşlar bana bir akıl verin..

cucuummu41

yiğitalinin annesi:)
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2008
128
0
96
38
Kocaeli
merhaba arkadaşlar şu kararsızlık ve cesaretsizliğimden bıktım resmen...size danışmak istedim..belki içinizde giden duyan vardır işkur eğitici annelik adında kurs açtı 25 günlük eğitimden sonra sertifika verilicek.bende yazılmıştım pazartesi günü başlıycak inşallah benim sorunumda şu 2 yaşında bir oğlum var kurs sabah 8.30 da başlıycağı için mecburen oğlumu alt katımda oturan kayınvalideme bırakmak zorundayım..ama sırf bu yüzden aylardır beklediğim kurstan vazgeçmek üzereyim..çünkü geçen gün kurs için toplantıya gittiğimizde sabah 9 da ona bıraktım öğleden sonra 13.30 da döndüğümde hala kahvaltı yapmamıştı kendimi çok suçlu hissettim..sizce iyi mi yapıyorum bu kurstan vazgeçmekle??

çocuk mu kahvaltı yapmamıştı,ayy inanmıyorum yaa
cnm bence sen çocukla ilgilen eğer kurs seniz için çok önemli değilse
gerçi kayınvaliden ile aran nasıl bilmiyorum ama o saate kadar çocuğa kahvaltı vermemişse ilgilenmek
istemiyordur belki

canım eğer kayınvaliden ile aranızdai diyalog iyi ise bunu onunla konuşabilirsin
onu kırmadan çocuğunu ona bırakacağını ve gözünün arkada kalmasını istemedğini söyle
bu arada o gün sordun mu neden kahvaltı vermediğini

hatta yumurtasını pişirip bıraktım anne verirsin dedim..tamam dedi yani zorla bırakmadım,kayınvalidem rahat bi kadın verdim yemedi diyo:uhm:

bence vazgecmeee yaniii kayinaldenle kousabilirsin cocugun yemio diyee o biraz dikkat ettsi...kavaltisini yapsin diy beceee tatli dilee olur neden olmasinnn...

evet yaa bırakmamalıyım eşimin de dediği gibi kendimi geliştiricem derken çocuğumuzun gelişimi durucak diyo...görümcede çocuğunu ona bırakırdı bazen çorba yapmaya üşenir 1 yaşındaki çocuğa ılık suyla ekmeği katar yedirirdi ozamanlar görümceme çok kızardım bakıcıya para vermemek için çocuğu bakımsız kalıyor diye..tamam torunlarını çok seviyor onun evindeyken herşeyi yapmak serbest çocuklar için ama iş yemek yemeğe sıra geldimi hiç dikkat etmiyor,üşengeç biraz

sağol canım eniyisi öyle yapmak..bekarken başka ilde seminerlere bile katılıyordum ama şimdi özellikle oğlum olduktan sonra cesaret edemiyorum alışkın olduğum içinde nerde ne var hep araştırıyorum başvuruyorum ama iş kursa veya seminere başlamaya sıra gelince vazgeçiyorum kimseye güvenemiyorum oğlumu emanet etmek için..umarım geçici bir durumdur..

çok uzak sayılmaz aslında yarım saatlik mesafesi var... bu da olabilir ama işte dediğim gibi cesaret edemiyorum.,,aklıma birsürü şey geliyor ya bakamazsa ya düşerse ya öğlen uykusunu ihmal ettirirse öğle bi huyu varki çocukla ilgilenmek zor geliyor alıyor komşuya götürüyor akşama kadar orda çocuklara baktırıyor ya benim oğlumada öyle yaparsa diye diye vazgeçiyorum acaba bu korkularımın üstüne mi gitmeliyim yoksa evde oturup çocuğumu gözümün önünden ayırmamalımıyım...:uhm:

Bence kayınvalideni tembihle de bırak, zorla da olsa yedir diye.
Ve o kursa da git, sonuçta şehir dışına çıkmıyosun olacak o kadar büyütmeyin.

senin yakınında ailenden biri yokmu?
ne bileyim kardeşin falan uzaksada gelip kalsa

valla ne diyeceğimi bilemedim o çocuk emanet üstelik torunu...bakmayı kabul etmezde ben kaynanama bıraksam benden iyi bakar...aileden kimse yok mu yakınında buda bi çözüm olabilir yada gözün arkada kalmayacak kadar yakın hissettiğin biri...

var ablam çok da iyi bakıyo ama sabah erkenden kalkıp ona götürüp sonra kursa yetişmem imkansız haftanın belli günleri olsa neyse ama hersabah çocuk çok yıpranır malum soğuklarda başladı..

ilginc bi kaynanaymis. cok seviyor da yemek vermek aklina gelmiyor....
sabah kahvaltisi yaptirip birakin bide kücük bi canta hazirlayin,
cocugunuz neleri seviyorsa hazirlar koyarsiniz. hazir olunca kaynananiz onlari yedirir heralde.

