Karar vermek için kendime ne kadar zaman ayırmalıyım sizce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

-medusa-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2022
49
-9
1
20
Aylardır aşırı boşluktayım. Ailem dışında çevre, arkadaş yok. Ailede her şey yolunda şükür. Ama duygusal açıdan bomboşum. Arada depresif hissettiğim oluyordu. Hayatta bağlandığım bir idealim, hedefim yok. İçimde bir boşluk var o boşluk hiçbir zaman dolmuyor. Bu aralar bazı fikirlerim oldu tesettüre girmek, kuran okumak tamamen dine yönelmek gibi. En azından birşeye tutunmak için. Ama şimdi sırf bunun için tesettüre girersem ileride açılırım diye de endişem var. Nasıl karar verebileceğimi bilmiyorum. Bu aralar tüm sosyal medya hesaplarımı kalıcı olarak silip kafamı toplamayı düşünüyordum. İşe yarar mı bu? Aniden karar verilir mi bu konularda sizce ve bu boşluk hissi normal mi

kaç yaşındasın? eğitimin ne? çalışıyor musun?
bunlar en belirtilmesi gereken konular. ona göre yardımcı olunabilir anca..
yoksa sen bizim için sarı çizmeli mehmet ağa dan farklı olmuyorsun..

kaç yaşındasın? eğitimin ne? çalışıyor musun?
bunlar en belirtilmesi gereken konular. ona göre yardımcı olunabilir anca..
yoksa sen bizim için sarı çizmeli mehmet ağa dan farklı olmuyorsun..
17 yaşındayım. Liseye gidiyorum şuan meslekte okuyorum ve eylül ayında da işe başlıyorum staja yani calisacagim bu sene

Herşeyden önce sosyalleşmeniz gerekiyor,kurs olabilir,yürüyüş olabilir,vakıflar,sosyal hizmetlerde gönüllü hizmet yapabilirsiniz.

Dini konu yasak.

17 yaşındayım. Liseye gidiyorum şuan meslekte okuyorum ve eylül ayında da işe başlıyorum staja yani calisacagim bu sene

her şeyin o kadar başındasın ki.. aslında hayatın bembeyaz bir defter.. ne istersen onu yapabilirsin.. istediğin bölümü seçebilir, istediğin okulu okuyabilir, istediğin bir çok şeyi yapabilirsin..
sadece bunların hepsi hemen olmayacak tabi hepsi için zaman ve sabır gerekiyor..
madem işe başlıyorsun o zaman paranı güzelce biriktir, kendine gelecekte ne yaparsan mutlu olabileceğini sor ve ona göre bir yol çiz..
aslında senin sorunlarının çözümü basit ama sen kafanda büyütmeyi tercih ediyorsun..
kendine biraz zaman tanı..

İyi geleceğini düşünüyorsanız deneyin
Ucunda ölüm yokya olmadı açılırsınız gene
Ne olmuş sanki
Açılanda örtünür örtünende açılır
Yeterki araştır öğren bil sadece yapmak için yapma

Yasin çok küçük kuzum. Şu an boşlukta hissediyorsan karar verme. Neşeli müzikler dinle.yuruyusler yap. Bak bahar geldi .

Hepsini aynı anda yapman sart değil ki , kuran okumak için kapalı olma şartı mi var?
Madem bazi değişiklikler yapmak istiyorsun önce sosyal medya detoksuna gir. Sonra kendince bir program yap kuran okumak için, hatta KKda da var benzer topikler, yaşına uygun-saran topik bulamazsan sen aç, aynı bölümleri okuyup hakkında konuşan insanların olduğu bir topik. Onun verdiği motivasyon duygusuyla okursun .
Bir süre böyle git, baktın hoşuna gitti bir haftasonu bilmediğin bir yere git, mesela İstanbul'daysan vapurla adalara gitmek gibi,orada tam tesettürlü ol. Bak bakalım istediğin bu mu,kendini mutlu hissediyor musun böyle. Ama bunu cevrenden uzakta bir yerde yap. Kendi mahallende, köyünde vs yaparsan insanlar hem zırt pırt kapanıp açılıyorsun gibi davranır, canını sıkar. hem de seni manipüle eder ve rahatsız olsan da cikaramazsin , ilk günden savaşın başlar .evden uzakta oldukça yavaş yavaş tak, artık başörtüsü olmadan rahatsız hissettiğin bir hale gelirsen de emin olarak tak.

