• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karar veremiyorum,yardım edermisiniz ? :)

meLike_18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
275
0
96
Çankırı
Ben bu yıl YGS sınavına girdim fakat iyi bir puan gelmedi.Barajın altındayım.Bilgisayar Programcılığı okuyorum meslek lisesiyim..Oturduğum ilde 2 yıllık Bilgisayar programcılığı var ve ben oraya gitmek istemiyorum.Kimisi çok kolay yata yata geçiyorum derken kimisi zorlanıyorum diyo kimiside dinlersen yaparsın ya kolay diyorlar.Açıkcası kişiden kişiye farklılık gösteriyor.Kod yazılıyor bu bi kesin yanii.Ama ben çok sıkıldım zaten alanım Programcılık.Ailem 2 yıllık Bilgisayar programcılıgına gitmemi istiyor bende Adalet Meslek Yüksekokuluna gitmek isitiyorum Açıköğretim olarak.Çok kararsız kaldım napıcam bilmiyorum eğer adalet olursa işe girip çalışmaya bir yandan okumayı düşünüyorum napıcam bilmiyorum çook kararsızım tecrübeli olan ablalarım büyüklerim sizden yardım bekliyorum napıyım ben :2:

Madem adalet ve meslek yuksek okuluna açık öğretimden okuyacaksın her ikisinede git derim ben. Bilgisayar programciligini sınava girerek 4 yıla tamamlayabilirsiniz ;) İkiside is garantisi olan meslekler.

Madem adalet ve meslek yuksek okuluna açık öğretimden okuyacaksın her ikisinede git derim ben. Bilgisayar programciligini sınava girerek 4 yıla tamamlayabilirsiniz ;) İkiside is garantisi olan meslekler.

iyide bu sene sadece tek bir tercih yapma hakkım var diye biliyorum hem adalet hem programcılık olmazmış galba.aynı anda ikisi olsa daha güzel olur tabi ama zor karar vermekte zorlanıyorum o yüzden..:5:

bence onu oku zaten iki sene hemen biter.o cepte olsun.sonra calisirken digerini okursun ne guzel . Allah basarilar versin

Ben hukuk fakultesindeyken ayrıca açık öğretimede yazılmıştım. Ama devam etmedim o ayrı :) bence sen o konuyu bir araştır :)

Yazmayı unuttum :) bilgisayar programciligini yaz.. Okurken açık öğretime yazılırsın :)) 2 seneden sonrada okulunu 4 seneye tamamlarsın :)) Bence en iyi çözüm bu :)

2 yıl diye küçümseme ve notlarını yüksek tut...
benim tam beş tanıdığım bi senelik dersane sonrası güzel üniversitelere dikey geçiş yaptı..bence sen de yapabilirsin

2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyan biri olarak.....yha inekten beter çalışıcan ve asla ders çalışmayla kalmayacan bilgisayar pratik yapmazsan hiçbir işine yaramaz ne kadr pratik o kadar mesleğinde ilerleye bilirsiniz..... bilgisayar nankördür biraz ilgini azalt temponu düşür seni geride bırakır.......:47::47::47:
koca sınıfta bilgisayarla ilgili iş yapan bir elin parmaklarını geçmez açık ve net konuşiim sana..bende bir hevesle gittim birde 12 saatlik mesafeydi:43::43::43::43: çok pişmanım sadece cv.imde güzel bir etki okadar millet bilg.programcılığı deyince çok byük zannediyor bende 2.sınıfa kadar böyle sanıyordum ama fısss yanii.......

haa amaa sen ben dersde çalışırım dersen mühendisliğini öğretmenliğini oku içinde kalmasın ama bilgisayar okuyan kişi bilgisayarın herşeyini öğrenmek istiyorum diye azimli olan kişi olmalıdır kanımcaaa

herkes okuduğu mesleği yapmıyor ki canım bana kalırsa önce örgün öğretim göreceğin okula git üniversite hayatını yaşa
açıköğretime herzaman gidebilirsin
öğrenciliğin tadını çıkar
çalışmaktan bıkacaksın zaten hayatın boyunca....

alanını oku.Ardından aof'den istediğin bir bölümle 4 seneye tamamlarsın.

Önce üniversitenin havasını al örgününü bitir.Açık kolay orda her zaman seni bekliyor olacak :34:

2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyan biri olarak.....yha inekten beter çalışıcan ve asla ders çalışmayla kalmayacan bilgisayar pratik yapmazsan hiçbir işine yaramaz ne kadr pratik o kadar mesleğinde ilerleye bilirsiniz..... bilgisayar nankördür biraz ilgini azalt temponu düşür seni geride bırakır.......:47::47::47:
koca sınıfta bilgisayarla ilgili iş yapan bir elin parmaklarını geçmez açık ve net konuşiim sana..bende bir hevesle gittim birde 12 saatlik mesafeydi:43::43::43::43: çok pişmanım sadece cv.imde güzel bir etki okadar millet bilg.programcılığı deyince çok byük zannediyor bende 2.sınıfa kadar böyle sanıyordum ama fısss yanii.......