çocuğunuzu yemek konusunda sizde biraz nazlamış olabilir misniz acaba diyorum..

ayrıca çocuk yemek yemiyor diye kursu bırakmanız da saçma..

önce çocuğun alışkanlıkları ile ilgili düşünün sonra da emanet ettiklerinizin tavrı ile tabiki

ne olursa olsun torunları aç da bırakmıyorlardır herhalde..

ilk gün bunu yapması olağan ,belki de canı istemedi...
alışacaktır eminim ...
bence bu eğitim de gerekli ,faydalı olabileceği kanısındayım ,suçluluk hissetmeyin amacınız zaten evlandınıza yönelik ...
kendinizi geliştirme isteğinizden daha doğal bişi olamaz..
konuşun çocuğunuzla bir müddet için senden iz,n istiyorum tatlım ben sana daha iyi bakıp ,büyütebilmek için orada olacağım deyin ...mutlaka anlamaya çalışacak ,en azından zamanla...

Gereginden fazla hassas davraniyormussunuz gibi geldi bana...
Sonucta o bayan kayinvalideniz olabildigine göre o da zamaninda cocuk büyüttü...
Eger 25 gün katlanamiycak kadar yanlis bir yetistirme tarzi olsaydi hanimefendinin, herhalde esiniz olarak onun oglunu secmezdinizyerimseniben
Eger Allah korusun birseyin olacagi varsa gözünüzün önünden ayirmasaniz dahi olur...
Rahat olun; cocugunu daha bir kac aylikken birilerine emanet edipte calismaya gidenler var; sizin gibi sadece 25 günlügüne de degil... E ONLARDA ANNE...
Herkesten önce Allah´a emanet edin yavrunuzu...

canım emanet edebileceğin bir komşun var mı? Varsa komşunla konuş gerekirse ona bırak sonuçta aylarca süren birşey değil ya...

evet arkadaşlar haklısınız gereğinden fazla abarttığımın farkındayım ama inanın bende vazgeçmek istiyorum bu huyumdan bilmiyorum belki eşimin tutumu kayınvalidemin üşengeç halleri dahada körüklüyo beni...mesela ablamada bıraksam bir saatliğine bırakırım zaten genelde hemen annemi ararım sende git yanlarına diye bir saat içindede enaz 3 kezde ararım.. ablama hani sormak tembihlemek zor gelmiyor ama kayınvalideme çekiniyorum işte..

ilk gün bunu yapması olağan ,belki de canı istemedi...
alışacaktır eminim ...
bence bu eğitim de gerekli ,faydalı olabileceği kanısındayım ,suçluluk hissetmeyin amacınız zaten evlandınıza yönelik ...
kendinizi geliştirme isteğinizden daha doğal bişi olamaz..
konuşun çocuğunuzla bir müddet için senden iz,n istiyorum tatlım ben sana daha iyi bakıp ,büyütebilmek için orada olacağım deyin ...mutlaka anlamaya çalışacak ,en azından zamanla...

evet kesinlikle tek amacım oğlum için daha iyisini yapabilmek için...inşallh niyetime göre olur..sağolun içimi rahatlattınız genelde hep otur oturduğun yerde madem okumak istiyodun o kadar evlenmeseydin şimdi çocuğun oluncamı aklına geldi tarzı konuşmalardan öyle bunaldımki:1no2:

merhaba arkadaşlar öncelikle ilginiz için hepinize teşekkür ederim bugün kurstan aradılar ilkgünü gitmediğim için aradılar neden gelmediğimi sordular bende saatleri uymadı gelemiyorum dedim saati daha geriye aldık öğleden sonra dediler çok sevindim yaazemuszemus ablama oğlumu götürebilcem yarın inşallh nasipse başlıyorum çok mutluyumopuyorumnanaktan

Back
X