karar veremiyorum bir türlü

kızlar merhaba
aylardır kendime bile söylemeye korktuğum şeyi şimdi buraya yazıyorum.
eşimle yaklaşık 3 yıldır evliyim. 2 yaşında bir kızım var.
fakat artık eşimi sevmiyorum. Kendinden okadar soğuttu ki beni anlatamam. kısaca yazmaya çalışacağım.

eşimle ilk tanıştığımızda aynı şirketteydik. 1 ay içinde evlenmeye karar verdik ilişkimizin 5. ayında evliydik. hemen hamile kaldım bilerek ve isteyerek çünkü 33 yaşındaydım.
kayınvalidemle ve görümcemle çok sorunlar yaşadım eski konularımdan bilenle vardır.
eşim iyi bir insan aslında ama evlendiğimizde çok borcu varmış ben bunu sonradan öğrendim.
evlendiğim günden beri borç ödüyorum. ne balayı ne bir tatil ne bir yemek ne üst ne baş hiç bir şey yapamıyorum. zaten aldığım maaş kira ve faturalara zor yetiyor. çok bunaldım.

kızıma bir şey almak hak getire zaten bütün masraflarını benim ailem karşılıyor. ailem değil hatta sülalem.
eşim evlendiğimizden beri 3 kere iş değiştirdi. en son artık bizim şirkete aldım burada çalışıyor.
bir arkadaştan evde etiket işi aldık akşamları işten geldikten sonra onu yapıyoruz hafta sonları da dahil.
yemek yemeğe bile izin vermeyecek neredeyse.
çalışan bir kadın olsam bile evim hep tertemiz ve düzenliydi. fakat bu işleri aldık artık ev işi yapmama bile izin vermiyor. ev evlikten çıkmış durumda.

sürekli bir çalışma halindeyiz. yani sadece uyurken dinlenebiliyorum oda zaten gece 3 te falan yatıp sabah 7:30 da kalkıyorum. kızımla hiç ilgilenemiyorum bile.

bunun gibi bir sürü şey. görünüşte belki elle tutulan bir şey yok gibi duruyor olabilir ama ben çok bunaldım.
alıp başımı gidesim var.

boşanmayı bile düşünüyorum artık. bunu birkaç kere dile getirdim hep tamam düzelicem dedi düzelen hiç bir şey yok aynı tas aynı hamam.

son 2 haftadır ciddi ciddi boşanmayı düşünürken yakalıyorum kendimi boşansam nasıl olur ne yaparım diye.

kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadınım çok şükür kızıma da kendime de şu an ki durumumdan daha iyi bakarım buna eminim.

siz olsanız benim yerimde ne yapardınız merak ediyorum.

Anlattığınız şeyler çok zor insan ister istemez bunalıma girer,fakat ilerde kızımı babasız bıraktım diye pişman olmamak için bir daha düşünün.Evlilik sabır işi ve yükün çoğunu çekmek biz kadınlara düşüyor malesef:KK43:

elde sıfır kalması kadar doğal bir şey yok bu durumda..size tavsiyem bereketlide oluyor perdecilerle anlaşın 3-5 kadın bulun perde boncuğu yapın benim annem hatırı sayılır biz kazanç elde ediyor 2 kişiydik başladık kısa sürede çevredeki kadınlar harçlık çıkarmak için başladılar şimdi 20-25 kişiye perde boncuğu yaptırıyor bi o kadarına da teşbih yaptırıyor kadınlar 4 lira kazanıyor iş başı annem 1 lira kazanıyor böyle böyle derken ayda 1000 liraya yakın para geliyor..
nasıl yapılıyor o yani nerden alabilirim ki her perdeci verirmi acaba

ekmek elden su gölden yaşamışlar ailece nerde akşam orda sabah anlayacağın.. sıkılığı ben evlenince tuttu..

Şaka gibi, o ailesiyle gezmiş yemiş içmiş bunun faturasını 5 sene sen mi ödeyeceksin?

