11. sınıfta okuyorum. TM bölümündeyim. Aslında dil bölümüne gitmeyi çok istedim ama okulumda o bölüm yoktu, başka okula da gitmek istemedim. Asıl sorun şu ki hangi mesleği seçeceğime karar veremiyorum.
Eskiden hep İngilizce öğretmeni olacağım derdim ama çocuklarla pek de iyi anlaştığım söylenemez. Öğretmen de olmak istemiyorum. Halkla ilişkiler ya da uluslararası ilişkiler okuyayım diyorum çevremde hep olumsuz düşünceler var. İş bulamayanlar vs. İngilizce öğretmenim de uluslararası ilişkiler okuma, benim arkadaşım iş bulamadı bankada çalışıyor şimdi dedi.
Gerçekten çok kararsızım. Bazı nedenlerden dolayı İstanbul'da okumak istiyorum ama tmde okumama rağmen matematiğim hiç yok. Daha doğrusu mutlu bir şekilde yapacağım, bana göre bir meslek yokStrese giriyorum düşündükçe. İstanbul'daki üniversitelerin puanları çok yüksek. Şimdiden ygs lys için çalışmaya başlamak istiyorum hep erteliyorum. Sadece 2 senem kaldı lütfen akıl verin
Okuldan da çok sıkıldım. Herhangi bir aktiviteye katılmak istiyorum. Tiyatroyu da çok seviyorum. Bu alanda neler yapabilirim?
oo ne güzel genceciksin.... valla bir bayan için hala en güzel meslek öğretmenlik... ben olamadım... ama şimdi bakıyorum arkadaşlarım öğretmen oldu ve ne güzel hafta sonları tatilleri 15 tatilleri yok yıl sonu tatilleri genelde de eşleride öğretmen gezip tozuyolar bizde faceten gittikleri yerlere melüm melüm bakıyoruz :)) tabi onunda zorlukları var ama tam bayan mesleği çocukları oldu hep anneleri yanında :)) banka manka çok stresli yerler para olan yerde tansiyonlar yüksek oluyor....
bak facete ygs lys grupları var ufaktan çalışmaya başla takıldığın yerde sor cevaplıyorlar anlatıyorlar motivasyon olur
hangi ildesin bilmem ama halk eğitimlerin tiyatro kursları oluyor benim yiğen ordan bir girdi devlet tiyatrosunda şimdi.... hangi yönde ilerlemek istersen sadece bir karar ver ve adımını at gerisi gelir yeterki bir şey yapmaya başla
Canım illa dilden girmek istiyorsan ingilizce seti alıp lys-5 çalışabilirsin evde kendin.Ben dil okudum ama okulda hiç eğitim alamadım neredeyse, okulda sadece test çözdürürlerdi konu anlatmazlardı bize. Ben ingilizce öğretmenliği okuyorum allaha şükür hayalimdeki üniversitede ama devlete atanmak istemiyorum mesela akademisyen olmak hayalim.. İlla öğretmenlik okudun diye öğretmenlik yapmak zorunda değilsin ki iyi bir üniversitenin öğretmenlik bölümünden mezun olursan kolejler seni havada kapar iyi maaşlarla.. Halkla ilişkiler vs iyi bölümler, ama kendini geliştirebildiğin sürece diye düşünüyorum. Yoksa herhangi bir üniversitenin halkla ilişkiler bölümünü bitirip sırf okumuş olmak için okuma. Korkarım ki işte o zaman işsiz kalabilirsin. Pdr düşünebilirsin geleceği var mesela.. Bence daha garantisi olan bölümlere yönelmelisin, en azından içine de siner böylece..
Ders dışı aktiviteler konusuna gelince,Liselerde oluyo kulüpler ama havada kalıyo bazen, bizim okulda da tiyatro kulübü vardı mesela ama sadece özel günlerde 10 dklık skeçler hazırlarlardı o kadar, bence şimdi kendini derse ver üniversiteye gelince hayal edemeyeceğin kadar çok sosyal aktivite olanağı bulacaksınzatenBen sıkılıyorum mesela sürekli gelip şuna katıl buna katıl vs ..
Başarılar dilerim..
uluslar arası ilişkiler okumak istiyosan oku!
Bi kere iş kaygısıyla çıkma yola. Bilmiyorum sen farklı bir ufuk açarsın önüne. Uluslararası ilişkiler gibi bir bölüm okuyup akademisyen olmak gibi :)
Mütercim tercümanlığı da düşündüm. Lys-5'in geçmiş yıllardaki sorularına baktım moralim bozuldu, okulda öğrendiklerimizin çok çok ötesinde. Kararımı verip öyle çalışmaya başlamak istiyorum. Kendim de devlet okulunda okuyorum ve öğretmen olursam devlete girmeyi hiç istemem :26: Her konuda olduğu gibi çok kararsızım ama bu hayatımı etkileyen bir karar, iyice düşünmeliyim. Ne güzel öğretmenlik okuyorsunuz, umarım istediğiniz makama kolayca gelebilirsiniz
11. sınıfta okuyorum. TM bölümündeyim. Aslında dil bölümüne gitmeyi çok istedim ama okulumda o bölüm yoktu, başka okula da gitmek istemedim. Asıl sorun şu ki hangi mesleği seçeceğime karar veremiyorum.
Eskiden hep İngilizce öğretmeni olacağım derdim ama çocuklarla pek de iyi anlaştığım söylenemez. Öğretmen de olmak istemiyorum. Halkla ilişkiler ya da uluslararası ilişkiler okuyayım diyorum çevremde hep olumsuz düşünceler var. İş bulamayanlar vs. İngilizce öğretmenim de uluslararası ilişkiler okuma, benim arkadaşım iş bulamadı bankada çalışıyor şimdi dedi.
Gerçekten çok kararsızım. Bazı nedenlerden dolayı İstanbul'da okumak istiyorum ama tmde okumama rağmen matematiğim hiç yok. Daha doğrusu mutlu bir şekilde yapacağım, bana göre bir meslek yokStrese giriyorum düşündükçe. İstanbul'daki üniversitelerin puanları çok yüksek. Şimdiden ygs lys için çalışmaya başlamak istiyorum hep erteliyorum. Sadece 2 senem kaldı lütfen akıl verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?