haa amaa sen ben dersde çalışırım dersen mühendisliğini öğretmenliğini oku içinde kalmasın ama bilgisayar okuyan kişi bilgisayarın herşeyini öğrenmek istiyorum diye azimli olan kişi olmalıdır kanımcaaa

Canım merhaba.Aynı bölümden mezunum ve okul bitince sudan çıkmış balık gibi oldum ve inan bana okulda asla birşey öğretmiyorlar.Sorgulayarak sen öğreniyosun.Ben bunun mezun olduktan sonra farkına vardım.Halk eğitimi merkezlerinede ve özel eğitim kurumlarında ücretli öğretmenlik ve usta öğreticilik yapma hakkın olduğunu biliyosundur.Kullan derim.Çünkü ssk önemli maalesef ülkemizde.ve kpss gibi bi sına olduüu sürece bilgisayar işletmenliği sertifikası almak için kurslara başvuranlar oldukça ücretli öğretmenlik yapanlar sıkıntı çekmez diye düşünüyorum kurs açısından.sana kendini geliştirmen açısından görsel eğitim setlerini önerebilirim bunlar internette bilgisar/yazılım/bilişim forumlarında mevcut.Ben de öyle yapıp web e yöneldim ve şuanda mezun olalı 1 buçuk 2 sene oluyor hem halk eğitim merkezinde ücretli öğretmenlik yapıyorum, hem de bir bilişim firmasının web ve grafik işlerini yürütüyorum.flasl web site yapımı, dreamweaver görsel eğitim, php ve asp ile web site yapımı şekinde google da aratıp görsel eğitim seti indirebilirsin.eğitimini devam ettirmeye de gelince dgs falan hikaye bu ülkede ister mühendislik bitir, ister öğretmenlikikisiyle de işin zor.Çünkü 1.si öğretmenlik okuyupbitirsen direk atanamayacaksın, ücretli olarak yapacaksın ve sen öğretmenlik okumadan da bunu yapabiliyosun zaten.mühendislik desen inan bana pat diye iş bulamıyosun ki zaten mühendislerin yaptıkları işleri myo mezunları da yapıyor.senden farklı bişi yapmıyolar.brn şuan aöf işletmeden devam ediyorum biitirdiğimde Ahmet yesevi üniv. yönetim bilişim sistemleri bölmünde uzaktan eğitimle master yapıcam.bu şekkilde eğitimimi tamamlayıp bankaların it departmanlarınamüracaat edicem.bu arada kendimi geliştirmek adına microsoft onaylı sertifika için kursa da gidicem.

Bence Öğrencilik hayatını yaşa 2 yıllık bile olsa üniversitedir..İlk sene okurken tekrar gir ygs ve bu seferde Adalete başlarsın okumaya ..Oku Bitanem..Ne olursa olsun bir bayanın kendi ayaklarının üstünde durması çok önemli ve Herşey bir yana ne okursan da kendini geliştirmen gerek..Allah hayatında Seni Doğru kararlar vermende yardımcı olur..BOL ŞANS..

tatlım senin için bir yerden böyle bir yazı buldum. ama açık öğretim için geçerli mi bilemiyorum. bana kalırsa sen adalet oku. devlette iş bulma imkanın daha yüksek olur. bir arkadaşın da dediği gibi bilgisayar programcılığında çok hevesli değilsen ve kendini sürekli geliştiremezsen kolay iş bulamayabilirsin.

'Arkadaşlar tereddüt etmeden yazabilirsiniz 2004 Konya selçuk Adalet M.Y.O mezunuyum mezun olduktan 2 ay sonra Adliyede işe başladım, Maaş ortalama 1.500 (bekar ) evli ve çocuklu olursan artar tabi kıdeme görede artar. Okuldan mezun olupta iş bulamadım diyenlere şaşıyorum KPSS den 70 puanı aldığınız zaman atanamam gibi bir kaygınız olmasın. Ayrıca mezun olur olmaz hiç adliyeye girmeden direk icra müdürlüğü sınavınıda girebilirsiniz.Her yıl adliyelerde sınav açılıyor bir sürü lise mezunu giriyor ve kazanıyor, ayrıca DGS ile hukuk fakultesinede girebilirsiniz, yargı reformları kapsamında dahada güzel statüdeki mevkilerede getirileceklerini düşünüyorum, şimdilik 8 sene görev yaptıktan sonra yazı işleri müdürüde olunabiliyor. Bu devirde en kolay memur olma yolu , hangi 2yıllık üniden çıkar çıkmaz devlet memurluğu şansınız var gerçi okulu okumadanda katiplik sınavına girebilirsiniz orası ayrı.

Kaynak: Adalet meslek yüksek okulu mezunlarının iş imkanları nasıldır? - Sayfa 4

Back
X