Ama şunu da söyleyeyim, 17 böyle şeyler için cooook erken bir yaş. Benim 17 yaşındayken inandığım, kutsal bulduğum çoğu kavramin su an gözümde hiç degeri yok. Zamanında yaşadığım toplum gereği sevmek zorunda olduğumu düşünüp ezbere sevdiğim bir sürü karakterin aslında bana hiç uygun olmadigini anladim mesela :)

Yaşın çok çok küçük. 25 yaşına kadar hayat görüşü gibi şeyler kesin olarak şekillenmez zaten. Ki her yaşta değişebilir yine. Gerçekten inandığın için değil de boşlukta hissettiğin için tesettüre girersen gerçekten kalıcı olmayabilir bu senin için. Bence direkt dine yönelmek yerine önce biraz farklı şeyler okuyarak kendini geliştir. Dünya tarihi, dünya edebiyatı vs gibi. Farklı farklı fikirler hakkında kitaplar oku. Direkt bir tane fikrin içine fırlatma kendini sırf boşlukta hissediyorsun diye. Zaten okudukça, yıllar geçtikçe kafa karışıklığın azalacaktır. Önünde çok uzun yıllar var. Sosyal medya hesaplarını silebilirsin de bu arada, ama bunu zihnini temizlemek için yap, dini sebeplerden dolayı değil.

Belirttiğin yaş doğruysa çok fazla gençsin, eğitimine odaklan, okula devam etmiyorsan çeşitli kurslara yönel ya da bir işe girmeyi dene, sine yine yönel istiyorsan ama kapanmak dine yönelirken yapılacak ilk değil son iştir. Kendini hazır hissetmeden kapanma, asla aç kapa çocuk oyuncağı olmamalı tesettür

Hak din İslamdır. Ve ergenliğe girmiş her Müslümanın farzları yapmasi gerekir. Yapar yapmaz o kişiyi bağlar.

17 yaşındaysan zaten senin üzerine de farz yapman gerekir burada daha yaşın küçük falan filan yazanlara bakma ve gerçek iç huzuru da Allah ile bulursun. Allah'ı bulan neyini kaybetmiştir.
Sen hem dini güzel kitaplar oku araştır kapan ibadetlerini yapmaya başla dünyalık için de Allah yolunu açar.
Cok guzel youtube kanalları var onlari da izleyebilirsin.
Tekrar açılırım diye vesveseye de düşme sen niyetini sağlam alıp kapan elinden geleni yap yeter Allah yardım eder gerisini düşünme. Niyet etmen bile güzel

Yazdığınız şeyin propagandaya girdiğinin farkında mısınız bilmiyorum.

Yazdığınız şeyin propagandaya girdiğinin farkında mısınız bilmiyorum.

Neden ya neden peki burada insanlar kendi kafasına göre fikir verince gez toz şunu yap diyince sorun yokta benim düşüncem fikrim ya da önerim niye propaganda oluyor söyler misiniz?

Ben Müslümanı bir Müslüman gelip kapanmali miyim diye sorarsa ben de bir Müslüman olarak Allahin emrettigi şeyi söylerim Allahin dediği şeyin zıttını demekten korkarım. Ben herhangi bir konuya gidip sen Müslüman ol kapan falan yazmadım. Ben kapanmak düşüncesi olan bir kıza yaparsa iyi olacağını zaten Allahin emrettigi şeyin bu olduğunu söyledim.

Sizin yaptığınız ne peki biliyor musunuz dinin d'si acildiginda saldırmak. Ortalığı karıştırmak

"Hak din islamdır" cümlesi propaganda değil de ne? Burası laik bir ülke. Resmi bir dini yok. Böyle bir şey söyleyemezsiniz. Gez toz demekle, belli bir dini ya da ideolojiyi bu şekilde empoze etmek aynı şey mi? Benim de ideolojim ve inancım var, sizin yaptığınız gibi bir şekilde burda ifade etsem küfürler yağdırır ve "burası Müslüman bir ülke" diye bağırırdınız.

Boşluktayken alınacak kararlar değil bunlar ibadet etmek için kapalı olmana gerek Yok açık olan kuran okumuyor namaz kılmıyor mu sanıyorsun

Ben hak dinin İslam olduğunu inanıyorum ki dinim İslam.
Konu sahibi hak dinin İslam olduğuna inanıyor ki kapanmayı düşünüyor.
İnandığım dine hak din demem de bi beis yok sen de yaz hak din yoktur kapanma yaz bana ne

kapanır bir daha açılırsam daha günah olur diye bi şey yok, tamamen kültürel bir şey. ben olsam o konuda endişe etmezdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…