Arkadaşın önerisi mantıklı, ya ayrı eve çıkın, ya da kendi ailenizin yanına dönün. Borçlarını bitir de gel de. Sizin için savaşır, çabalar, gönlünüzü tekrar kazanır belki.

nasıl yapılıyor o yani nerden alabilirim ki her perdeci verirmi acaba
perdecilerin olduğu bir çarşı muhakkak vardır toptancı tarzı yerler bir kaçı ile görüşürsen seni yönlendirirler..biz annemle perdecilere gidip görüşmüştük hep onlar yönlendrmişti konyada olsan yardımcı olurdum ama istanbuldasın..bu işlerin merkezi oralar..

birde şu ayrı yaşamayı gözden geçir bence evet adam sağa sola yedirmiyor belki ama kendisinin ve ailesinin sorumluluğunu sana yüklememeli borcun bitince görüşelim ya da bir ödeme planı oluşturana kadar görüşmeyelim fikri bana da cazip geldi..senin günahın yok o borçlar için paralama kendini aileside yardım etsin enişte beyin...

bir de 1200 lira maaşı İstanbulda Hangi Allah korkusu olan verir ki...Böyle kiraların 1000 küsür lira olduğu bir memlekette nasıl 1200 lira maaş verilebilir hala aklım almıyor...İstanbulu bu denli pahalı bir il yapan nedir ..nüfusun nerdeyse tamamı asgari ücretle çalışıyorken aklım almıyor.

çabalıyor o ayrı.. ama herşeyden kısıyor.. peynir alalım gerek yok , zeytin alalım gerek yok,kıyma alalım yemek yapayım kıymasız yap... artık bıktımm

bitanem evlenmeden önce kavun değil ki bilesin.. zor bi durum boşanma kararı na gelince cok iyi düşün kızlarında söylediği gibi çocuk var.. ama cocuk için evlilik sorunsuz koca zor çekiliyor.. düzelirim diyip bi adım atmıyorsa zor.. dua et benim eşimde sorumsuz du ama inan bana dua ederek sürekli hergün eşim yatarken ayetel kürsüyü okudum .. şükür şimdi beklediğimden de fazla düzeldi.. eş baba arkadaş dost olmayı başardı.. inş. eşinde düzelir ve yuvanı bozmak zorunda kalmazsın..

bir de 1200 lira maaşı İstanbulda Hangi Allah korkusu olan verir ki...Böyle kiraların 1000 küsür lira olduğu bir memlekette nasıl 1200 lira maaş verilebilir hala aklım almıyor...İstanbulu bu denli pahalı bir il yapan nedir ..nüfusun nerdeyse tamamı asgari ücretle çalışıyorken aklım almıyor.

bundan önceki iş yerinde 2500 tl idi maaşı ama hep gecikmeli hep gecikmeli oda bir işe yaramıyordu.. şimdi en azında gününde maaşımızı alıyoruz ikramiyelerimiz var şükür.. borç olmasa gül gibi geçinip gideriz yani

bitanem evlenmeden önce kavun değil ki bilesin.. zor bi durum boşanma kararı na gelince cok iyi düşün kızlarında söylediği gibi çocuk var.. ama cocuk için evlilik sorunsuz koca zor çekiliyor.. düzelirim diyip bi adım atmıyorsa zor.. dua et benim eşimde sorumsuz du ama inan bana dua ederek sürekli hergün eşim yatarken ayetel kürsüyü okudum .. şükür şimdi beklediğimden de fazla düzeldi.. eş baba arkadaş dost olmayı başardı.. inş. eşinde düzelir ve yuvanı bozmak zorunda kalmazsın..

bende sürekli dua ederim ama insanoğluyuz işte eşim düzelsin diye değilde borcum bitsin rızkımı kesme allahım diye ediyorum. bunu deneyeceğim.

Sabit fikirli insanlar gerçekten sıkıyor bir süre sonra. Sen a dersin yok kesinlikle b'dir o...
Özgüven düşmanları
Ben boşan yada boşanma diyemem ama ortada sağlıklı bir evlilik yok
Sen alakan olmayan bir borcu ödemek zorunda değilken ödüyorsun, adamda en ufak alttan alayım tavrı yok
Kazandığın paranın tadını çıkaramıyorsun
Lakin 3 sene çekipte her şeyi silip atmakta zor
Bir şey hissetmiyorum da diyorsun acaba sıkıntılardan dolayı mı uzaklaştın nefret ettin
Biraz daha gözlemle ve olmuyorsa zorlama bence

durumunuz cok zor. bencede bi süre ayri kalin belki o sürede borclarini toparlar yada ailesinden yardim alir. siz onun borcunu ödemek icin evlenmediniz sonucta. cocugunuzdan kisip esinize yardim ediyorsunuz. allah sabir versin.

Back
X